Феминистки клуб

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
lollabunny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от lollabunny »

Точно в момента съм много съгласна с няколко мнения за мъжете:
nrggirl написа:в пъти по-суетни, непостоянни, любопитни и неамбициозни от нас

Може би не важи за всички мъже, но в сравнение с мен повечето наистина ме задминават. Може би аз съм нещо не достатъчно жена, знам ли :lol:

kokteil_molotow написа:не чувате. не обръщате внимание на малките нещица...онези значимите...не виждате. не,не всички вие, просто някои. не усещате. къде да започнете и къде да спрете. не знаете. как 1 дума може да съсипе целия роман...притежавате, а рядко давате достатъчно , за да остане вашето си при вас.

Изключително вярно. Но се опасявам, че и ние не го правим винаги. Въпреки това когато срещна мъж, който умее поне някое от тези неща, той автоматично скача в графата ми "Повече от мъж" :roll:

И въпреки това...
kokteil_molotow написа:пълно е със свестни мъже

Да, но свестни все още не значи, че стават за нещо повече от приятен разговор...

В крайна сметка май точно недостатъците им ни привличат. Това го четох някъде всъщност. И мисля, че е много вярно. Ако един мъж няма гореизброените "проблеми" той май вече не е точно мъж...

Мария Стойчева
I курс Европеистика

"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
Аватар
Marmelada
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Marmelada »

Мъжете са задници,но не и моя :lol: Има и добри момченца ,които не искат само да ни... :D Нещо такова... :roll:
Изображение
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

Заповеди на съпругата към съпруга
:twisted: ________________________________________
1. Имай само една богиня, която да обичаш и любиш - мене!
2. Почитай майка ми и баща ми, братята и сестрите ми и зарежи своите!
3. Не гледай по други жени, за да не ослепееш.
4. Не кради от семейния бюджет и заплатата си, а само от баща ти и майка ти.
5. Не пуши. В къщи е достатъчно да пуши само един - аз!
6. Не пий алкохол. Ако пиеш, гледай друг да ти плаща сметката.
7. Давай до стотинка парите си на мене, за да те обичам!
8. Не прелюбодействай. Тази грижа я остави на мене.
9. Купувай ми желаните рокли и обувки своевременно, защото иаче може друг да ми ги купи.
10. Извеждай ме редовно на разходка и театър. На ресторант все ще се намери кой да ме заведе.
11. Научи се да шиеш, да се кърпиш и да си зашиваш копчетата, за да не ти зее "дюкяна".
12. Когато си в комадировка, опичай си акъла.
13. Научи се да гледаш деца, защото това преди всичко е мъжка работа.
14. Ако трябва да правиш нещо, което не влиза в горепосочените заповеди, обърнни се към мене, за да ти дам съвет как да реагираш при създадената обстановка.

De tantos desejos aflitos...
Аватар
sapiente
От дъжд на вятър

Мнение от sapiente »

Ето нещо, което много ме изкефи:

"- Господи, имам проблем!
- Какво има, Ева?
- Ами много съм ти благодарна за всички блага, които си ми дал, но въпреки това не съм щастлива.
- Защо?
- Самотна съм, Господи.
- Добре, Ева, в такъв случай ще ти създам мъж.
- Мъж? Какво е това?
- Създание, изтъкано от противоречия - той ще лъже, ще мами, ще бъде високомерен и горд. Но ще бъде и много силен, бърз и ще ловува за теб. Ще задоволява твоите физически нужди, но ще се държи много детски, наивно и глуповато, така че винаги ще има нужда от съветите ти.
- Звучи добре - казала радостно Ева - но къде е уловката?
- Ами, ще го създам при едно условие.
- Да?
- Както казах, той ще е много горд, затова нека го оставим да си мисли, че той е създаден пръв. Това ще бъде нашата малка тайна...казвам ти го като жена на жена..."
Аз имам минало, което е богато на спомени. Имам настояще, което е истинско предизвикателство, пълно с приключения, защото ми е позволено да прекарвам дните си с бъдещето.
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

:twisted:
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

Мъжете са необходимо зло.Ние вече сме достатъчно еманципирани-можем сами да се грижим за себе си,те не са ни НУЖНИ ,за да ни пазят,издържат и осмислят живота ни.Прекрасно се справяме и без тях...но просто ги ИСКАМЕ.Всички ние,жените,търсим любов,търсим сродна душа,партньор,или дори просто авантюра.Имаме нужда от близост с мъжете,искаме да им дадем обичта си,без обаче да губим свободата си...Отношенията стават сложни...Поне по мои наблюдения.А въпросът защо дори добрите синове като пораснат стават задници,е прекалено благодатна тема за изливане на женската ми горчилка,затова ще спра дотук... :whax:
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Amellie написа:Ние вече сме достатъчно еманципирани-можем сами да се грижим за себе си,те не са ни НУЖНИ ,за да ни пазят,издържат и осмислят живота ни.
е как така? или едното или другото... хем можем да се грижим сами за себе си, хем са ни нужни да ни издържат... аз лично не се нуждая от мъж, за да ме издържа...
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

Дъждът върху лицето написа:
Amellie написа:Ние вече сме достатъчно еманципирани-можем сами да се грижим за себе си,те не са ни НУЖНИ ,за да ни пазят,издържат и осмислят живота ни.
е как така? или едното или другото... хем можем да се грижим сами за себе си, хем са ни нужни да ни издържат... аз лично не се нуждая от мъж, за да ме издържа...
мисля, че горе пише "... те не са ни НУЖНИ" (така си е :twisted: )
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

Amellie написа:Мъжете са необходимо зло.Ние вече сме достатъчно еманципирани-можем сами да се грижим за себе си,те не са ни НУЖНИ ,за да ни пазят,издържат и осмислят живота ни.Прекрасно се справяме и без тях...но просто ги ИСКАМЕ.Всички ние,жените,търсим любов,търсим сродна душа,партньор,или дори просто авантюра.Имаме нужда от близост с мъжете,искаме да им дадем обичта си,без обаче да губим свободата си...Отношенията стават сложни..
мога да поспоря в/у някои части от цитата :lol:
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Dita написа:
Дъждът върху лицето написа:
мисля, че горе пише "... те не са ни НУЖНИ" (така си е :twisted: )
опс съжалявам... и на мен ми се стори странно... хахаха
извинявам се :lol:
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

:wink:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Гадните мъже са гадни, защото не знаят, че са гадни или просто не им пука. Гадните жени са гадни, защото обичат да са гадни. Второто е по-зло. :?
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

Гадните жени са гадни,защото им пука ,или защото някой мъж ги е направил такива.А за това кое е по-зло ще продължи да се спори,уважаеми Jamesmango :lol: 8)
като в затоплени легла,
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Гадните мъже стават гадни, заради жени. Гадните жени стават гадни, след срещата си с гадните мъже, които без да искат са създали.
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

Тук се завърта кръгът -откъде знаеш кой кого и как е създал?Ако приемем библейската хипотеза-Ева е създадена от ребро Адамово,т.е от второкачествен материал.Обаче,ако това е така,според една теория жената сама по себе си е нула и трябва да търси мъжа единица,за да станат заедно 10/десетка/.Да,но какво става,ако цял живот срещаш мъже-нули-ЕГАТИ КЕНЕФА!Това е само една от милионите хипотези,но да не забравяме,че все пак живеем в епохата на унисекса.Жените не са гадни изначално-те просто си бранят своето.А Фройд е бил изкуфял перверзник.Райх ми го каза! :lol:
като в затоплени легла,
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”