Предложения за промяна и развитие на форума

Въпроси, идеи и препоръки относно университетския уеб сървър, форума и страницата на Софийския университет. Държим на вашата обратна връзка!!!
Публикувай отговор
Аватар
Cassie
Драскач
Специалност: Астрофизика
Курс: завършил

Мнение от Cassie »

Не е нужно всеки път да слагаш отметка на "Изключи HTML в това мнение" :roll:
Може да го направиш само веднъж в Профил=>Преференции и цитатите ще ти излизат без проблеми :wink:
Ето така:
Изображение
Hope for the best,
plan for the worst.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Бе само 1 нещо...
ПОДФОРУМ "ПРЕПОДАВАТЕЛИ" ?!!!??!?!?!??!?!??!??! wtf?!
Моля ви, това е излишноо... :oops:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: :lol: :lol: и те са хора... :lol: :lol: :lol:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Joker написа::lol: :lol: :lol: и те са хора... :lol: :lol: :lol:
... някой :roll: :lol:
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

...и сигурно четат форума и се смеят на чужд гръб :lol: Поне да излезнат от сянката,да ги видим :D
Toto-I will remember
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Предлагам на форума да има банерче на http://www.save-darina.org . Кауза, подкрепена от много сайтове, защо не и от сайта на СУ.

Писах преди на Димо, но той не ми отговори дали е за или против (и защо). Може би е бил мн зает тогава точно, но сега виждам, че се планират промени и защо не и тази да е една от тях.
Аватар
W140
От дъжд на вятър
Специалност: Етнология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от W140 »

всички описани идеи са много добри :wink:
Аватар
Дукеса Простакеса
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Дукеса Простакеса »

Проблемът с рекламиращите спамери всъщност не е особено сериозен. В по-малките форуми става по една, само на пръв поглед, тромава процедура - чрез активацията (или съответно неодобряването) на новорегистрирал се потребител, т.е. не става автоматично, а от ръката на някой модератор/администратор. Ботовете обикновено са лесно разпознаваеми. Най-често през е-майлите, които са предимно с руска регистрация(mail.ru) и непрочетимо потребителско име (jgksldltg@mail.ru). Разпознаването и одобряването/неодобряването става за броени секунди. В случай, че тук модераторите са значително повече, този механизъм би бил от полза без да се налага на някой потребител да чака с дни да бъде допуснат.
Вероятно има и други начини тези спамери да бъдат спряни, но за мен това е едно алтернативно решение за досаден проблем.

Има нещо, което много ме тормози. :)
Разглеждането на листата с потребителите. Ако искам да потърся някой с ник, започващ с буквата m, например, трябва да въртя една по една (или през една) отпред назад, или отзад напред, или пък първо назад, после напред, после да изгубя реда, до който съм стигнала и така стотина страници, докато търсенето ми не се провалии най-вече заради безвъзвратно загубеното ми търпение. :)
Сортирането по азбучен ред и директното достигане до зададена буква, би усилило фукционалността и достъпността на опцията с потребителския списък :)

Вече са дадени много съвети, но вероятно вие самите сте наясно какво точно ще правите, затова от мен - поздрави, и спорна работа! Идеите са си революционни в контекста на разгара на ъпгрейдването на форума и са амбициозни, дано всичко по план се осъществи! :D 8)
Лъкът прошепва на стрелата, преди да я пусне: "Твоята свобода е моя!"
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

моята малка идея е: Предложения за форума и правила да си остане, защото винаги има нужда от такъв форум. В КСК да се направят подраздели със съответните изминали години (или ако форумът позволява да се направи подфорум с МИнали КСК, а в него подраздли са всяка година ---> това с цел излишно скролване след 5-6-10 години ахах); В Студенти подраздели за всеки факултет, но не и за специалностите, защото ще останат празни; Новини и Ад въпроси си остават; Потребители и спорт също; Студентски съвет може спокойно да се премести в Новини като подфорум; и раздел Литература и книги или нещо такова. Обаче да се включи опцията, чрез която подразделите и тн се изписват още под заглавието и описанието на съответния раздел.
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Дукеса Простакеса написа:Проблемът с рекламиращите спамери....
Разглеждането на листата с потребителите... Сортирането по азбучен ред и директното достигане до зададена буква, би усилило фукционалността и достъпността на опцията с потребителския списък :)

Сортирането по азбучен ред и сега си го има.
А в phpbb3 има филтър по букви и проблемът със спама е изчистен (засега). :)
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Хубаво сте го измислили - и за секциите, и за разделението, и за всичко... Само едно нещо - ама нужно ли е да се минава във тая версия phpBB 3? Някакси не ми е симпатично така...чисто визуално е напрягащо... :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Нужно е. Тази не подържа подфоруми, а може би и някои от другите функции, които сме изброили. Ще свикнете бързо, по-удобна е все пак.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Само да запазите сегашния цвят на форума. Много ме кефи.

А какво не ти харесва в phpBB3?
Ibiza DJ
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ще има няколко скина, включително този, ще можете да си избирате :)
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

В новата версия мненията така ли ще си излизат или отдолу,както е във форума на АБВ? Защото онзи вариант според мен е изнервящ. :roll: Иначе всичко друго подкрепям! :)
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Публикувай отговор

Обратно към “Предложения за форума и правила”