1. Как се казваш? Мария
2. Откъде си? София, поне откакто се помня.
3. Кога си роден? (+ година) 28.08.88
4. (Дай линк със снимка.) http://img337.imageshack.us/my.php?image=ppsy7.jpg
5. Какво и къде (ще) учиш? Европеистика
6. Защо точно това? Може би, защото се учат много езици, а това е единственото, за което съм сигурна, че ми харесва да правя
7. Какъв мечташе да станеш като малък? Стриптизьорка
8. А какъв стана? Вманиачен на тема танци ексхибиционист
9. Какъв искаш да бъдеш СЕГА? Каратист 1ви дан
10. Работиш ли? Какво? Скоро вероятно ще работя като помощник-учител по карате.
11. Коя своя мечта не си реализирал? Не съм скачала от моста Витиня(все още), не съм се изнесла от вкъщи и не съм станала известна.
12. Как смяташ да я изпълниш? Първото е лесно, само трябва да ми попадне удобен случай. За второто първо ще ми трябва материална самостоятелност, очевидно. Колкото до третата, в живота всичко се случва точно, както и когато трябва да се случи. Така че, няма как да не стане.
13. Обичаш ли? Да.
14. Обичан ли си? Да.
15. Имаш ли сериозна връзка? (Ако не, защо според теб?) Не. Не съм пригодена нито физически, нито ментално за подобно ограничение.
16. Каква е за теб идеалната връзка? Връзка, при която мисълта за партньора винаги, абсолютно винаги, независимо в какъв контекст и колко сте се карали в предишния момент, те кара да се усмихнеш от чисто щастие, че познаваш този човек.
17. С какво се гордееш? Със себе си. И с брат си.
18. От какво се срамуваш? От комплексите си.
19. На кого би искал да приличаш? На баща ми заради характера и общата му култура, на брат ми, защото винаги във всичко е една крачка пред мен, на едната ми леля, защото олицетворява живота, който искам да е и мой, на другата ми леля, която преди да умре, ще е видяла света, на братовчед ми, защото не се страхува да живее на ръба, на единия ми чичо заради чувството му за хумор, на другия ми чичо, защото е в хармония със света и на котката ми, защото... просто защото е котка.
20. А на кого - не? На майка ми.
21. Опиши себе си с една дума. Жадуваща.
22. Опиши приятелите си с една дума. Мои.
23. Какво те възхищава? Един поглед, една дума, едно искрено желание и една силна воля.
24. Какво те отблъсква? Самозалъгването.
25. В какво настроение си най-често? Меланхолично.
26. Как смяташ, че те възприемат другите? Като интелигентна, приятна личност, винаги готова да помогне, да изслуша, но не и да разкрие себе си.
27. А как искаш да те възприемат? Като едно вечно самоусъвършенстващо се привидение, което се мярва за кратко в живота им, но оставя следа.
28. Какво е за теб сексът? Усилието да се концентрираш върху удоволствието.
29. А светът? Поле за изява. Строителна площадка. Отворена книга. Елисейско поле.
30. Как виждаш света след 10 години? Все така балансиращ между живота и смъртта.
31. Къде би искал да живееш? Там, където ми е мястото, където и да е това.
32. Какво би искал да притежаваш? Себе си. Изцяло и безпрекословно.
33. Опиши идеалния партньор. Той е оптимист. Не парадира с моята вяра, че е съвършен, но не се и срамува от нея. Животът му не е константа. Вярва в това, което го прави щастлив. Умее да улавя момента. Постоянно се развива. Той е моята подобрена версия, и въпреки това никак не прилича на мен.
34. Колко деца искаш да имаш? Едно или две. Бих предпочела едно, но ако са две, шансът да се превърнат в стойностни личности е по-голям.
35. От какво искаш да умреш? Искам да сложа сама край на живота си. По възможност преди това да полетя.
36. Какво искаш да видиш преди да умреш? Дали животът ми е имал смисъл.
37. А да направиш? Да се постарая да му придам смисъл.
38. Най-хубавото нещо, което ти се е случвало? Влюбих се.
39. Най-лошото? Разлюбих.
40. Най-милото нещо което някой е правил за теб? Посвети ми стих.
41. А най-подлото? Сподели с целия свят най-съкровеното, което бях написала в живота си.
45. Мразиш ли някого? Кого? Защо? Не, не мразя, не ми е присъщо. Твърде добре разбирам човешките слабости. Омразата е страх от непознатото зло. Аз познавам злото.
46. Кое свое качество не понасяш? Колебанието си във всичко, преди да дойде Провидението.
47. Би ли убил човек, ако беше законно? Бих. И не един.
48. Какво ще кажеш за България? Насълзяват ми се очите.
49. Доволен ли си от живота си? Ако не, защо? Доволна съм, защото имам средствата и волята да го направя съвършен.
50. Какво би променил в света? Себе си. Не е много. Но моето ново Аз би било достатъчно силно да промени целия свят.
51. Любим цитат? "Things won are done; joy's soul lies in the doing." Shakespeare
52. Любим исторически период? Защо? Англия през XVIII-XIX век. Време на привидното съвършенство, интригантството, откраднатата любов и трагичната предопределеност. Време, в което никой не е такъв, за какъвто се представя. Един непрекъснат театър, от който винаги съм искала да бъда част.
53. Любима личност? Защо? ----
54. Любим сезон? Лято.
55. Любим цвят? Зелен.
56. Любимо животно? Цялото семейство Котки.
57. Каква музика предпочиташ? Музика със смислен текст и/или силно емоционално влияние.
58. Любим автор? Джейн Остин.
59. Любима книга, разказ и стихотворение? "Гордост и предразсъдъци", Джейн Остин; -----; Сонети 115 и 124 , Шекспир.
60. Любим филм? Clueless.
61. Любим актьор, актриса, режисьор? Джони Деп.
63. Любимо ядинье? Шоколад.
64. Пийнье? Вода.
65. Имаш ли хоби? Какво? Четене, писане, карате.
66. Спортче, нещо? Карате, фитнес, танци.
67. Имаш ли братя и/или сестри? Брат.
68. Домашен любимец? Име? Котка. Сиамска. Единствена по рода си!
69. Притежаваш ли пороци? Кои? Мързелът за мен е най-смъртоносният(и буквално) порок.
70. Съжаляваш ли за нещо? За какво? За всичко, което съм искала, но не съм направила.
71. Разкайваш ли се за греховете си? Не и ако съм ги сторила по собствено желание.
72. В какво вярваш? Във Всемирната душа.
73. Какво искаш? Да Живея.
74. Твоето мото? Just Do It.
75. Какъв е смисълът на живота? Да дадеш максимума от себе си на света, като междувременно не забравяш, че си тук да намериш Смисъла.
76. Сърдиш ли ми се за дългия въпросник? Не, защото имаше въпроси,
които ме накараха да се замисля.
Bonus track 1: Любим форумец? Vaskes
Bonus track 2: Най-противен форумец? Billy(y)