За кандидатстващите през 2008

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Айде някой да вземе да ми обясни какъв е смисълът на специалностите от ФЖМК?Да ми каже колко от водещите журналисти в България(впрочем,"водещи" е малко относително,щото повечето,спор няма,са доста посредствени и само се мазнят на политиците)са завършили журналистика?Да не говорим за ПиАр-ите,които,като са били студенти,такава абревиатура е била непозната в България.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

относно журналистиката-и аз съм на мнение,че е малко "рехава" специалност,един вид не е необходимо да си го учил,за да го правиш..НО!нали за да се промени този факт,все някой трябва да започне отнякъде...пък и в крайна сметка ВСЕ нещо трябва да се учи,не каквото и да е разбира се,но каква ти е гаранцията че ако учиш за инжинер например,непременно ще работиш като такъв?друг е въпроса коя специалност ти дава по-обширни и полезни знания,но и това е относително...иначе излиза че трябва да закрият този факултет??!!и май че всичко се изчерпва с (една) от любимите ми реплики на Айнщайн,че Всичко е относително..а бтв 1 в-с:изпита по БЕЛ е литературно-интерпретативно,или тест(тип матурен)??!!..всъщност на мен това не ми беше ясно когато с зададох въпроса и предния път,другото си го пише из форума...
лисичора:)ако искаш може да ти пратя около 100-200 подобни теми,коя от коя по-налудничави(бтв при нас тенденцията е точно обратната:на класни и др под. всеки разчита на есето,и обикновено то ни отървава кожата от трагичните диктовки.. :? )уфффф,и повярвай ми МНОГО по-добре такова есе,отколкото есе на тема от английската литература,тип "психичното раздвоение на Катрин от Отнесени от вихъра"... :lol: :lol: :lol:
a dream is reserved for those who dare to try
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Хаха, определено...Тва за кандидатстване за психология ли ще го дадат с Катрин. :lol: :lol:
Диктовката мене ми е добре...Добре се справям, ен правя много грешки...е ще видим какво съм направил на есето във вторник... :?
doctors
В началото бе словото

Мнение от doctors »

doctors написа:По решение на университетите по-желание на кандидатстудента той ще може да ползва като балообразуваща оценката си от матурата,ако оценката му в дипломата по съответния предмет е по-ниска а на матура изкара по-висока оценка.От друга страна пък незнам дали си струва ако имаш висока оценка в дипломата за средно образование по балообразуващ предмет да се явиш на матура по този предмет с които ще кандидатстваш,защото може да си развалиш оценката!А е по-добре да не си я разваляш нали?
Най-вероятно така ще бъде работата според мен,защото не вярвам нещата да са в ущърб на кандидатстващите!

Аз , обаче мисля че няма абсолютно никакъв смисал ако имаш 6 в дипломата по предмета с който ще кандидатстваш да се явяваш по него на втората матура.Този предмет не е Литература,защото както знаете тази матура е задължителна,а втората матура е по предмет избран от ученика.Защо ли няма смисъл ами защото ако има 6 в дипломата а на матура изкараш 4 и се окаже че в правилника за прием на университета както е в момента е записано че ако в дипломата имаш две оценки и едната е от зрелостен изпит като балообразуваща се ползва оценката от зрелостния изпит - това означава че след като изкараш на матура по-ниска оценка се прецакваш!Но пък от друга страна ако имаш 4 в дипломата и получиш по-висока оценка ти си ползваш като балообразуваща по-високата от двете оценки!
doctors
В началото бе словото

Мнение от doctors »

doctors написа:
doctors написа:По решение на университетите по-желание на кандидатстудента той ще може да ползва като балообразуваща оценката си от матурата,ако оценката му в дипломата по съответния предмет е по-ниска а на матура изкара по-висока оценка.От друга страна пък незнам дали си струва ако имаш висока оценка в дипломата за средно образование по балообразуващ предмет да се явиш на матура по този предмет с които ще кандидатстваш,защото може да си развалиш оценката!А е по-добре да не си я разваляш нали?
Най-вероятно така ще бъде работата според мен,защото не вярвам нещата да са в ущърб на кандидатстващите!

Аз , обаче мисля че няма абсолютно никакъв смисал ако имаш 6 в дипломата по предмета с който ще кандидатстваш да се явяваш по него на втората матура.Този предмет не е Литература,защото както знаете тази матура е задължителна,а втората матура е по предмет избран от ученика.Защо ли няма смисъл ами защото ако има 6 в дипломата а на матура изкараш 4 и се окаже че в правилника за прием на университета е записано че ако в дипломата имаш две оценки и едната е от зрелостен изпит като балообразуваща се ползва оценката от зрелостния изпит - това означава че след като изкараш на матура по-ниска оценка се прецакваш!Но пък от друга страна ако имаш 4 в дипломата и получиш по-висока оценка ти си ползваш като балообразуваща по-високата от двете оценки!
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

лисичор,искрено се радвам за диктовките ти,интересно ми е ако мойта класна ти даде диктовка от "Шифъра на Леонардо" колко ше изкараш,ама то тфа й е хубавото на нашата класна,че по-гадни диктовки от нейните едва ли някой някъде може да даде :lol: :lol:
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

btw,какво ще канд с АЕ?!иначе за журналистиката вече знам:)гледам че с едни и същи предмети ще кандидатстваме,та ми стана интересно:)
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

На първо желание ще пиша скандинавистика. Езиците са редки и търсени предполагам, затова ще пиша първо нея. Второ ще е английска филология. Но и двете ще бъдат ако не ме приемат PR. Така че в общата ми подготовка се явяват трето и четвърто желание. :D
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

аз ще пробвам ПР и журналистика ама ще сами по-задни желания
ИзображениеИзображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Sun Shine написа:аз ще пробвам ПР и журналистика ама ще сами по-задни желания
и аз може така да пробвам

ти вече нареди ли ги желанията
;-}
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

може би 1во ще са ПР и журналистика,след това психология :lol:
освен това-и чужбина:)
ааа имах по едно време мн голямо желания за натфиз,ще видим:)
може накрая и някаква филология?!?
Ty
В началото бе словото

Мнение от Ty »

ей lisichora кво става съученико :P и аз се регнах тука че ми стана инт.кво ше прайм с тоя ПР,аз още не съм измислила какви др специалности да пиша... :? направо изпадам в няква предабитуриентска-кандидатстудентска депресия :crybaby: егати думата :D оффф айде ше си говорим на у-ще ... byezZ
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Ей не се гласете много за балове и т.н. че ако има 0 година ще е забавно :lol:
ИзображениеИзображение
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Оф, пепел ти на езика...С тия стачки...Едно съм сигурен- ще бъде една от темите на устния по журналистика... :?
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Дано вБГ да няма кой знае какви сериозни сътресения и събития за които да говорим :arrow:
ИзображениеИзображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”