Колко арогантен е министър Вълчев?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Преставам да водя с вас всякакви спорове, защото нещата вече са за маса, там където ще сме на една ръка разстояние!!! :evil:
Silence tells me secretly Everything!
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Едит: Да, уточня, че това с частните уроци и аз не го подкрепям. Много порочна практика е това и допълнително насърчава учителите да не си вършат работата в клас! Също така и ги насърчава да не споменават на учениците, че имат право на допълнителни безплатни консултации в училище. :wink:
Изображение
Аватар
Diva_Magia
Пишете, о, братя
Специалност: География
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Diva_Magia »

Времетраене? Частни уроци? Абе, вие шегувате ли се?!

Записах (под натиск, от глупост...) педагогически профил към специалността си. Още не съм опряла до практиките, но имахме т.нар. "наблюдение" - влизахме в един и същи клас в един и същи час по География ежеседмично и "наблюдавахме", без да взимаме участие, учебния процес. В едно съвсем обикновено квартално училище. В един още по-обикновен 6-ти клас.
Е, съвсем сериозно, аз не виждах друг изход, освен як пердах, за да се вкарат тези деца в някакво нормално поведение. Представете си един безкраен крясък, меле от 11-12 год. хлапета, които търчат междуу чиновете и си крещят псувни, от които дори аз леко поруменявах :oops: . А учителката им беше една от най-ерудираните, търпеливи и педагогически настроени учители, които съм виждала.
И на тези изчадия нямаш право да им крещиш, обиждаш, гониш от клас. Трябвало с добро. Пха.
Е, според вас такъв звероукротител, които освен да ги опази живи, трябва и да им набута малко знания в тиквите, какво заплащане трябва да получава?
Освен това - учителите не "работят до обяд", а както им разпределят часовете. А това би могло да значи - първи и втори час от едната смяна и 4ти, 5ти и 6ти от другата. Това според вас позовлява ли добра кондиция и търпение за преподаването?

Колкото до частните уроци - колко учители могат да го правят? По математика и БЕЛ. Ок. Ами учителите по физика, музика, глупостите от типа "етика и право"?
Ами учителите от 1ви до 4ти клас? Те какви частни уроци биха могли да дават?

И ред подобни. Няма да цитирам юзери, с които съм или не съм съгласна.
Това е моят поглед върху учителските протести.
Аз съм "за". И за увеличение на заплатите, и за качествен контрол върху преподавателите. А доколко тези две неща са постижими на родна почва...хех...

И, без да се заяждам, ама подозирам, че майката на Дичоу работи в "бившето ХЕИ"
Освен ако ХЕЙ не е нещо ново... :roll:
Изображение
u-chebin estel anim
http://diva-magia.blogspot.com/
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Diva_Magia,
който не е влизал в училище днес, няма и представа за какво говорим...
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

То няма нужда да влезнеш в училище, за да видиш как стоят нещата. Аз лично съдя по себе си. В 8-10 клас бях пълно изчадие в най-дивия пубертет, а и не само аз. Насреща имахме много добри преподаватели, без значение от предмета, но им се качвахме на главите и те търпят ли търпят, за което получаваха не повече от 350-400 лв.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

la_cazadora написа:Гледахте ли участието на министър Вълчев вчера в Панорама? Мисля, че той изказа много яснои уважително отношението си към повишаването на учителските заплати, стачките на учителите и изобщо всичко по въпроса.
Един коментар: Той НЕ беше арогантен. Изказването му беше много издържано, спокойно и без никаква театралност и намазани фразички и все пак уважително. Невероятна рядкост (и смелост) е един политик да отговаря това, което го питат, и то да отговаря кратко и директно.
така е защото се смята преди всичко за юрист, преподавател и след това политик....може би...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Josif написа:
-работата на майка ти в какво се състой? подозирам, че в седене в офисче по 8 часа на ден!
Ръководи екип от 5ма човека в отдел Промоция и профилактика на здравето: организира семинари, за обучение...ходи по училищата и изнася часове понякога пред повече СТОТИН ЗВЕРЧЕТА... и това е част от мнгостранната и дейност...
...а
Josif написа:тези плъхове из цяла София
не са в нейния ресор...
@Diva_Magia -> още горе казах РИОКОЗ, но ХЕЙ е класическото име...с което всеки го знае...
А до колкото до ЙОСИФ - за едно си прав АНТИ - СОЦИАЛЕН съм...не обичам некой да циври за повече пари без да ги заслужава, не обичам когато неква зле подържана мома прави гладни стачки и имитира припадъци за да си изпроси увеличението... АЗ СЪМ ЗА РЕАЛНИ А НЕ СОЦИАЛНИ отношения...отношения подчинени на логиката на капитализма, а не на социализма...работиш повече- поллучаваш повече...аман от прошляци!!!
А предложението ти за "една ръка разстояние"...оставям без коментар...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Никой не циври за повече пари, отколкото заслужава. Говорим за оцеляване. Не може да говориш, че някой ламти за 600 лв. (защото млад новопостъпил учител в момента не може да взема повече от 300 посмъртно, който разправя обратното не е в час), при положение, че 1/3 ще плаща за парно. Не може да обвиняваш никой в тази държава с доход под 1000, че ламти изобщо за нещо. Всичко под 1000 на човек от семейството е геноцид. Вярно, че сигурно няма да има пари за всики отрасли, ако се надигнат едновременно. Но единствената причина е, че това увеличение досега трябваше да се е случило нееднократно, а то се забавя вече 18 години! Частните уроци не са от ламтене, а от оцеляване. И от изкуствено завишените критерии на кандидат-студентските изпити, които само по учебник трудно ще изкараш. Дори да няма пари в момента за всички, това ще е ясен сигнал за тия "горе", че има някаква промяна у мисленето и не може да продължават както досега. И след 1-2 години ще има ефект. Нищо не става мигновено. С бездействието си и плюенето на по-смелите от вас, обаче, вие постигате обратен ефект. Дразнещо е отношението на българи към българи. Не е случайна популярната карикатура с българи в казана на Ада без нужда от дявол да ги надзирава. Жалко е, че политиката на оскотяване на народа има резултат и масите като коне с капаци не вярват, че малко по-суров протест може да се постигне нещо. Може, някои вече до доказаха. Може, и пример за това са развитите европейски държави, където стачките са много по-чести и постигат ефекта си, въпреки че БВП им е доста по-висок (и конкретно процентът за наука и образование е в пъти по-голям от този в България).
Разбира се, тук не обсъждам професионализма на всеки един от учителите, искащи нормален живот. Друг въпрос е дали и колко рязка трябва да е формата на протест, предвид единствено и само в интерес на децата. В този материален свят, който настана след 89'та и тази дадена ни свобода, забравете за какъвто и да е авторитет на учителя с тези заплати. Да, тъжно и цинично е, както растат днес безподобно цинични децата още от 4-5 клас. Никой не отрича - има учители и учители. Говорим за заплащане на учителски труд като цяло. Когато има добри условия, ще има конкуренция и ще останат по-добрите. Когато няма условия, добрите учители сменят професията, емигрират, или просто занемаряват задълженията си и развитието си, заради частни уроци. Има един жизнен минимум и в момента всички сме доста под него. Ако за вас да имате за храна и сметки е доволно, продължавайте. Живеем ден за ден, като циганите. Не пречете на по-смелите.

@ Дичоу:
Стига с тия възрожденски представи за учителя...той е просто наемник...плаща му се за свършена работа...както на всички останали...
Ако наистина мислиш така, мога само да съжалявам, защото или си попаднал на незаслужаващи призванието си учители и не си познал какво да е имаш пример за подражание, или просто си загубил всичко детско и свято у себе си (заради същата мизерия, която приемаш и търпиш).

Нали няма да е приятно, ако аз "заключа" дълбокомислено, че всички, работещи тежък физически труд са тъпи на галош. Аз не вярвам, че е така, но това е обществена нагласа. Както и представите, че най-слабите стават учители. Не е много достойно да даваш определения на нещо, което (очевидно) не познаваш. Аз не си го позволявам, въпреки че имам 5 учебни години зад гърба си като преподавател. Но ако настоявяш, ще те оборя по всички точки, с които изтъкваш колко "свободни" са учителите днес.

Поздрави!
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Forester@ Прочетох с интерес написаното...и мога да кажа че препокрива част от разбирането ми...НО
Увеличение на доходи, трябва да има за всички !!! Не разбирам превилегията на учителите...това е всичко...не мога да допусна че все още има хора които поставят на пиадестал дадена професия над друга...всякаш е много свято и "възрожденско" да седиш на старите лаври и да мачкаш всеки инициативен и деен (мисля че усещаш че говоря от личния си опит)...мисля че е недопустимо за днешното ни общество да изповядва това митологично едвали не , лице на "учителко любима"....както се и видя...самите учители се смятат за наемници...къде е възрожденското в призива "Искаме 100% увеличение на заплатите"....къде е възрожденското в "Ако не си получим парите...няма да преподаваме в класните стаи"
...мисля че всичко свято в тази свера замира, когато човек се фокусира над ИСКАНЕТО, а не над ДАВАНЕТО...
...ако учителите бяха излезнали с проект в който искаха модернизация на базата, на методиката...и увеличение на заплатите...и показваха ясната перспектива и очакваните резултати от тази реформа...щях да разпъна палатка пред парламента и да гладувам с госпожа Такева...
...но уви...въпросните учители, не искат да преподават по качествено..и по този начин да заслужат увеличението...те просто искат пари...както всеки НЕвъзрожденец в момента...

Forester...действително олучи десетката с опита за анализ над мен...ДА СЛУЧИХ НА ОЗЛОБЕНИ УЧИТЕЛИ...хора точно като тези които стачкуват...хора които са свикнали на държавното крило и протекция...хора които без стария си авторитет..и актуална професия..са...НИЩО...но до някъде съм доволен от нашата среща...
ДА наистина ми дадоха пример...но не за следване, а точно за обратното....тези хора ме научиха на 2 неща :
1 какви злобни хора има по света
2 какъв никога не искам да бъда
Но не това не е мотива за неодобрението ми към протеста: Ако протестираха мед сестрите..пак едвали бих ги подкрепил...
Защото за мен всички професии са еднакви: Както няма срамна професия, така няма и ПО- достойна от другите!!!
Работил съм както тежък физически труд, така и не толкоз тежък. Раборил съм на доброволни начала (дори и като нещо подобно на учител), а съм само на 19...Е за какво детско говорим в случая??? В крайна сметка го правя за оцеляване...но не стачкувам и не мрънкам...НАМИРАМ НАЧИНИ...
Поздрави!!!
Roskomanson
В началото бе словото

Мнение от Roskomanson »

Аз имам много какво да кажа по този въпрос. Според мен учителите трябва да вземат много по-високи заплати.Това е една изключително достойна професия,която, колкото и странно може да звучи на някои, движи държавата напред. Защото всички минават през обучението на учители: и лекари, и политици, и икономисти, и строители, и учени, и техници и т.н. Ако ги няма учителите,ще се увеличи неграмотността в тази без това изостанала държава. Забелязъл съм,че в България интелектуалният труд от край време не е на почит и няма да се учудя,ако след време страната изпита остър недостиг на учители. Да,вярно е,че и сега сред младежта се шири нечувана простотия,нямат желание да учат,нямат познания по елементарни неща,но изключително много се дразня,когато запратят вината за това връз учителите.Не са те виновни за това. На мен например ми преподаваха страхотни учители в гимназията и една голяма част от съучениците ми изкараха пълни 6-ици на кандидат-студентските си изпити,а имаше други,на които същите тези учители преподаваха и те въобще не успяха да завършат 12ти клас,защото им беше трудно да скълъпят една тройка.Ако един ученик няма желание да учи,никой не може да го накара. Присъствал съм на грозни гледки,когато ученик за пореден път е неподготвен за часа и учителят, вече загубил цялото си търпение, заплашва,че ще го остави на изпит.А ученикът с най-голямото си безочие казва: " Кво мъ интересува, ма? Ич не ми дреме за ебания ти предмет?Айде,като си толкоз отворена,ме остави на изпит и глей кво щи съ случи."
А министър Вълчев, както и цялото му комунистическо правителство, трябва да си ходят,защото България не е виждала по-големи наглеци от 1989 насам. Вместо да защитава хората си,той прави всичко възможно да влоши положението им.А сам той никога не е бил учител.Той и премиерът откакто е започнала стачката се опитват да настроят другите гилдии срещу учителите,убеждавайки народа,че учителите с исканията си за по-големи заплати, ще окрадат народа. По тази логика,защо не избием съсловието на шофиорите,защото явно те откраднаха парите на другите съсловия. На всичкото и отгоре говорят срещу учителите с възмутителна ирония и поставят под съмнение кадърността им. Аз съм възмутен. И пари със сигурност има. Постоянно говорят за паричния излишък на България. Да не говорим,че тия дето ни управляват сега карат коли за по близо половин милион и имат какви ли не недвижими имоти. Едва ли могат да си представят какво е да живееш с 250 лева на месец,като зимата само токът ти е 120 и за една седмица заминават около 50 лева за храна.И последно нещо,което бих желал да изразя е негодуванието ми, породено от непрекъснатите критики на всякакви хора към учителите. Някак всички започнаха много да разбират от педагогика. Как може един човек,който мие улиците и е само с начално образование и не е прочел една книга през живота си да намира кусури на преподаването. Много хора просто започнаха да си врат носа,където не им е работата. Баща ми,който също е учител,преди години щеше да яде бой от някакъв пиян баща на негов ученик,който дошъл разярен и започнал да се кара с баща ми защо синът му се прибрал в 12 часа. От там идва цялата неграмотност на новите поколения. Просто родителите им са пълни тъпанари и нагли копеленца и така и възпитават отрочетата си.
Roskomanson
В началото бе словото

Мнение от Roskomanson »

Димчоу,мнението ти е интересно,но не съм много съгласен с теб, братле. Това,че един човек отстоява правата си,когато те са погазени,не е проява на злоба и кощунство със светите неща. Никой учител не е казвал,че другите професии са низши и тази стачка не е с цел учителите да покажат колко са велики и колко низши са другите гилдии. Ако питаш мен,в България абсолютно всички са с потъпкани права,всички гилдии без изключение. И никой не заслужава да живее като скот,след като дава всичко от себе си. Аз бях много доволен,че шофиорите получиха своето и се възхищавам на доблестта им. Всички трябва да бъдат такива и да действат така. В сегашния стандарт на България и 1000 лева са недостатъчни за пълноценен спокоен живот. И мнението ми е ,че всеки заслужава да получава това,което иска,стига да си го е заработил. Много хора сега разсъждават като теб,че учителите първо трябва да дадат, а после да вземат.Ами аз ще ти кажа,че те,както и всички останали професии, дават от много години насам,но нищо не получават. Майка ми и баща ми,които и двамата са учители,обожават професията си и преподават доста разпалено.Но просто когато никой не оценява труда ти и в замяна на своите усилия получаваш един мизерен скотски живот, в който се чудиш от кой да вземеш поредния заем,за да изкараш месеца, стачката е неизбежна. Трябва да знаете,че всички трябва да отстояват правата си,защото правата се извоюват,а не се дават ей така. Друг е проблемът,че някой хора са примирени овчици и са доволни да живеят като скотове. Проблемът си е лично техен. Жалко е, че сте неблагодарни за продготовката, която получавате в училище. Студенти сте, но едва ли щяхте да бъдете,ако не бяхте минали през ръцете на учител.
Roskomanson
В началото бе словото

Мнение от Roskomanson »

prosto v bg debilite sa na po4it,tuk izdignat na piedestal e samo fizi4eskiqt trud,pyk intelektualcite ku4eta gi qli. Abe vie davate li si smetka,4e imenno intelektualcite sa izobretili avtomobilite,komputrite,samoletite,televizorite,telefonite i kakvo li o6te ne,ne6ta,koito tuk v bg vsi4ki glamari izpolzvat i se kefqt da pritejavat.ako edin narod raz4ite edinstveno na fizi4eski trud, i sled 20 veka 6te jivee v praistoriqta.Taka 4e umnici s umnici,deto hodite da myknete tuhli po cql den,haide da premahnem profesiqta u4itel i sled vreme decata i vnucite vi,nqma da mogat da u4at,da pi6at,da 4etat i po sy6tiq na4in kato vas 6te myknat tuhli i 6te kopaqt na nivata,prosto nqmam dumi,taq bylgariq vse pove4e i pove4e zapo4vam da q mrazq zaradi glupostta na synarodnicite mi
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Roskomanson написа:prosto v bg debilite sa na po4it,tuk izdignat na piedestal e samo fizi4eskiqt trud,pyk intelektualcite ku4eta gi qli. Abe vie davate li si smetka,4e imenno intelektualcite sa izobretili avtomobilite,komputrite,samoletite,televizorite,telefonite i kakvo li o6te ne,ne6ta,koito tuk v bg vsi4ki glamari izpolzvat i se kefqt da pritejavat.ako edin narod raz4ite edinstveno na fizi4eski trud, i sled 20 veka 6te jivee v praistoriqta.Taka 4e umnici s umnici,deto hodite da myknete tuhli po cql den,haide da premahnem profesiqta u4itel i sled vreme decata i vnucite vi,nqma da mogat da u4at,da pi6at,da 4etat i po sy6tiq na4in kato vas 6te myknat tuhli i 6te kopaqt na nivata,prosto nqmam dumi,taq bylgariq vse pove4e i pove4e zapo4vam da q mrazq zaradi glupostta na synarodnicite mi
КИРИЛИЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Колко човека пишете от 1 ник???
ducklin-th
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ducklin-th »

Нали знаете, че Вълчев е завършил училище задочно.. сам си е учел и само на изпити е ходел...

За мен си е неудачник и наглец
Публикувай отговор

Обратно към “България”