Чужди езици
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ей, хора, тия езици ме плашат. Аз искам да запиша например Английски език, но никога не съм го учил. А и не знам дали ще имам време да сезанимавам с английския и въобще дали ще се справя. Не искам да се набутам и да почнат да ме късат.
Затова клоня към руския. И без това съм завършил руска езикова гимназия и горе долу го разбирам.
А какви са тия кредити? Какво представляват?
Затова клоня към руския. И без това съм завършил руска езикова гимназия и горе долу го разбирам.
А какви са тия кредити? Какво представляват?
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес

откъде разбра кои езици можеш да изучавашUlr1ka написа:хайде и аз имам въпросчета..
аз ще уча туризъм и имам право да избирам между следните езици - английски, руски, испански, френски
бихте ли ме посъветвали кой да избера? интересува ме какво е нивото на учене, защото знам английски и руски и съвсем нищо не разбирам от другите два..групите как се формират? и кое е по добре? да избера език, който знам, за да може поне по това да не ме късат, или да запиша напълно непознат език? първият ми език ще е немски, но ако запиша втори (примерно испански) до какво ниво ще стигна с обучението?
mind ...
Всъщност английският е доста по-труден от немския, например. Аз го уча от както се помня, но ако решиш наистина да задълбаваш нещата далеч не е толкова лесен. Граматиката, а и фонетиката са едва ли не на нюанси и усет. Но нема да се пуашиш, щом си превзел руския едва ли нещо ще ти се опреyanitsa написа:английският е един от най-лесните езици и се учи бързо, не се плаши от него. така след като го научиш, ще владееш един език повече:)
Иначе аз мисля да записвам нещо по-екзотично холандски, например, дано само да има.
А да и да питам едно нещо. Доколкото разбрах от някой приятели в други специалности те са си попълвали какъв език искат да учат при документите за записване; при мене нема такова нещо?!? Да не би защото като съм филология да нямам право на допълнителни езици?
Добър въпрос...yanitsa написа:откъде разбра кои езици можеш да изучаваш
Аз мисля, че групите за езици се формират след като започнем...идват различни преподаватели и предлагат да се направят списъци за езици- т.е идва например някой преподавател с английски, пуска списък и така,после се уговарят най-удобните часове....Поне при нас беше така-а при нас езиците са факултативни.Но не идваха много- за някои езици имаше само бележчици на таблата за информация...
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
- Ulr1ka
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ами като се записвах и леличката като ме записваше в Голямата Книга (малко като на Гандалф) та..пита ме какъв език ще ми е втори..и аз понеже не очаквах, че точно в момента ще трябва да реша и я помолих да ми го остави празно полето и че на трети ще намина да и кажа какво съм решила в крайна сметка
та тя ми изброи възможностите и оттам знам
P.S руски >>> немски >> английски
според моето скромно мнение са подредени така по сложност (учила съм ги и трите и определено за мен английският е най-лесничък)
P.S руски >>> немски >> английски
според моето скромно мнение са подредени така по сложност (учила съм ги и трите и определено за мен английският е най-лесничък)
Е, много полиглоти се навъдихмеUlr1ka написа:P.S руски >>> немски >> английски
Аз искам да се оплача! Като се записвах ми обясниха, че във ФМИ можело само английски. Ама аз пет години вече го уча тоя английски и ми писна. Искам испански или поне руски! Ама като има безплатни летни курсове няма да остана без езици:) В ИЧС ли да проверявам кога и какви езици?
Щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване!