Аз съм българче!!!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Аз съм българче!!!
Аз обичам България. Има много проблеми, това е ясно. Най-лесно е да напсуваш всичко и всички и да отидеш в чужбина. Обичам Вазов. Обичам Ботев, Дебелянов, Яворов, Вапцаров, Славейков. Обичам Левски. Обичам Раковски, Бенковски, Караджата, Гоце Делчев. Обичам Бай Ганьо, Боримечката, Под игото, Козият рог, Изпити по никое време, БТР, Борисовата градина, Витоша, Стара планина, Родопите, Пирин, Рила, Черно море. Обичам града си. Обичам квартала си. Обичам българите.
Твърде много народ е умрял за тази страна, за да си плюя на петите и да избягам от нея. България има много проблеми. Смятам да остана тук и да я променя.
А вие?
Твърде много народ е умрял за тази страна, за да си плюя на петите и да избягам от нея. България има много проблеми. Смятам да остана тук и да я променя.
А вие?
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Kleo
- Постоянно присъствие
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
" Камъкът си тежи на мястото. " Тук съм родена, така е трябвало и вероятно има скрит смисъл. Моята родина е България и не бих я заменила, защото навсякъде хората срещат трудности по пътя към оцеляването, щастието и постигането на целите; животът не е благосклонен към никого и не зависи от факта къде битуваш.
България е изключително красива, но жестоко замърсявана и умишлено принизявана като мизерна страна на беззаконие, корупционни практики и неизпълняване на обществените задължения от страна на управляващите. Много може да се промени и не си играя с думите, а и допринасям с нещо по въпроса. Интересувам се от това, което ще остане утре- не сме вечни и се надявам да постигна поне четвърт от заплануваното.
Няма да напусна, защото не ме е страх от неизвестното тук.
Няма да напусна, защото предпочитам хиляди пъти България пред отблъскващата непознатост и студеното гостоприемство на чуждото, не-свое място.
Няма да напусна, за да работя като черен роб за повече средства, след като мога и го правя тук.
Аз съм българка и такава ще остана!
България е изключително красива, но жестоко замърсявана и умишлено принизявана като мизерна страна на беззаконие, корупционни практики и неизпълняване на обществените задължения от страна на управляващите. Много може да се промени и не си играя с думите, а и допринасям с нещо по въпроса. Интересувам се от това, което ще остане утре- не сме вечни и се надявам да постигна поне четвърт от заплануваното.
Няма да напусна, защото не ме е страх от неизвестното тук.
Няма да напусна, защото предпочитам хиляди пъти България пред отблъскващата непознатост и студеното гостоприемство на чуждото, не-свое място.
Няма да напусна, за да работя като черен роб за повече средства, след като мога и го правя тук.
Аз съм българка и такава ще остана!
"Ние не представляваме само това,което нашият здрав разум ни кара да вярваме,че сме!"
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
И аз се присъединявам към вас. Не искам да заминавам да работя другаде и не мисля да го правя. Разбира се не се заричам, за да не стане обратното. Знам, че вие, по-горно изказалите се сте напълно обедени, че искате да продължите живота си тук, да създадете семейство и т.н., но помислете, ако един ден семейството ви гладува и нямате как да пратите децата си на училище, не бихте ли заминали на чужбина (ако иамте такава оферта за работа)? Колкото и патриоти сме, винаги трябва и да сме реалисти.
Аз, лично, се надявам да мога да изградя собственото си бъдеще на границите на нашата страна.
Аз, лично, се надявам да мога да изградя собственото си бъдеще на границите на нашата страна.

- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Каква е идеята на тази тема?
Бтв вижте това, намерих го днес като разглеждах блогове:
http://www.novinar.bg/?act=news&act1=de ... jM2NDsyMw=
И тя българка, АМА...

Бтв вижте това, намерих го днес като разглеждах блогове:
http://www.novinar.bg/?act=news&act1=de ... jM2NDsyMw=
И тя българка, АМА...
Обичам България и винаги ще я обичам!
Много съм мислила да ходя да уча в чужбина... Много съм пътувала, но седмица в чужбина и ме удря носталгията. Достатъчно неща са ми показали, че мястото ми е тук и предпочитам да се боря като прасе с тиква за оцеляване, но да знам, че съм си вкъщи. Дано не опре нож до кокал да ми се наложи да ходя някъде по чуждо
Много съм мислила да ходя да уча в чужбина... Много съм пътувала, но седмица в чужбина и ме удря носталгията. Достатъчно неща са ми показали, че мястото ми е тук и предпочитам да се боря като прасе с тиква за оцеляване, но да знам, че съм си вкъщи. Дано не опре нож до кокал да ми се наложи да ходя някъде по чуждо

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Обичам България! Лятото живях един месец в съседна Гърция...Не съм си и помисляла дори, че там ще ми хареса толкова много(а в стаята на стената ми висеше българското знаме...)...но ми хареса...И ми стана кофти, защото видях колко много неща трябва да се променят тук...Но аз ще остана в България...вярно, не знам какво ще ми предложи живота...бих пътувала, но и винаги бих се връщала тук. Ще се опитам да си осигуря едно бъдеще без лишения...Не малко съм преживяла досега...Дори да изпитвам лишения и едновременно с това да имам оферти за чужбина - не бих заминала...просто се познавам...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ти вярваш ли, че ако тук си се докарал до такова положение, там ще бъдеш по-добре ?!Kuln написа: Знам, че вие, по-горно изказалите се сте напълно обедени, че искате да продължите живота си тук, да създадете семейство и т.н., но помислете, ако един ден семейството ви гладува и нямате как да пратите децата си на училище, не бихте ли заминали на чужбина (ако иамте такава оферта за работа)? Колкото и патриоти сме, винаги трябва и да сме реалисти
Бих заминала единствено и само при растеж на кариерата, т.е. с осигурена работа и развитие.
Тъй като обаче не съм особено кариеристичен тип, това няма да стане. Ще си седя тук, в обичната ми страна.