До пушачите!!!!! - Volume 2

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено

ПУШИТЕ ЛИ?

ДА.
42
29%
НЕ.
96
65%
ВЕЧЕ НЕ.
9
6%

Общо гласове: 147

Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

I feel good ...... :shock: ти в общество да си била?
Аз се чувствам сразен от безбрежната неадекватност на това момиче.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

Знам си задълженията и в тях не влиза това да не пуша,щото на някой му пречи.Не говорех за каквито и да било оргазми,а за това,че ви пречи ,когато някой пуши около вас и не искате да го правят.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

СТАВА ДУМА ЗА ЕЛЕМЕНТАРНА ЕТИКА ДА НЕ ПУШИШ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА!!!!!!!! ТОЛКОВА ЛИ ТИ Е ТВЪРДА МАНЕРКАТА ЧЕ НЕ ГО РАЗБИРАШ?!?!
ААААААААААААААААА ... джеймс, форестър - откажете се. Не я карайте да говори повече.
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

Methuselah написа:I feel good ...... :shock: ти в общество да си била?
Аз се чувствам сразен от безбрежната неадекватност на това момиче.
Спести си простотиите моля те.Кое ми е неадекватното,това,че не ми е приятно някакви си там хора да ми се нахвърлят за това,че пуша и затова,че пушачите ги одимявали.Като не ви харесва стойте си във форумите и си пишете глупостите.И,да,била съм в общество и то явно доста по-често от вас.Направо не мога да повярвам как може да чета толкова големи простотии от хора с претенции за интелигентност и адекватнст :lol:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Ще поставя въпроса по възможно най-простия начин.
Ето ти твърдение.
"Не е етично да се пуши на обществено място."
Вярно или грешно е?
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Kaто бях в Италия прочетох на вратата на един офис:

„На мен ми харесва да правя секс повече отколкото на вас ви харесва да пушите, въпреки това не идвам да се чукам във вашия офис.“
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

Естествено,че има места,на които не трябва и не може да се пуши,не е само въпрос на етика,а до съобразяване с обстановката.Тук говорим за заведения,защото при условие,че там е позволено и толкова хора пушат,не разбирам що да не пуша или да не го правя само защото на някакви хора във форума им било кофти :lol: смешно е просто.
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Имам чувството, че някои тук спорят единствено, за да си чешат езиците. :roll:
Пушач съм, но избягвам да пуша, когато съм (почти) единствен пушач на маса, когато някой яде до мен, когато някой културно ми обясни, че не му е приятно и пр. Доставяйки си удоволствие, не трябва да отнемаш чуждото. Никой няма да те принуди, въпрос на лично възприятие е.
Веднъж прекарах цяла вечер на домашно парти в малка задимена стаичка, на сутринта ( :!: ) чорапите ( :!: ) ми миришеха от метър на цигари. На мен не ми беше приятно, за непушач не знам. Бъдете по-толерантни (това е съвет, не заповед).
Също така не виждам обективна причина за това, че почти всички маси за непушачи в заведенията са до входа, до тоалетната, в ъгъла и т.н.
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Пояснявам: Както е прието за напълно нормално да си запалиш колата и да идеш на работа, като по този начин станеш причина да се отрови природата и да се осмърди въздуха около ауспуха ти, така е прието за напълно нормално да си запалиш цигара на билетния център, докато чакаш приятелката си за среща. И когато някой се издразни на тези две неща неизправната страна по случая е той - никой не го е вързал да стои на сила там - може да не ходи по улицата, нито да стои на билетния център в близост до някой пушач, за да избегне осмърдяването на дрехите си. И това е така, защото според нормите на обществото пушенето и ходенето на работа с кола са приемливи неща.

А точно както не е прието за нормално като видиш на попа плакат на чалга певица да се изпразниш отгоре му, така не е прието и Джеймсманьо да се изсере върху дрехите на колежката. И в този случай неизправната страна е вършителят на действието и ако го направи той (т.е. Джеймсманьо) трябва да си понесе законовите и обществено-моралните последици. Точно защото не е според нормите на обществото да сереш върху дрехите на другите.

Прощавайте много, ама вашето тука е все едно аз да се дразня на хората, които ядат дюнери от Мимас на улицата, щото видиш ли ми смърдят и да искам да ги ядат у тях или изобщо да не го правят. Когато аз имам проблем с нормите на обществото, (в случая с цигарите) аз трябва да си променя поведението, а не обществото. Когато обществото има проблем с мен (в случая със срането) аз трябва да живея според нормите на това общество.

А относно другия въпрос: Форестър, забелязал си, че и хората пред интензивното отделение на Пирогов пушат? Сигурен съм, че го правят, защото е модерно...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Въртим се в затворен кръг и аз спирам да пиша, докато не забележа някаква промяна по следните точки:

1. Smoking Mirror: обществата, за които говориш (надявам се, развитите) готвят тотална забрана за пушене дори по улиците, ОСВЕН НА СПЕЦИАЛНИ ЗА ТАЗИ ЦЕЛ МЕСТА.
2. Има дразнене от миризма, има и вреда за здравето. Продължавате да ги приравнявате с миризми от Мимас, чесън...
3. Като оставим антагонизма "виновен" - "невинен", има "източник" (НА ВРЕДНИ ЕМИСИИ - колко и как вредят е без значение) и "неизточник". Ако някой шофьор предизвика ПТП, редно ли е да се развика на жертвата, че му се е пръкнал? И как въобще си е помислил да мине по неговата улица? За неизточника няма специални места, защото не излъчва нищо, което да го прави специален, различен от останалите по признак "излъчване". Неизточникът е свободен да ходи навсякъде. За източника - точка 1.

Поздравявам Калев, това е истинският пушач за мен.

Дано да имам повод отново да пиша в тази тема.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

да то остава и по улиците да ти забранят да пушиш... аз не съм пушачка, предпочитам да не се пуши по кафенетата и ресторантите, но да забранят да пушиш по улиците е абсурдно!
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

Forester ако не си пушач няма да умреш от рак на белия дроб само защото някой на съседната маса или до теб пуши.И не може да сравняваш некадърните шофьори с пушачи,просто двете понятия нямат нищо общо.И ако някой е виновен то това са хората,които държат заведения,те не осигуряват подобни места.Но в момента ми се случват неща,които не мога да променя по никакъв начин,кофти ми е и единственото,което мога да направя е да запаля,е,това няма да ми реши проблема,но пак е нещо.Всичко е въпрос на личен избор.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Форестър, преди да почнеш да се жалваш как никой от "пушачите" не четял какво пишеш защо ти не проумееш какво казвам аз :wink:

Когато нашето общество, подчертавам нашето общество приеме тази забрана - тогава вие ще сте прави. Ако повече ви кефи в т.нар. развити общества - ми ходете там бе. Някой тука да ви пречи? В икономиката това се нарича алтернативен избор. Макар че според мен това би било най-идиотската причина да емигрираш.

Не е възможно да сравняваш ПТП със пушене - смъртта, причинена от неразумно карал шофьор, е престъпление, пушенето не е. А аз ти говоря дори за една съвсем лека, ненормирана форма на регулиране на обществото - обществения морал.

Ето ти и конкретния пример - на Калев му е било неприятно, че чорапите му смърдят на цигари. Ами да не би някой да го е принудил да стои на въпросния купон, където са се осмърдяли? Сигурен съм, че не е - следователно никой не е виновен за това, че се е осмърдял освен самият той. А това, че той е бил останал е свързано с алтернативния изобр - предпочел е да остане и да се омирише, но да бъде там. Ето това се опитвам да обясня, но никой (колко типично) не иска да ме чуе.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

Аз пък чувам и съм абсолютно съгласна с теб,но забелязвам,че никой не се опитва да разбере какво му се говори,защото в общи линии моето мнение се покрива с твоето. :roll:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

I`feel`good написа:не ме вълнува особено и си признавам,че не съм чела темата,само последната страница :oops:
I`feel`good написа:всеки е свободен да живее по начина,по който му харесва,а не да слуша за разни лайна( с извинение ) които явно се изсипват върху него...и да се коментират неща от двама души,които освен да критикуват,да обиждат и да се опитват да налагат неадекватното си мнение,не са казали нищо смислено до момента.
Пиленце, вземи я прочети тая тема, не е много. :?

Георги, ако не правиш разлика между чесън и рак на белите дробове, не мога да споря с теб.

Георги, учиш право. Време е да осъзнаеш, че едно общество "приема" нещо, когато отделните му членове се групират и изискат някаква промяна. Това, че ти не си част от тази конкретна група, не ти дава правото да бъдеш неадекватен в социален план.

И аз няма да пиша, докато не предложите интелигентен довод. :!: Ужасни сте. Бойкот.
Заключено

Обратно към “Мнения”