ректорът професор Биолчев заяви, че ако Алма матер затвори врати от 1 ноември това няма да е заради обявяване на стачка, а поради невъзможност да изпълнява нормално функциите си заради недостиг на средства.
Дали това ще се случи ще стане ясно след като се проведат преговори с правителството. Утре ректорите на държавните висши училища ще се срещнат с премиера Сергей Станишев, който се ангажира бюджетът на висшите училища да бъде изпълнен на 100 процента.
Това, че премиерът е обещал да изпълнява закона, не е достатъчно - ние искаме да бъде увеличена издръжката за един студент, коментира професор Биолчев.
Ще има ли стачка?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Shemyaza
- В началото бе словото
- DaNce_
- Пишеща машина
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Wow...къде го пише това...Shemyaza написа:ректорът професор Биолчев заяви, че ако Алма матер затвори врати от 1 ноември това няма да е заради обявяване на стачка, а поради невъзможност да изпълнява нормално функциите си заради недостиг на средства.
Дали това ще се случи ще стане ясно след като се проведат преговори с правителството. Утре ректорите на държавните висши училища ще се срещнат с премиера Сергей Станишев, който се ангажира бюджетът на висшите училища да бъде изпълнен на 100 процента.
Това, че премиерът е обещал да изпълнява закона, не е достатъчно - ние искаме да бъде увеличена издръжката за един студент, коментира професор Биолчев.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
А добре. Ние като направихме Огнения меч, защо всички се скатаха?????????? И след мене сваляха плакатите. Само не бяха свалени плакатите, които залепих на кофите за боклук, защото явно не им се занимавало. И плакатите в Княжево бяха непокътнати.
Митинг да направим, ОК. Нещо друго интелигентно - да. Друг е въпроса дали някой чу. Ама стачки... и аз не знам как да ги нарека мероприятия, въобще не ме кефят. Сякаш пък даскалската стачка някой я чу. Какво като аз я чух, та чак оглушах. Да не би да зависи от мен или теб? Тея, от които зависи се правят на глухи.
Съвсем отделен е въпроса, че Янка Такева я досърбяла оная работа и измисли тая стачка. Преди избори! Че кой прави стачка преди избори???
Митинг да направим, ОК. Нещо друго интелигентно - да. Друг е въпроса дали някой чу. Ама стачки... и аз не знам как да ги нарека мероприятия, въобще не ме кефят. Сякаш пък даскалската стачка някой я чу. Какво като аз я чух, та чак оглушах. Да не би да зависи от мен или теб? Тея, от които зависи се правят на глухи.
Съвсем отделен е въпроса, че Янка Такева я досърбяла оная работа и измисли тая стачка. Преди избори! Че кой прави стачка преди избори???

-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Точно преди избори се правят стачки. А това, че ти си чешеш ташаците в някакъв форум и не си се информирал, че това са най-големите протести след 96-та си е твой проблем.Бeтон написа:А добре. Ние като направихме Огнения меч, защо всички се скатаха?????????? И след мене сваляха плакатите. Само не бяха свалени плакатите, които залепих на кофите за боклук, защото явно не им се занимавало. И плакатите в Княжево бяха непокътнати.
Само да спомена...ДА!Зависи и от мен и от теб и от всички...Щото ония дет не чуват са колко?200-300 или може би 2-3.А ние колко сме? А колкото до тая Такева тая е едно огромно ЛЕКЕ...Инче трее си отстояваме правата щото иначе само ще ни тъпчат.А това, че хората(в частност студентите, за които спомена че са се покрили) са как да кажа-глуповати е друг сериозен проблем.Бeтон написа:А добре. Ние като направихме Огнения меч, защо всички се скатаха?????????? И след мене сваляха плакатите. Само не бяха свалени плакатите, които залепих на кофите за боклук, защото явно не им се занимавало. И плакатите в Княжево бяха непокътнати.
И наистина не мислех, че точно ти няма да подкрепиш СУ.Малко(даже много) съм изненадан:)
БТВ я да те питам като ми е паднало.Вярно, че си друга спец. ама принципа сигур е същия.Къде мога да видя за еди коя си специалност какви изборни предмети могат да се запишат(в частност ИС).Гледах списъка с избираемите ама като се кликне на някой от тях изкарва май за кои специалности е ама ми се стори нереално щото за ИС видях само 5-6 при това 3 бяха за след 2ри курс.Нещо с тия избираеми и кредити си остана една мъгла.Знам че не е това темата ама сега ми падна да те питам като по-"стар":)
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Да, покриха се. И да се спотайват и да не се спотайват, факта беше ,че покрай Химическия и точно до вратата на ФСС-то на ХФ, Хемус и Ректората изчезваха мистериозно плакатите. И оттам се сетих да ги лепя по кофите за боклук, за да не станат обект на недоброжелателни ръце. По спирките пък всеки лепеше отгоре - Курсове по езици, хотелски стаи, кой си бръкнал в носа и оная работа.... и измислих в района на спирките да облепя телефонните кабинки на БТК и вестникарските будки. На площад Невски и около Министерския да речем е заради общината, защото е забранено да се лепи. Ама аз действах експедитивно в ранните часове на деня и нямаше нито една патрулка.
Но не получихме нито едно обажане за санкция каквато и да била! Ако беше някакъв друг случай да треснат нещо. Това какво говори? Че си беше всичко ОК.
И пак се събраха над 1200 човека. Че цялто СУ ако участваше щеше ехее... за какво говорим. Ей затова говоря - в нещо интелигентно и академично подобно на Огнения меч участвам, ама в разни стачки организирани от лица като Такева - оооо, яяяяя.
Имаш ЛС за изборните.
И пак се събраха над 1200 човека. Че цялто СУ ако участваше щеше ехее... за какво говорим. Ей затова говоря - в нещо интелигентно и академично подобно на Огнения меч участвам, ама в разни стачки организирани от лица като Такева - оооо, яяяяя.
Имаш ЛС за изборните.

- elitsa.dimitrova
- В началото бе словото
Не, че нещо, ама нека да продължи още малко стачката...
Не искам да ставам груба...
, но ако продължи още поне седмица-две ми казаха, че може да отменят матурите...
Или пък на 12 клас от държавните училища, тази година да им се сметне за нулева...
и догодина ще могат да кандидатсват само тези от частните училища ( а аз съм в такова
)

Не искам да ставам груба...

Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва!!!
Казват, че вървя по грешен път, а защо е толкова утъпкан?!