Кореистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Александър, именно :) Първият семестър нямаме избираеми :) Сега ще ги изберем, но ги започваме от втория. Малко време да се аклиматизираме.
Супер доволна см от програмата. Само в сряда свършваме в 14! Четвъртък в 10, перфектно! Определено по-добре от очакваното. Петък, ако ми признаят оценките от мин година, се надявам да см почивка. И да не см, лекциите по ЛТЗ са доста релаксиращи мероприятия :) Дам, доволна см.

Kuln, FeelingSad, мерси много! Все някой отговорен трябва да има. Мога да се реванширам с пълен комплект лекции по Езикознание + учебника на Живко :lol:

П.П.
25-та много я мразя :lol:
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Ако ми потрябват лекции, ще знам към кого да се обърна. Иначе добре, че казахте за избираемите, понеже аз четох в програмата от миналата година, че започват от 2ри семестър и малко се шашмардисах :)
И така, ще се видим утре :) Надявам се :)
Изображение
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Значи избираемите предмети започваме да ги изучаваме от втори семестър? О, страхотно! :) На това му се казва хубава програма!

П.П.: Ей, сега се сетих! Трябва да купя букетче на Circle Line, обещала съм му. :lol:

О, нямам търпение да дойде утреее! ^______^
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Явно при всеки е различно. Ние имаме избираеми още от първи семестър. :roll:
Не разчитайте само на проверки в програмите, задължително питайте и отговорните преподаватели.
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Мисля че кредитите се зачитат за година, затова е възможно.
Изображение
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Започнахме и всички млъкнаха. Аз все пак искам да си кажа, че см приятно освежена. Преподавателите изглеждат спокойни, мили и не мисля, че имам основания да се страхувам, че ще ме издебнат със закачалка, ако закъснея. Освежително. Много гласни, много нещо в тоя език обаче. Чудя се докога ще е толкова лежерно всичко и кога ще стане наистина зор. Скоро(?), предполагам.
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Pu написа:Започнахме и всички млъкнаха. Аз все пак искам да си кажа, че см приятно освежена. Преподавателите изглеждат спокойни, мили и не мисля, че имам основания да се страхувам, че ще ме издебнат със закачалка, ако закъснея.
И дамата по езикознание ли ? :lol: :lol:
Последно промяна от Kuln на 04 Окт 2007, 20:23, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Аз не мога да сваря да си науча по японски...какво остава за езикознание :( Уааааа
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Няма как, 2 седмици преди изпита само за езикознание ще учиш, тя жената си го каза :tongue: :silent:
Изображение
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Дам, защо го каза като след това се изцепи, че няма да ни стигне това време и трябва да си учим системноооооо
Така и няма да и науча името :( а теста да знаете кога е? И някакъв ГОЛЯМ конспект щяла да даде :x
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Факт: Кореският е възможно най-трудният от изучаваните от мен досега езици. Днес като ни наблъскаха всички останали гласни и всички "правила" и изключения, както и изключенията на изключенията, а в по-късен етап и изключенията на изключенията на изключенията.. :shock: ... Особено и смесването на стиловете.. Е, не! За момент ми мина през главата: "Това няма научаване!" и други също толкова негативни мисли...

Официално обявявам сезона на мъките! Вярно, отнема малко време, но самият процес на вникване и разбиране е фрустриращ! И днес след като ме изкара на дъската, не записах думите, трябваше да мина на следващите. Паднаха ми се някакви чуждици. Колеги, хайде нека утре някой си донесе тетрадката от практическия корейски, за да препиша, каквото съм изпуснала и да сверя някоя и друга транскрибция?

Освен това е хубаво да се докопаме до лекцията по езикознание. Говоря за пълния вариант. И още нещо - трябва ли да си купуваме всички учебници от 1 до 4 по Езикознание? :shock:

Утре ще чета Аристотел преди лекциите. Ще го видим това ЛТЗ...

Kuln, благодаря за линка. ;)
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Това за Аристотел не е за утре ;)
Учебници 1 и 3 няма от къде да си ги намериш. Тя нали каза, че само по антикварните книжарници ще ги има ;) И каза, че ще ни снима каквото трябвало, уж! Иначе 2рия би трябвало да го има, ще погледна по книжарниците :)
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Добре дошли в ЦИЕК на новите колеги :)
Едва ли има и имало някой (всички специалности) който да не си е казвал "Е тва неа начин!". Всички си го мислим, спокойно :]
За да си го мисля аз още повече, записах още един език прекрасен да уча + 1 задължително избираем + един факултатив. Да има.
Животът е прекрасен.
medicate, medicate
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Ти не си със всичкия си!
Изображение
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Пускам още веднъж списъка за недоразбралите или недозаписалите:

1. "Езикознание" - Вл. Г.; Иван Божидаров (1972 г.)
2. "Увод в общото езикознание" - Проф. Живко Бояджиев (2006 г.)
3. "Език и езикознание" - Моско Москов (2000 г.)
4. "Увод в езикознанието" - Проф. Моско Москов и проф. Бояджиев (1977 г.)
5. "Помагало по езикознание" - Б. Симеонов; М. Москов; Ж. Бояджиев (1966 г. :shock: )
6. Някакъв учебник на Лилия Илиева
7. "Лекции по езикознание" - Илиана Гръкова (2000 г.)

Учебници 1 и 4, може би и 6 са по антиквариатите. Учебници 2 и 3 са нови издания, намират се лесно и са препоръчителни за вземане. 5 и 6 са свободноизбираеми за закупуване. Учебник 7 е добре да имаме при писане на доклади, тоест за преписване на такива. ;)
Заключено

Обратно към “ФКНФ”