Музиката/Литературата ?

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Дичоу написа: ...сори...нетърпелив съм :)
И аз съм така - затова не обичам дебели книги. Защото, когато почна да чета нямам търпение да стигна до развръзката и бързам, ли бързам :lol:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

DaNce_ написа:
Дичоу написа: ...сори...нетърпелив съм :)
И аз съм така - затова не обичам дебели книги. Защото, когато почна да чета нямам търпение да стигна до развръзката и бързам, ли бързам :lol:
Аз съм твърдо ЗА..книги които могат да се започнат и да се завършат в кенефа :D :lol: :D
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

Няма спор,че както музиката,така и литературата са изкуства.Тук става въпрос,че в момента музиката е по-комерсиална,защото е по-лесна за възприемане/тук не включвам виенските класици,оперните ариии и въобще "по-добрата"и стойностна музика/,тъй като от консуматора/в случая слушателя/не се изисква никакво усилие-той просто получава един готов аудио-визуален продукт/конкретно от чалга културата/,на който се "кефи",без да му се налага да влага мисъл,без да трябва да напряга въображението си и без да трябва да се"мори"излишно...Така стоят нещата-просто е по-лесно и бързо...Аз лично предпочитам "да ми мирише на прах",но човек трябва да може да цени изкуството във всичките му форми...
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

Като извадиш текста от песента, той се превръща в своеобразно стихотворение (естествено това не е характерно за всички групи и стилове). Ето я връзката между литературата и музиката. Например има една песен на Пинк Флойд - "Time".. прекрасна песен, смислен текст. Петя Дубарова я превежда на български и става едно стихотворение с дълбоко прозрение за времето, света и човека. Още един пример за явление, което вплита музика и литература - Владимир Висоцки.

А колкото до филмите - не всички са за мисловна дейност =0. Вземете и изгледайте Изкуплението Шоушенк, Светлините на рампата, Пианистът, Стената, Зеления път и пр. Предполагам сте ги гледали и не смятате че са празни откъм мисъл.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”