СУ откри почти завършения Медицински факултет

Архив на всички останали категории.
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

Xenon написа:За кво му е на СУ Медицински факултет? Има си Медицинска Академия за тази цел, представям си какви некадърници ще излизат от новооткрития факултет на СУ... това не ти е право или икономика, това е много сериозна професия!
Като учеща икономика- мерси.
недей така да прогнозираш, защото явно не знаеш какви хора учат в останалите медицински университети в България (не всички студенти разбира се!!!) :shock: след няколко години ще ме е страх да ида на лекар..
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Joker написа: Доста се издъни, не мислиш ли? Мисли всеки път преди да пишеш!:evil:
http://www.fbm.msu.ru/
http://www.medsci.ox.ac.uk/
Кой се издъни, бе? :evil: Това да не са новооткрити факултети? Да не би тези легендарни ВУЗове след многовековната си история да са решили да открият подобни специалности?! Това са висши учебни заведения с традиции, и медицинските им факултети също са с вековна традиция. От какъв зор СУ ще прави такъв факултет? Много време трябва да мине преди да се превърне в нормален факултет, там едва ли ще кандидатстват хора които наистина стават за медици. Никому ненужен факултет.
Ibiza DJ
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Дали наистина не знаеш, че МФ е открит по време на Първата световна война и сега всъщност се преоткрива? Половината кадри са от ХФ, ФзФ и БФ, а другата половина са от МА, която всъщност е отделеният от СУ негов МФ! Ако в МА има една катедра по химия, по физика и по биология, то в СУ има доста големички факултети...
Където е текло, пак ще тече!
Vivat Academia! :wink:
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Офффф...защо по дяволите,има толкова черногледи и задръстени хора тука?!Било ги било страх да отидат на лекар-АМИ КАТО НЕ ИСКАТЕ,НЕДЕЙТЕ,НИКОЙ НЕ ВИ Е НАВРЯЛ ПИСТОЛЕТ В ГЪРЛОТО ДА ХОДИТЕ !
СУ само ПРЕОТКРИВА факултета !
Лекарите им виновни за всичко,виновни че нямате пари,че контролата ви е хванала без билет в градския транспорт,че сиренето и кашкавала са с високи цени и т н.Кога най-сетне българите ще разберат,че медицината е най-хуманната професия и че лекарския труд се заплаща както всяка друга услуга !Тръгнали да мрънкат,че платили 1.20лв потребителска такса и че лекарите искали пари за труда си !!!В цял свят това се плаща...а това че Здравната каса е пълна пародия,не е проблем на лекарското съсловие и хората трябва най-накрая да го осъзнаят,а не да си изкарват всички негативи на тях.Защото само хора като мене,които цял живот са живяли сред лекари(имам 6 лекаря вкъщи),знаят какво им коства всеки ден да се облъчват на тези гадни машини,да се учат постоянно и да треперят всеки път преди да влязат в животоспасяваща операция...ама това остава далеч от другите,те си мислят че по цял ден медиците ни си клатят краката в университета и на работа и само вземат рушвети !.....Првеставам да говоря,защото рискувам да си навлека някой мъмрене от админите...но не се сдържах..... :evil: :evil: :evil:
Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

Joker написа: Половината кадри са от ХФ, ФзФ и БФ
*кръсти се* :wink:

иначе не знам дали знаете, но две години подред в медицината не приемат специализанти. дано докато завръшат новите да се открият места. иначе ще отидат по чужбина
ако инвестираш в обучението на някакви хора, обучиш ги, а те после използват знанията си да работят за друг, то нямаш възвращаемост на инвестицията, тоест меко казано си се прецакал. а СУ едва ли взима повече от такси, отколкото влага за обучението на скъпа специалност като медицина (и научните)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

АРМЕНКА,
много сте права за думите си.
Всеки хленчи и реве, а не знае кое с колко усилия се постига..
аз уча стоматология и знам много добре колко усилия коства да работиш това .....

та по темата .. и аз си мисля, че е адски неуместно да се създава факултет със 15 места за българи след като тази година увеличиха бройките за медици във всички МУ-та без София ...
примерно само във Варна бройките от 35 момичета и 35 момчета се увеличиха на 50 момичета и 50 момчета .. т.е. само увелиената бройка на момчетата е повече от целия така наречен "медицински факултет на су"
да не говорим, че те нямат преподаватели и със сетни усилия привлякаха тези от нашия университет (МУ-софия)

общо взето цирка е пълен .... ама нека се посмеем малко :)
лошото е че от там след 6 години ще излязат тея турци и албанци и бъкел няма да знаят от занаята и като се върнат по селата си ще лепнат едно огромно леке на лицето на българската медицина ...
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

Гвара :)) Ама сигурно така казват и украинците и макденоците за българите, които плащат по толкова там :)
http://viewsofia.com/
one sick bastard
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

ми да те там нищо не научават и не стават добри лекари ...
то си е достатъчно трудно на български да учиш камоли на украйнски език ...
Аватар
chubbchubb
В началото бе словото

Мнение от chubbchubb »

Айде отново почнаха да се бълват змии и гущери. За завистниците-честито нека им пада мазилката по главите. :twisted:
Just because you can't explain it, doesn't mean it's a miracle
Аватар
vanko
В началото бе словото

Мнение от vanko »

Xenon написа:Ето, това е арогантност! Да откриваш нов никому не нужен факултет, когато СУ не може да осигури финансово вече съществуващи факултети!
Това го няма никъде по света, да сте чували в Московския Държавен университет или в Оскфордския да има медицина? Точно там е работата, че за тази професия трябват специализирани учебни заведения, а не многопрофилни университети като СУ!
Какъв е проблемът да има Медицински факултет. Нека да припомня на всички, че преди години сега известният Медицински университет е бил част от структурата на СУ. Това, че в чуждите държавни университети не се учи Медицина е тяхна грешка, защото един държавен университет, какъвто е СУ, трябва да предлага подготовка по всякакви дисциплини!
Последно промяна от vanko на 03 Дек 2007, 18:13, променено общо 2 пъти.
Аватар
vanko
В началото бе словото

Мнение от vanko »

Traqn`` написа:АРМЕНКА,
много сте права за думите си.
Всеки хленчи и реве, а не знае кое с колко усилия се постига..
аз уча стоматология и знам много добре колко усилия коства да работиш това .....

та по темата .. и аз си мисля, че е адски неуместно да се създава факултет със 15 места за българи след като тази година увеличиха бройките за медици във всички МУ-та без София ...
примерно само във Варна бройките от 35 момичета и 35 момчета се увеличиха на 50 момичета и 50 момчета .. т.е. само увелиената бройка на момчетата е повече от целия така наречен "медицински факултет на су"
да не говорим, че те нямат преподаватели и със сетни усилия привлякаха тези от нашия университет (МУ-софия)

общо взето цирка е пълен .... ама нека се посмеем малко :)
лошото е че от там след 6 години ще излязат тея турци и албанци и бъкел няма да знаят от занаята и като се върнат по селата си ще лепнат едно огромно леке на лицето на българската медицина ...
Ами ако вашите преподаватели са достаъчно кадърни ще ги научат! Ако излязат след 6 години и "бъкел няма да знаят от занаята", то това говори много красноречиво за вашите преподаватели ;)
А що се отнася до МУ-София нека да напомня, че преди да се обособи като самостоятелен университет е бил час от СУ, а да не говорим, че много от Деканите на този университет, са били и Ректори на СУ!
Поздрави :D
alibaba
В началото бе словото

Re: СУ откри почти завършения Медицински факултет

Мнение от alibaba »

завършилите първи курс медицина могат ли да споделят как протече миналата учебна година-какви дисциплини, къде се провеждат лекциите и упражненията, какви преподаватели......
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: СУ откри почти завършения Медицински факултет

Мнение от ^PrincessA^ »

Виж тук :arrow: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewforum.php?f=120

А темата отдаааавна е за лок! :lol:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Заключено

Обратно към “Други”