КСК 2008-География

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

моя у4ебник е на Пенин и 4естно казано темите написани ръкописно излизат около 9-10листа голям формат :)достатъ4но ли е това??
Isak
В началото бе словото

Мнение от Isak »

БТВ темите на Славейков са кратки!!!
А аз си взех за 6 лв статистическият справочник от 2007 с данни за 2006 но няма как да ги обновиш в нета-Има 270 стр с данни[/quote]

До колкото чух 20 страници с дебеличък шрифт ще трябва да напишем минимум. Започнах с "население" което е 16 страници в учебника, което ми се струва доста повече ръкопис.
П.С. Имаш ли идея кога ще излезе учебника на Славейков с данните които ни трябват (2006-та предполагам :) ). И колко струва справочника :Р И малко информация и за него, издателство т.н.
Lost in the woods
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Дебеличак шрифт- широк или ситен значи :lol: А за учебник анз
Но ви съветвам-Да не учите самоот 1 място...или сборник
Темите са добри- но никога не достатъчно- Все пак и тези от СУ трябва да взимат пари за уроци и т.н.По добре си вземете още нещо..
Дори моите теми от училище на места са по-подробни
ИзображениеИзображение
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

аз мисля,че каквото и от където да учиш то си е все география се едно и също.,само дето в някои учебници е по-подробно ама пак е география:)
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Е да ама на изпита не се пише кво да е ....и темите по география за 2ка не си приличат с отличните :lol:
ИзображениеИзображение
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

хаха за това не се сетих:)ама като понау4и6 пове4ко няма на4ин да не изкара6 пове4е от 2 :)
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Ето пример за непълнотата на темите на Славейков...само пример според скромните ми познания
в тема 2- РЕЛЕФ- в точката да съвременен релеф на БГ- основние геоморфоложки области- Само се споменава произхода , но не и кои планини влезат или най-високите върхове на някои планини...Нз мисля че трябва да ги има тези неща....Например - Краище-?Липсват доста неща 8)
ИзображениеИзображение
Isak
В началото бе словото

Мнение от Isak »

Sun Shine написа:Ето пример за непълнотата на темите на Славейков...само пример според скромните ми познания
в тема 2- РЕЛЕФ- в точката да съвременен релеф на БГ- основние геоморфоложки области- Само се споменава произхода , но не и кои планини влезат или най-високите върхове на някои планини...Нз мисля че трябва да ги има тези неща....Например - Краище-?Липсват доста неща 8)
И аз срещнах няколко такива неточности, но ми се струва, че просто не са спомената защото не им е мясотот в тази тема и е излишно да се добавят. Чета темите разбъркано, общо взето което ми е интересно :) За сега съм прочел само 4 теми... забавлявам си се с географията :)

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Lost in the woods
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

четеш го само или и ги учиш??според мен по-важно е да научиш една и тогава да отиваш на 2ра :)
Isak
В началото бе словото

Мнение от Isak »

Sugarkata написа:четеш го само или и ги учиш??според мен по-важно е да научиш една и тогава да отиваш на 2ра :)
Ами чудя се дали да почвам усилено с преписванет и зубренето :) Данните после ще трябва да обновявам... Пък и за сега ми е прекалено интересен материала за да спра на 1 тема и да почна да я уча. Чета ги сравнително бързо и не се притеснявам, че времето няма да ми стигне ;)
Но след като темите които ме интересуват гореща свършат със сигурност ще почна да ги уча.
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Lost in the woods
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Ами според мен особено ако не си учил много задълбочено география..е най-добре да прочетеш всичко наведнъж и бързичко за да имаш представа за какво става въпрос...и после по-лесно ще свържеш нещата...
Аз засега не ги уа много задълбочено..Но гледам да не се спирам на 1 а продължавам.А после се връщам да преговарям
ИзображениеИзображение
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

аз си ги написван 1во и след това ще за почвам да ги уча и дано се получи;)
Isak
В началото бе словото

Мнение от Isak »

Sun Shine написа:Ами според мен особено ако не си учил много задълбочено география..е най-добре да прочетеш всичко наведнъж и бързичко за да имаш представа за какво става въпрос...и после по-лесно ще свържеш нещата...
Аз засега не ги уа много задълбочено..Но гледам да не се спирам на 1 а продължавам.А после се връщам да преговарям
Възможно ;) Скоро ще почна да ги уча.. Всъщност ще попитам сестра ми как учеше тя. Имаше 5.50 по история и сигурно ще има какво да ме съветва :)
Последно промяна от Isak на 02 Окт 2007, 13:09, променено общо 1 път.
Lost in the woods
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

bye от мен и успех :wink:
ИзображениеИзображение
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

в темата за почви трябва ли да се включват наистина животински свят и растителност??няма ли да стане много дълга....
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”