Ще има ли стачка?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Томазо де Торквемада
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Томазо де Торквемада »

Бeтон, струва ми се, че една от причините, поради която не подкрепяш "даскалската стачка" е, че са ти преподавали "даскали", а не учители. 8) Да знаеш, че в по-големите градове училищата се помещават в отделни от манастирите сгради, а "даскалите" се преквалифицираха в учители (от има-няма стотина години). Айде чао от мен и поздрави на планината...
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

И аз не я подкрепям. Стачката.

:roll:
Изображение
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

волбще не ме интересува как стоят нещата във вашите очи
повечето учители не си вършат работата или ако я вършат то не както трябва и това го казвам от личен опит
пишете си там километричните мнения ама не в тази тема не виждам какъв е смисълът от толкова много талаш
Изображение
Изображение
кой повика кой почука
Драскач

Томазо де Торквемада написа:Бeтон, струва ми се, че една от причините, поради която не подкрепяш "даскалската стачка" е, че са ти преподавали "даскали", а не учители. 8) Да знаеш, че в по-големите градове училищата се помещават в отделни от манастирите сгради, а "даскалите" се преквалифицираха в учители (от има-няма стотина години). Айде чао от мен и поздрави на планината...
ще ти кажа само да се скриеш там откъде си искочил и да не ми се правиш на голям гражданин, а относно комунистическите ми изрази дето не си разбрал: заври си празните коментари в празния Г*З :lol:
Изображение
Изображение
Аватар
Томазо де Торквемада
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Томазо де Торквемада »

кой повика кой почука, личният пример, който даваш идва в подкрепа на думите ми за лошото образование. Веднага бих предположил от кой факултет си, но от уважение към останалите студенти не бих го направил. Относно изразите ти-квалифицирах ги като комунистически, защото бяха ултимативни, а не защото не съм разбрал какво си искал да кажеш (стилът ти е достатъчно кръчмарски и надали би затруднил някого), проблемът е, че ти не си ме разбрал. А по отношение на това дали съм гражданин - да, такъв съм, за съжаление и ти носиш тази правна квалификация, поне от гледна точка на Конституцията и правото. Въпроса е по-скоро в манталитета ти, който е подчертано селски с лек пограничен привкус... Аз нямам нищо против да дискутираме темата тук, но нека бъде аргументирано, а не когато останеш без аргументи да започваш с познатите детски обиди, защото те по-скоро ме разсмиват, отколкото обиждат. Не ставай по-елементарен, отколкото си.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Не виждам нищо лошо в частните уроци. Един мой приятел (германец!) от това се издържа в Германия!
кой повика кой почука
Драскач

мога да съм прост мога и да съм възпитан стига да поискам и да се налага, казвам ти неща които са факт поне в моя град и просто никои неможе да ме обори с каквито и да е думи, дори и да не подкрепях стачките заради заплащането нямаше да ги подкрепя заради това че после пак всичко ще се отрази на нас. няма да коментирам повече тази тема, учителите ще продължават да си гушкат парички от уроци и аз ще продължавам да не подкрепям стачката.
Изображение
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

учителите ще продължават да си гушкат парички от уроци и аз ще продължавам да не подкрепям стачката.
1.Частните уроци са ПРАКТИКА и на запад.(или поне така викаше една леличка по радиото)Ениуей,щом образователната система не е способна да те научи в час,уроци ще има.
2.Частните уроци са правото на свободна стопанска инициатива.И по-добрият печели повече.
3.Колко процента от учителите според теб дават частни уроци?Тези по специални предмети,по музика и рисуване дават ли?А от останалите?В моето училище-а то се води престижно-има около 70 учители.От тях най-много 20 да водят-пък и силно ме съмнява да са толкова.Освен това те "гушкат пари"(те пък големите пари)защото са най-добрите и децата ходят при тях,защото знаят,че ще научат нещо.А ако човек е големият тъпанар,дето си дава парите да си пие кафето с даскала-кой му е виновен?
4.А по малките градове,по селата,като има 30 деца накръст,от които 20 циганчета,даскалите на кой дават частни уроци,на бабите ли?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

Аз подкрепям стачката на учителите. В моето училище бяхме около 1000 деца. Учителите ни обръщаха голямо внимание. Каквото и да ги попиташ ти отговаряха, повтаряха и потретваха. И смея да твърдя, че наистина ме научиха на нещо. От Нова Загора съм, едва ли някой е чувал за този град. Но по мои наблюдения, както са ми разказвали приятели и познати от по-големите градове, там учителите не си дават много зор, гледат да предадат материала, без да се интересуват кой е разбрал и кой не. Разбира се има и изключения, както във всяко нещо.

Частните уроци - почти всеки кандидатстудент е ходил на такива. Но!
По кои предмети са дават най-вече уроци - математика, литература, история, география. И рядко по химия и биология. А от всички преподаватели в училището/града по даденият предмет малък процент взимат пари от уроци. В малките градове като моят (25 000 жители) да има по 2ма учителя по математика и история и английски на които си струва да ходиш на уроци. Останалите преподаватели знаят това и дори не си правят труда да дават уроци. В големите градове пак е нещо подобно. Има примерно 50 преподавателя по даденият предмет, които те подготвят наистина добре, но пък в сравнение с огромният брой учители по него в града..отново процентът е малък.

А като цяло по въпроса за стачките - всеки си има свое мнение. Един ги подкрепя, друг не. Всичко зависи кой в какво училище е обучаван, на какви учители е случил и какъв му е цялостният поглед върху нещата. Затова няма смисъл от подобни спорове - един да убеждава друг, че иксанията на учителите са правилни или обратното.
Изображение
За всякакви въпроси край специалност информатика:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Всички сме чували за Нова Загора! Малък град като всички останали малки градове. Нищо по-лошо. Какво става с футболния отбор "Загорец"? Май и те имат нужда от частни уроци по футбол. :wink:
А за учителите и частните уроци си повече от прав!
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

Joker написа::lol: Всички сме чували за Нова Загора! Малък град като всички останали малки градове. Нищо по-лошо. Какво става с футболния отбор "Загорец"? Май и те имат нужда от частни уроци по футбол. :wink:
А за учителите и частните уроци си повече от прав!
//offtopic:

хаха ами отбора беше в Б Източна група по-миналата година но миналата падна във В. Сега тази не го знам как е. Рядко се прибирам, че ми е скучно там :) Един от нападателите ми е приятел, като го видя ще питам какво става с отбора :)
Изображение
За всякакви въпроси край специалност информатика:
Аватар
shadowvania
От дъжд на вятър

Мнение от shadowvania »

Знаем го Нова Загора... даже имам позната оттам :)
Геолого-географски факултет!
Аватар
Erastea
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Erastea »

Norwegian Wood напълно съм съгласна теб :thumbleft:

Томазо де Торквемада повечето от нещата, за които пишеш са абсолютно така.. но ако искаш да направиш и друго освен да бръщолевиш и философстваш ти препоръчвам да не си позволяваш мнения като последните две, защото в потивен случай ефекта от предишните, които са достойни за уважение, е почти нулев.....
Този космос, един и същ за всички, не е създаден нито от някой бог, нито от някой човек, а е бил вечно, е и ще бъде вечно живеещ огън - отчасти запалващ се и отчасти угасващ!
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Erastea написа:Norwegian Wood напълно съм съгласна теб :thumbleft:

Томазо де Торквемада повечето от нещата, за които пишеш са абсолютно така.. но ако искаш да направиш и друго освен да бръщолевиш и философстваш ти препоръчвам да не си позволяваш мнения като последните две, защото в потивен случай ефекта от предишните, които са достойни за уважение, е почти нулев.....
:shock: :shock: :shock:
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Томазо де Торквемада написа:Бeтон, струва ми се, че една от причините, поради която не подкрепяш "даскалската стачка" е, че са ти преподавали "даскали", а не учители. 8) Да знаеш, че в по-големите градове училищата се помещават в отделни от манастирите сгради, а "даскалите" се преквалифицираха в учители (от има-няма стотина години). Айде чао от мен и поздрави на планината...
Съгласен съм с теб и си прав за това,че учителите също трябва да имат шанс за повишение на заплатите както ватманите и т.н Обаче частните учители не плащат данъци и се крият...не казвам че не вършат работа,напротив много са полезни,но не плащат данъци!
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”