Биология - КСК - 2007

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Не. Слизаш на графа. Пресичаш Евлоги. Вървиш нагоре малко по Драган Цанков и стигаш до факултета.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
katia_kateto
В началото бе словото
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от katia_kateto »

Мерси :wink:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Моля. Ползвай bgmaps.com ако не си сигурна
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
ira
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: четвърти

Мнение от ira »

Добре де, а като идваш от СГ с 94 не е ли по-удобно да слезеш на семинарията отколкото на попа? Откъде е по-близо?
Изображение
The best is yet to be!
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

По мои изчисления от днес, май от семинарията е по-бързо.
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

inspiration написа:mirchetu
сподели за другите лекции,преподаватели и прочие,как ти се сториха,с какви впечатления остана :)
Ами аз съм екология - задочно и първия семестър имаме 3 предмета - АМР (Анатомия и морфология на растенията), Цитология и ОНХ(Обща и неорганична химия).

Започнахме с АМР, преподава ни и на лекции и на упражнения Анна Ганева. Много е готина, много добре обяснява и рисува, даде ни лекциите, за да не пишем през цялото време като ненормални. Много е добричка и все пак останах с впечатлението, че въпреки всичко ще иска от нас да знаем, държи си на предмета, макар че по думите на колегите разбирам, че подценяват трудността на изпита. Ще видим. Много е интересно по този предмет, защото на упражненията гледаме през микроскопи и е увличащо. И не е сложно, но има много нови термини, които обаче постоянно повтаряхме и те се запечатват в съзнанието.

По цитология лекциите ни ги водеше Топузова, която е доста мила жена, но нищо не се чуваше и само се изнервях. В тези големите каменни зали не се чува нищо даже като си на първия ред, освен ако не се е обърнала баш към теб. Та нищо не записвах, защото се съсредоточавах изобщо да чуя нещо и не става просто. Иначе тя ни даде една презентация, която представлява нещо като план, по който трябва са учим, т.е. там има най-важното, казано с по 2 думи и за всяко нещо трябва да си научиш какво да пишеш на изпита. Ама изпитът ще бъде да развиваш въпросите като тема, макар че те казаха и схематично ако искаме да го правим, просто да има всичко важно, а според тях всичко е важно. Но материалът включва все неща от 9 клас, които сме учили за кандидатстудентския изпит, но са доста по-подробно обяснени. Има неща, които в темите сме ги учили, че просто съществуват, а по цитология се обяснява целият механизъм, устройство до най-малката подробност. И ако минеш писмения изпит те допускат до устен, който се явява защита на оценката и трябва да говориш по едни микроскопски снимки и може да те подпитат и още нещо. Москова, която ни водеше упражненията, е много готина, но я усещам, че и тя иска много да знаем и даже ни се нервеше, когато не взимаме нещата на сериозно. Освен материалът от 9 клас на писмения почти сигурно е, че ще има и да пишем за някой вид микроскоп, а тези видове са описани в едно ръководство за упражнения, което се продава в книжарницата на БФ.

И последно - ОНХ. На лекциите... по-рано ви казах как беше - пълна скръб. Пак не се чуваше много, но и когато чувахме - все тая :D Упражненията ни водеше едно много сладко момиче - Радостина Генова мисля, че се казваше, ама е много готина, много хубаво обяснява и благодарение на нея ще си направя задачите, освен ако не се заплесна нещо. И по химия преобладават неща, които сме учили за кандидатстването, като тук-таме се набляга много на неща, които само сме споменавали в КС-темите.

Ами това е. Извинявам се, че съм така многословна, ама понеже inspiration попита, реших да споделя :D
Аватар
inspiration
В началото бе словото

Мнение от inspiration »

Много мерси за изчерпателният отговор :) оказва се ,че асистентката по ОНХ ни е една и съща стува ми се печена а за другите още нищо не мога да кажа утре ми е пурвото упражнение по АМР и по това което каза доц-та на лекцията + това което ти споделяш мисля че ще ми е много интерестно.

п.с.Маи трябва да пишем вече в раздел студенти ! :roll:
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

Тука си пишете,манете ги другите раздели :D Да питам студентите биология-от колко часа сутринта почвате и в колко свършвате занятия?
Insipidity
От дъжд на вятър

Мнение от Insipidity »

Пуффф Математика.Решавам , преписвам , пререшавам и после пак нищо не разбирам.Какви са тези глупости кандидатствал си с биология и учиш математика.
Изображение
It's not my fault I've been magnetic since I was a babe.
Аватар
sto_yan
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от sto_yan »

Insipidity написа:Пуффф Математика.Решавам , преписвам , пререшавам и после пак нищо не разбирам.Какви са тези глупости кандидатствал си с биология и учиш математика.
Еми не става само със зубрене, иска се и малко мозък :D
Аватар
inspiration
В началото бе словото

Мнение от inspiration »

sto_yan ,математиката е мн мн суха , незнам ти какво учиш,но за повечето от БФ математиката е безинтересна,скучна и пр.Все пак ние учим неща далеч по интересни неща от математика , а и защо по тази логика математиците не учат примерно цитология :twisted: хаха защото няма да разберат и толкова колкото ние разбираме от математика т.е. имаме доста повече мозък и не се ограничаваме в едно направление!
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

Мен пък толкова много ме кефи математиката, че до някъде съжалявам, че не кандидатствах с нея, но ... май само аз съм така. Всичките ми колеги само като чуха математика решиха, че няма да завършат хахах ... ама избутва се някак си. :)
"Тези, които си мислят, че знаят всичко, много дразнят тези от нас, които наистина го знаем."
неизвестен автор
Изображение
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

Понасям я математиката горе долу, но последния път Цоло беше толкова разсеян :D :D Само изпускаше цифри и букви.
BB
От дъжд на вятър

Мнение от BB »

Аз мразя математиката и като гледам не съм единствената.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

cufff написа:Понасям я математиката горе долу, но последния път Цоло беше толкова разсеян :D :D Само изпускаше цифри и букви.
цоло винаги е такъв дори да харесваш математиката ще я намразиш. в случая не са виновни студентите, а преподавателите
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”