Аз съм българче!!!

Модератори: Don Horhe, Lord

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Аз съм българче!!!

Мнение от Jamesmagno »

Аз обичам България. Има много проблеми, това е ясно. Най-лесно е да напсуваш всичко и всички и да отидеш в чужбина. Обичам Вазов. Обичам Ботев, Дебелянов, Яворов, Вапцаров, Славейков. Обичам Левски. Обичам Раковски, Бенковски, Караджата, Гоце Делчев. Обичам Бай Ганьо, Боримечката, Под игото, Козият рог, Изпити по никое време, БТР, Борисовата градина, Витоша, Стара планина, Родопите, Пирин, Рила, Черно море. Обичам града си. Обичам квартала си. Обичам българите.

Твърде много народ е умрял за тази страна, за да си плюя на петите и да избягам от нея. България има много проблеми. Смятам да остана тук и да я променя.

А вие?
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

А питаш ли, де е Караджата? :lol:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Караджата е на едно по-добро място... :?
Аватар
Kleo
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Kleo »

" Камъкът си тежи на мястото. " Тук съм родена, така е трябвало и вероятно има скрит смисъл. Моята родина е България и не бих я заменила, защото навсякъде хората срещат трудности по пътя към оцеляването, щастието и постигането на целите; животът не е благосклонен към никого и не зависи от факта къде битуваш.
България е изключително красива, но жестоко замърсявана и умишлено принизявана като мизерна страна на беззаконие, корупционни практики и неизпълняване на обществените задължения от страна на управляващите. Много може да се промени и не си играя с думите, а и допринасям с нещо по въпроса. Интересувам се от това, което ще остане утре- не сме вечни и се надявам да постигна поне четвърт от заплануваното.
Няма да напусна, защото не ме е страх от неизвестното тук.
Няма да напусна, защото предпочитам хиляди пъти България пред отблъскващата непознатост и студеното гостоприемство на чуждото, не-свое място.
Няма да напусна, за да работя като черен роб за повече средства, след като мога и го правя тук.
Аз съм българка и такава ще остана!
"Ние не представляваме само това,което нашият здрав разум ни кара да вярваме,че сме!"
Аватар
techeto
Пишете, о, братя

Мнение от techeto »

Оставам, нали все пак някой трябва да оправи тая държава :wink:
Nemo me impune lacessit
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

И аз се присъединявам към вас. Не искам да заминавам да работя другаде и не мисля да го правя. Разбира се не се заричам, за да не стане обратното. Знам, че вие, по-горно изказалите се сте напълно обедени, че искате да продължите живота си тук, да създадете семейство и т.н., но помислете, ако един ден семейството ви гладува и нямате как да пратите децата си на училище, не бихте ли заминали на чужбина (ако иамте такава оферта за работа)? Колкото и патриоти сме, винаги трябва и да сме реалисти.
Аз, лично, се надявам да мога да изградя собственото си бъдеще на границите на нашата страна.
Изображение
Аватар
Kleo
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Kleo »

Естествено, никой не е ясновидец за собственото си утре. Надявам се никой от семейството ми да не гладува отново- веднъж вече ми стигат лишенията и от мен зависи дали ще го позволя.
"Ние не представляваме само това,което нашият здрав разум ни кара да вярваме,че сме!"
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Каква е идеята на тази тема?

Бтв вижте това, намерих го днес като разглеждах блогове:

http://www.novinar.bg/?act=news&act1=de ... jM2NDsyMw=

И тя българка, АМА... :? 8)
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Смисълът е че някой пак го избива на патриотизъм. Спамерът-патриот :lol: А иначе за българо-американската разкрачена п**ка, дето си взела бълхи от България и ги закарала в Хамериката, рабииш ли....дано не я пускат поече през граница :evil:
Аватар
incheto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от incheto »

Обичам България и винаги ще я обичам!
Много съм мислила да ходя да уча в чужбина... Много съм пътувала, но седмица в чужбина и ме удря носталгията. Достатъчно неща са ми показали, че мястото ми е тук и предпочитам да се боря като прасе с тиква за оцеляване, но да знам, че съм си вкъщи. Дано не опре нож до кокал да ми се наложи да ходя някъде по чуждо :(
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

FTF написа:някой пак го избива на патриотизъм.
Именно. Лошо ли е? :shock: Искам да сме заедно в тая пуста България. Набирам млади кадри. "Съединението прави силата!" 8)
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Обичам България! Лятото живях един месец в съседна Гърция...Не съм си и помисляла дори, че там ще ми хареса толкова много(а в стаята на стената ми висеше българското знаме...)...но ми хареса...И ми стана кофти, защото видях колко много неща трябва да се променят тук...Но аз ще остана в България...вярно, не знам какво ще ми предложи живота...бих пътувала, но и винаги бих се връщала тук. Ще се опитам да си осигуря едно бъдеще без лишения...Не малко съм преживяла досега...Дори да изпитвам лишения и едновременно с това да имам оферти за чужбина - не бих заминала...просто се познавам...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Джими намери си партия :lol:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Kuln написа: Знам, че вие, по-горно изказалите се сте напълно обедени, че искате да продължите живота си тук, да създадете семейство и т.н., но помислете, ако един ден семейството ви гладува и нямате как да пратите децата си на училище, не бихте ли заминали на чужбина (ако иамте такава оферта за работа)? Колкото и патриоти сме, винаги трябва и да сме реалисти
Ти вярваш ли, че ако тук си се докарал до такова положение, там ще бъдеш по-добре ?! :roll: Ако човек замине ей така, щото тука не му е хубаво, там обикновено не го очаква нещо особено.
Бих заминала единствено и само при растеж на кариерата, т.е. с осигурена работа и развитие.
Тъй като обаче не съм особено кариеристичен тип, това няма да стане. Ще си седя тук, в обичната ми страна.

8)
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Вярвам, понеже мога да ти дам няколко примера на мои познати. Имам приятел, който замина, за да може да издържа майка си и баща си. Намери си хубава работа (даже тук в България, която обаче трябваше да върши и по други места в Европа и Азия) и праща заплатата си на семейството си в България.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”