За кандидатстващите през 2008
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- elitsa.dimitrova
- В началото бе словото
Вяра, много ти благодаря за информацията, която ми даде, наистина ми помогна много... Пак благодаря! Твърдо реших в Четвъртък да отида до София и да се заема с тази важна част... А да те питам, случайно да знаеш горе-долу на какви цени вървят тези курсове, все пак са 68 часа, не е малко... Blagodarq predwaritelno...

Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва!!!
Казват, че вървя по грешен път, а защо е толкова утъпкан?!
- elitsa.dimitrova
- В началото бе словото
- elitsa.dimitrova
- В началото бе словото
- Viara
- От дъжд на вятър
- Специалност: Етнология
- Курс: втори
Да,малко е скъпо,но...
какво да се прави.
Аз ще кандидатствам с литература и история.
С литературата за ПСИХОЛОГИЯ,това ми е мечта,историята е вариант за Културология,най-вече,разбира се,ще пиша и други желания. Просто да имам по-голям избор.
Ще кандидатствам и в НБУ,макар,че съм чела страшно крайни и противоречиви мнения. Там - за визуални изкуства,по-специално - фотография и реклама.
Та,така... Трябва сериозно учене,което малко ме притеснява
Аз ще кандидатствам с литература и история.
С литературата за ПСИХОЛОГИЯ,това ми е мечта,историята е вариант за Културология,най-вече,разбира се,ще пиша и други желания. Просто да имам по-голям избор.
Ще кандидатствам и в НБУ,макар,че съм чела страшно крайни и противоречиви мнения. Там - за визуални изкуства,по-специално - фотография и реклама.
Та,така... Трябва сериозно учене,което малко ме притеснява
- elitsa.dimitrova
- В началото бе словото
При мен също трябва сериозно учене...
Мисля, че ще се запиша на курсовете и дори мога да оставам събота и неделя да спя в София, поне има къде...
Да те питам един от двата дни ли избираме за курс или може и събота и неделя, за да мога да оставам, защото иначе трябвада пътувам...хм...неудобно
...? 
Мисля, че ще се запиша на курсовете и дори мога да оставам събота и неделя да спя в София, поне има къде...
Да те питам един от двата дни ли избираме за курс или може и събота и неделя, за да мога да оставам, защото иначе трябвада пътувам...хм...неудобно

- elitsa.dimitrova
- В началото бе словото
- Viara
- От дъжд на вятър
- Специалност: Етнология
- Курс: втори
Хаха,живот и здраве,ще се радвам.
Курсове има и събота, и неделя,но те са еднакви. Тоест,материалът,който ще се взима събота,ще се взима и неделя. Просто за удобство,предполагам.
Сама можеш да си избереш ден,в който да ходиш и съответно час - дали искаш сутрин да посещаваш курса,или следобед.
Аз съм се записала в неделя,от 09-13 часа.
Наистина е много неудобно да се пътува постоянно. Предполагам,поради тази причина има някакви интензивни курсове,които са през зимната или априлската ваканция,тоест 10-ина дни,но,доколкото знам,цената им е същата.
Курсове има и събота, и неделя,но те са еднакви. Тоест,материалът,който ще се взима събота,ще се взима и неделя. Просто за удобство,предполагам.
Сама можеш да си избереш ден,в който да ходиш и съответно час - дали искаш сутрин да посещаваш курса,или следобед.
Аз съм се записала в неделя,от 09-13 часа.
Наистина е много неудобно да се пътува постоянно. Предполагам,поради тази причина има някакви интензивни курсове,които са през зимната или априлската ваканция,тоест 10-ина дни,но,доколкото знам,цената им е същата.
- elitsa.dimitrova
- В началото бе словото
Ииих много кофти така с двата дни, едно и също... Еми нищо ще пътувам и това е пък зимната и априлската ваканция може да се запиша на интензивните курсове...А те влизат ли в тази цена 390 или отделно се плаща за тях..?

- elitsa.dimitrova
- В началото бе словото
Здрасти, Ели. Добре дошла! Гледам, че разпитваш и за курса по литература в другата тема. Аз също ще кандидатствам с литература(журналистика и ПР) без история...Започнал съм частни по литература и откъм курсове ще се явя само на интензивния, който трябва да е напролет. Е тука съм направил една темичка "Курс по литература-2008", та ако изникне някаква информация да пишем там...Аз щях да почвам ежеседмични уроци в един учебен център в София, чиято такса беше 500 лева и в същото време само пътя ми всяка седмица щеше да е още 500....Така че реших да си карам тука частни и после само 10 дена яко учене в СУ, за да ми се утвърди всичко и да ги видя какво ще искат...Мисля, че ти е приемлив вариант... 
- inspire
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте всички! Казвам се Неси, предварително се извиняам, ако пиша не на място,,
та.. аз също съм `89 набор, ще кандидатствам 2008ма в СУ с История и Литература за Право.
Прочетох доста неща от форума, които ми дадоха много по-обширна информация от тази, която се дава в училище, видях, че тука всички си помагат, което много ме зарадва..
А ще има ли някой, който ще ме посъветва..
Ходя на уроци по История, но едновременно с това се готвя и за мн други изпити, както всички останали, но и за още 2 университета, в единият от които с предмет различен от тези, пак с теми. Не ми остава време за усилена подготовка по Литература.. Някой може ли да ми помогне по този въпрос с темите..? По какъвто и да било начин,, дори някакви помагала да ми посочите..
Прочетох доста неща от форума, които ми дадоха много по-обширна информация от тази, която се дава в училище, видях, че тука всички си помагат, което много ме зарадва..
А ще има ли някой, който ще ме посъветва..
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Здрасти, insipeinspire написа:Здравейте всички! Казвам се Неси, предварително се извиняам, ако пиша не на място,,та.. аз също съм `89 набор, ще кандидатствам 2008ма в СУ с История и Литература за Право.
Прочетох доста неща от форума, които ми дадоха много по-обширна информация от тази, която се дава в училище, видях, че тука всички си помагат, което много ме зарадва..![]()
А ще има ли някой, който ще ме посъветва..Ходя на уроци по История, но едновременно с това се готвя и за мн други изпити, както всички останали, но и за още 2 университета, в единият от които с предмет различен от тези, пак с теми. Не ми остава време за усилена подготовка по Литература.. Някой може ли да ми помогне по този въпрос с темите..? По какъвто и да било начин,, дори някакви помагала да ми посочите..
И аз кандидатствам с литература и история за Право. Вече ходя на курс по Литература (с историята приключих вече), но в крайна сметка може би сам ще се подготвям, защото общо взето там ми преподават все неща, дето вече съм ги учил и са ми пределно ясни.. Както и да е, за помагала мога да ти препоръчам учебниците на "Просвета" (Инна Пелева и Албена Хранова) и "Анубис" (Валери Стефанов и Александър Панов). Както може би вече знаеш, неписано правило е, че проф. Валери Стефанов е корифей на изпита. Затова, препоръчвам ти да си намериш "Българска литература. Светове и светувания" на изд. "Данте" - в две томчета - на Валери Стефанов и Милена Кирова. Друго добро негово нещо е "Творбата - място в света" (преработка на една стара книга "Творбата - безкраен диалог"), както и "Българска литература. XX век", но от последната малко неща влизат в употреба за конкретните автори. За Ботев - "Лабиринтите на смисъла. Критически речник за поезията на Ботев". Той има още доста работи и статии, но голяма част от тях са писани за неговите студенти, а това означава висок академичен стил на изказване. Иначе други добри (според мен) критици са Никола Георгиев, Димитър Камбуров (и двамата малко трудни за асимилация в началото), Добрин Добрев, Владимир Атанасов и др. Не ти препоръчвам готови теми, тъй като шансът за успех е минимален. Просто чети самите произведения, води си записки, но чети и критиката и си изваждай най-важните тези. Тъй като отговорът ми взе да става много дълъг, можеш да ми пишеш ЛС да ти дам по-подробна информация, ако имаш въпроси. И успех!
- elitsa.dimitrova
- В началото бе словото
Здравей lisichora! 
Аз обаче, ще кандидарствам само с история (Археология) и разпитвах за курсовете по история, тъй като литературата не ми трябва...
Но мн благодаря за съдействието...
Аз обаче, ще кандидарствам само с история (Археология) и разпитвах за курсовете по история, тъй като литературата не ми трябва...
Но мн благодаря за съдействието...