Първа година в СУ

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Surrealist
В началото бе словото

Първа година в СУ

Мнение от Surrealist »

Здравейте!

Тази година ще ми е първа в софийския университет, демек ще бъда първи курс 'Информационни системи'.

Разбрах, че откриването на учебната година е от 11 часа, но не знам какво е това 'аула'. :oops: Да не би да е ректоратът на университета? :oops: Ако е така, след откриването всеки си отива до съответния факултет и започва лекции? :) И там ще ни дадат студентските книжки и ще бъдат разлепени седмичните програми, така ли е?

Знам, че повтарям някои теми, но сега се нанасям в квартирата и нямам време за много неща. :oops:

Благодаря предварително!
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

аулата се намира в ректората,да,после отиваш в твоя факултет,ама поне ние не почвахме още същия ден лекции :shock: не знам при вас как ще е....просто дават книжките на първокурсниците и ги посрещат, и това е :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Surrealist
В началото бе словото

Мнение от Surrealist »

Благодаря!

Друго да питам: в самия факултет ли ще ни разпределят в коя група ще бъдем?
Също така, ще има ли свободен ден от седмицата в учебната програма? Питам, защото съквартирантът ми, който учи в ТУ, няма такъв. :?
Аватар
funkz
В началото бе словото

Мнение от funkz »

утре ще ти кажат всичко ве, споко
ти само се зареди с настроение и бира :P
I was born in a system that doesn't give a fuсk about you.
Аватар
kiss_
В началото бе словото

Мнение от kiss_ »

Surrealist трябва да имаме поне един почивен ден иначе ще се побъркаме. А и в ТУ имат почивни дни. Две мой приятелки са там.
Don`t drink too much, drink three much! :D :D :D
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Surrealist написа:Благодаря!

Друго да питам: в самия факултет ли ще ни разпределят в коя група ще бъдем?
Също така, ще има ли свободен ден от седмицата в учебната програма? Питам, защото съквартирантът ми, който учи в ТУ, няма такъв. :?
Аз пък доста се съмнявам да имаме почивен ден, изключвам събота и неделя...гаджето ми е в УНСС и срядата и е свободна, имам още двама приятели там, на които им се събират събота, неделя, понеделник и вторник почивка, ама тука е СУ все пак :lol:
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

СумА ти познати имам в уннс повечето имат дори по два свободни дни+уикенда....
Ladies and gentlemen
I know what you want
She hot as a stove
Her name is Nicole
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Именно...се пак тайно се моля да имам поне един свободен ден 8)
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

е аз съм в СУ и петъка ми е изцяло фрииии :D всичко зависи как ще ви направят програмата,може да сте цяла седмица,но за по 2 предмета на ден,а може и да ви освободят някой от дните,но като ви посбудат останалите дни...ние сега сме така,от понеделник до сряда,особено сряда - от сутрин до мрак :roll: :lol: четвъртъка още не е ясен :? абе на другите факултети още ли не са им качили програмите в сайтовете? :shock: на ИФ я има от няколко дни вече :)
Изображение
Изображение
Изображение
Surrealist
В началото бе словото

Мнение от Surrealist »

Аз сега си видях програмата.
Вторник нямам лекции, но имам спорт. Искам да питам за спорта. Колко присъствия трябва да имаш на семестър и колко часа е спортът на седмица?
Друг въпрос, разбрах, че има лекции и упражнения. За упражненията е задълвително да си там, но за лекциите как са нещата? Води ли се някакъв отчет дали си бил на лекция или не? :)
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

зависи на какъв спорт си записан/а :oops: пък и спорта не си ли решаваш ти кога ще ти е удобно??? :shock: то още не е започнало записването за спорт доколкото знам :roll:
не знам във вашия факултет как е,но при нас повечето упражнения са задължителни,т.е. водят се списъци на присъстващите,а лекциите - само за ентусиасти :lol: пък и ние сме 100 човека на лекциите,че и отгоре :roll: трудно ще запомнят кой е ходил и кой - не :oops:
Изображение
Изображение
Изображение
Surrealist
В началото бе словото

Мнение от Surrealist »

Добре, кажи твоя спорт какъв е и колко часа седмично е, и колко присъствия трябша да имаш за спорта. Плюс това, отчитат само присъствие, а не колко си активен, нали? :oops: И няма изпити за спорт, нали така? :oops:
Аватар
dqvolche
В началото бе словото

Мнение от dqvolche »

На мен ми е ясно, че в 11 е откриването, на което трябва да си голям късметлия да присъстваш (защото може и изобщо да не стигнеш до аулата от тълпа) или със завидно здрави нерви да чакаш от по-рано...
Но се чудя как очакват да се направи това разпределение по факултети още там (в претъпканата аула) :?
Не може ли направо в самия факултет да се събират хората, вместо да се чудят как да влязат в прословутата аула, после да се чудят кога ще излязат от нея и накрая дали ще имат късмета и да си стигнат до факултета навреме!?
Сори, че с такъв тон питам, но какво важно всъщност казва ректора в началото на всяка година? (тук може би някой късметлия ще сподели какво е чул, след като вече е имал щастието да присъства на откриващата реч от предишни години)
Благодаря, че отделихте време на малките ми терзания за утрешния ден и ще се радвам някой да сподели мнението си :)
Последно промяна от dqvolche на 30 Сеп 2007, 14:40, променено общо 2 пъти.
Today is the day of the start of the rest of your life - enjoy it!
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

аз бях на каланетика миналата година,изискваха и присъствие и активност,трябваше да имам около 10 присъствия,на някои спортове накрая има и нещо като изпит,просто показваш какво си усвоил :roll: момче ли си?ако да - чувала съм,че на футбол не се изискват мн мн присъствия май,поразпитай обаче тези дето са записвали футбол :oops:
Изображение
Изображение
Изображение
Surrealist
В началото бе словото

Мнение от Surrealist »

Момче съм, да.
Значи са ти били 10 присътвия на семестър?
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”