Търсим студенти, мераклии за лекторат по фински :)
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
И на мен не ми вдигнаха, явно петък е неприемен ден, де да ги знам. Но лично Радичева ми даде този телефон, уф, бе! Така като стане, все така става.
Ще звъня пак в понеделник, спокойно.
(аз съм навита за след 18.30, само да не е четвъртък)
Ще звъня пак в понеделник, спокойно.
(аз съм навита за след 18.30, само да не е четвъртък)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не, не, чакай, да не стават грешки. Норд Студио си е частно и наистина няма нищо общо със СУ. Дадох го само като идея за сравнение на цената с лектората в СУ.
Аз все пак не знам кое ниво съм (според финландската система трябва да съм 3то, но след 10 месеца вече не знам дали помня неща и от 1во).
Не губете надежда и ентусиазъм, в понеделник вече трябва да се знае.
Аз все пак не знам кое ниво съм (според финландската система трябва да съм 3то, но след 10 месеца вече не знам дали помня неща и от 1во).
Не губете надежда и ентусиазъм, в понеделник вече трябва да се знае.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Methuselah
- Легендарен флуудър
-
Nemesis
- Постоянно присъствие
Въпрос към тези, окито са учили дори и малко този език - как ви се струва финския?! Труден ли е, правописа, речта, изобщо какви са усобеностите му в едно-две изречения, да ми го обясните искам. 
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...
YOUR FUCKING SOUL!!!
YOUR FUCKING SOUL!!!
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
До падежи е абсурд да стигнем в подобен курс.
Особеното е струпването на гласни (откъдето идва и голяма част от мелодичността му), липсата на предлози (информацията се струпва в края на думата, за която се отнася (например: "в сауната" става "saunassa"), няма бъдеще време (т.е. има, но не се използва).
Големият кеф са т.нар. partitiivi, които се използват в 4 основни случая (когато става дума за повече от 1 брой нещо, напр. Той има 4 ябълки става Hanella on 4 omenaa; когато казваш, че някой няма нещо, напр. Той няма кола, става Hanella ei ole autoa и т.н.т.).
Друго какво му е особеното... Глаголите се делят на 5 групи (май 4 от тях са основни), лесно се учат, не е проблем, макар че вече не ги помня.
Абе... няма нищо общо с нито един от езиците, които познавате. Това му е и готиното.
Особеното е струпването на гласни (откъдето идва и голяма част от мелодичността му), липсата на предлози (информацията се струпва в края на думата, за която се отнася (например: "в сауната" става "saunassa"), няма бъдеще време (т.е. има, но не се използва).
Големият кеф са т.нар. partitiivi, които се използват в 4 основни случая (когато става дума за повече от 1 брой нещо, напр. Той има 4 ябълки става Hanella on 4 omenaa; когато казваш, че някой няма нещо, напр. Той няма кола, става Hanella ei ole autoa и т.н.т.).
Друго какво му е особеното... Глаголите се делят на 5 групи (май 4 от тях са основни), лесно се учат, не е проблем, макар че вече не ги помня.
Абе... няма нищо общо с нито един от езиците, които познавате. Това му е и готиното.
В края на ноември
В края на ноември
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
и на мене ми изглежда интересно ...

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Разговорно е Ma rakastan sua.
Helkkarit е "по дяволите" - често се използва.
Айде, вече всички знаете най-необходимото. Да тръгваме на курс.

Helkkarit е "по дяволите" - често се използва.
Айде, вече всички знаете най-необходимото. Да тръгваме на курс.
В края на ноември
В края на ноември
-
Nemesis
- Постоянно присъствие
Еее супер, мерси за готината информация, т.е. тва си беше направо един малък урок за мен-нищонезнаещата.
Иначе и преди са ми казвали че е език който не прилича на никой друг и именно това ме заитригува най-много... определено е интересен!
А с четенето как стоят нещата?! Като немския ли е /аз уча немски като втори език сега и затова давам него за пример/, демек четеш квото виждаш или си има некви по-специялни произношение и транскрипции?
Иначе и преди са ми казвали че е език който не прилича на никой друг и именно това ме заитригува най-много... определено е интересен!
А с четенето как стоят нещата?! Като немския ли е /аз уча немски като втори език сега и затова давам него за пример/, демек четеш квото виждаш или си има некви по-специялни произношение и транскрипции?
For I find no pleasure in your physical pain
YOUR FUCKING SOUL!!!
YOUR FUCKING SOUL!!!