2-ри курс ПРАВО (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
zull
В началото бе словото
Специалност: Публична Администрация
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: 8-ma grupa suxxx a lot :)))

Мнение от zull »

BLEED написа:A puk az sum v osma grupa i tam sme trima du6i ot edin klas,dve mom4eta i edno momi4e (ot 31vo,12 "v") + o6te poznati ot kursovete po istoriq.Koito e taq grupa-da se obajda.
Здрасти,
присъединявам се към клуба на осма. Само да спомена, че там сме и двама души от немската и още 3 момчета - познати, така че считам, че ще сме що-годе сносна група (по-скоро се надявам).

Добавка: Били, бегай бе, нереализиран ГИД...
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Колеги, имам малък проблем. Отворих програмата за семестъра, обаче на места пише специалност МО. Това би трябвало да значи, че тези лекции не са и за нас, но ако някой потвърди ще съм по- спокойна. :)

П.П. И още нещо- на места няма разделение първи/втори поток за лекции. Двата потока сме много, не може наведнъж да са лекциите.
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

може, може
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
HELI
В началото бе словото

Мнение от HELI »

A ot srqda li zapo4vat lekciite ? [/quote]
Kogato vodata ti stigne do ustata - gore glavata !
Аватар
Галатея
В началото бе словото

Мнение от Галатея »

Здравей, summer, мисля, че МО са в друга колонка. Ето ти линк конкретно към право, І ви курс:
http://www.law.uni-sofia.bg/SemR/DocLib ... 0%D0%B3%2E
Право(Р) - ІІІ ти курс
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Галатея написа:Здравей, summer, мисля, че МО са в друга колонка. Ето ти линк конкретно към право, І ви курс:
http://www.law.uni-sofia.bg/SemR/DocLib ... 0%D0%B3%2E
Мерси много, това за правото сега е излезнало, одеве го нямаше. :P
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
`SuN`In`YoU`
В началото бе словото

Мнение от `SuN`In`YoU` »

малко е кофти само че програмата е накъсана..... ама какво да се прави :)
Аватар
Orenda
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Orenda »

а някой да знае нещо за избираемите предмети, които доколкото аз знам са задължителни, но ги няма в програмата май...?
"Винаги правя това, което не мога, за да се науча да го правя."
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

Мнение от пикси »

И аз да дам нещо на света, както е модерно. Заповядайте, колеги, дано да ви е от полза.
http://www.legaltheory.org
Пак да помоля за лекции и инфо за учебници. Вие не знаете колко мога да съм благодарна.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

мдам, този сайт ни го препоръчаха горещо

интересен е ;-}
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

`SuN`In`YoU` написа:малко е кофти само че програмата е накъсана..... ама какво да се прави :)
Ще го преживеем :wink:
Впрочем, аз също съм 3-та група. Здравей :)
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
Аватар
loverlips
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

1ва група

Мнение от loverlips »

Привет и от мен колеги :) И аз ще се радвам да получа малко информация относно избираемите предмети :) И btw някой от 1ва група :)?
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

За 5-те години на обучение трябва да изкараш 10 избираеми изпита от една от трите специализации - "Правораздаване", "Публична администрация" или "Международно право и международни отношения". Иначе не те допускат до държавни. За всяка от трите специализации има избор от 28 изпита (поне според стария учебен план, който имам аз, по-добре си купи нов такъв). Някои се повтарят, Юридическа техника и Въведение в Интернет например важат и за трите специализации. Доколкото знам, никой няма да ти направи проблем, ако изкараш и 10-те последната година, но няма смисъл, най-добре по два на година. :)
По време първата сесия има избираеми по Политология и История на политическите и правни учения, по време на втората - Философия на правото и Организация на правните институции. Има и факултативни, които не се смятат за специализациите - Латински език, Чужд език, Реторика и пр.
Поправете ме, ако бъркам нещо. :roll:
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
loverlips
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от loverlips »

Калев написа:За 5-те години на обучение трябва да изкараш 10 избираеми изпита от една от трите специализации - "Правораздаване", "Публична администрация" или "Международно право и международни отношения". Иначе не те допускат до държавни. За всяка от трите специализации има избор от 28 изпита (поне според стария учебен план, който имам аз, по-добре си купи нов такъв). Някои се повтарят, Юридическа техника и Въведение в Интернет например важат и за трите специализации. Доколкото знам, никой няма да ти направи проблем, ако изкараш и 10-те последната година, но няма смисъл, най-добре по два на година. :)
По време първата сесия има избираеми по Политология и История на политическите и правни учения, по време на втората - Философия на правото и Организация на правните институции. Има и факултативни, които не се смятат за специализациите - Латински език, Чужд език, Реторика и пр.
Поправете ме, ако бъркам нещо. :roll:

Благодаря ти много Калев :) Само още нещо. Как става записването на избираемите предмети? Има ли срокове? И откъде да си набавя информацията относно лекции и упражнения по съответните предмети :)?

P.S. Съжалявам за малоумните въпроси които задавам, но съм малко шашната и гледам да се подготвя за всичко :)
Аватар
Erastea
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Erastea »

Ами ако след като си си избрал една от специализациите, но по-късно решиш че искаш да посещаваш лекции и да се явиш на изпит по избираем предмет, който е предвиден за друга??
Този космос, един и същ за всички, не е създаден нито от някой бог, нито от някой човек, а е бил вечно, е и ще бъде вечно живеещ огън - отчасти запалващ се и отчасти угасващ!
Заключено

Обратно към “Други”