Колко арогантен е министър Вълчев?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Харесвам министъра, той е един от малкото, които се изразяват правилно и културно и има много смисъл в думите му. Правете разлика, обаче, между министър и министерство. Наскоро дочух за (без)действията на подчинените му ... от които ми настръхнаха косите и повече не се чудя защо е тази каша и в образованието ни, освен навсякъде другаде.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Moriarty написа:Вълчев е пич!
... та дрънка! Дрънннннн! :lol:
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Street Spirit, не е кат' да не си пристрастна обаче. :)

А учителите наистина бачкат само по няколко часа на ден. Така че не вярвам да се преработват особено...

Вие са ше кажете "е ама това е интелектуален труд, той много уморява". А физическият да не е по-лек, а? Аз съм бачкал фичически труд, понякога и по 9-10часа на ден. Вервайте ми, много е кофти.
Vel
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

Съвестните и старателни учители си готвят уроците вкъщи, както и проверяват контролни и пр. Лошото е, че те са толкова малко, колкото и съвестните ученици.

А от понеделник стачката почва, докога според вас ще продължи тя?
Моята прогноза е най-много седмица, след което учителите ще се съгласят с предлаганото увеличение от правителството(52%, вероятно с 10-15% повече).
Изображение
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Откакто имам някви съзнателни спомени (около 15 години) по-начетен,интелигентен и способен министър на образованието НЕ сме имАли !!!
Ladies and gentlemen
I know what you want
She hot as a stove
Her name is Nicole
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

don_angelitto написа:...А учителите наистина бачкат само по няколко часа на ден. Така че не вярвам да се преработват особено...

Вие са ше кажете "е ама това е интелектуален труд, той много уморява". А физическият да не е по-лек, а? Аз съм бачкал фичически труд, понякога и по 9-10часа на ден. Вервайте ми, много е кофти.
Аз пък съм работил и двете... Вервай ми, няма да издържиш и една седмица в едно средностатистическо СОУ...
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Аз пък съм ЗА увеличение на заплатите им.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

И аз съм ЗА! :P
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Има известна симптоматичност в тези протести...
...в крайна сметка протестирайки с/у държавата, протестират и с/у мен...именно за това мисля че моя глас, както и на всеки един, трябва да се чуе по тази тема....
В горните си мнения казах, лично за мен кое е адекватно и правилно наливане на пари в образованието...няма да се повтарям...

..но искам да се върнем за въпроса за увеличението на доходите...
...don_angelitto правилно отбеляза, че тези хора работят до обяд...
..ми като искат високи доходи...да правят нещо друго през свободното си време...също така работят най- малко от всички през годината...Като се почне...ваканции, дървени и еди кви си...
Човекът с демократично, дясно, либерално...или както си искайте мислене... не циври "що държавата не му давала достатъчно пари", НАПРОТИВ - взима нещата в своите ръце и управлява сам живота си, а не се оставя на институциите...
Има такива учители...точно те използват въпросното време...и то на не лошата тарифа от 10-15 лв на час (говоря за часните уроци)
Да се върнем на самия процес на "протестиране" което в случая си е чисто изнудване. Ще е срам и позор за държавата ни, ако хората които мълчат в класните стаи , не влизат...и правят всичко друго освен да си вършат работата...получат заплата,пенсионни и здравни осигуровки...
Че дай да се вдигнем всички на стачка...да боядисат небето червено (щото сме от ЦСКА ;) ) и докато не го направят...нека ни плащат пък ние да сърбаме кафенца...

Street Spirit, моята майка работи в РИОКОЗ (бившото ХЕЙ)...и тя получава 300лв. , тя за сметка на всеки даскал...изкарва пълен работен ден от 8:30 до 5...няма възможност за странични доходи...хайде сега кажи, коя от 2те професии заслужава увеличението???
А нейната стачка би ли се чула??? Ако ХЕЙ стачкува...дали ще има загрижени майки, че плащат данъци за да може децата им да бъдат обгрижвани и образовани, докато те им изкарват прехраната...... ще се разхождат ли некви мумифицирани пациенти да богославят лекарите дето са ги спасили (визирам протеста в Пирогов) ....или пък напердашени минни работници....???
Е, аз ще ти отговоря... НЕ!!! Нейния протест ще остане нечут, по простата причина че е сбъркала професията....трябвало е да стане даскал, че след годинка - две стаж да придобие тази странна нагласа към света - като някой богоизбран, спасител-интелектуалец... към който цялото човечество е длъжно...да му давало повече пари, че да си бил купил книги...ето това аз наричам
изроденост на обществената нагласа

Стига с тия възрожденски представи за учителя...той е просто наемник...плаща му се за свършена работа...както на всички останали...

А за министъра, дълбок поклон ако устои и не вдигне заплатите...защото тогава и само тогава ще се покаже, че работят институциите , дори и преди избори...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

street spirit,

за "липсата на пот" съм съгласен. Така си е.

Но за "времетраенето" грешиш. :)

Според мен заплатите на даскалите наистина са ниски и трябва да се увеличат, но така, че учителите да бъдат някъде в средната (или максимум в горната) част на средната класа. Защо работа, траеща няколко часа, да е толкова добре платена, колкото и работа на пълен работен ден?
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Гледахте ли участието на министър Вълчев вчера в Панорама? Мисля, че той изказа много яснои уважително отношението си към повишаването на учителските заплати, стачките на учителите и изобщо всичко по въпроса.
Един коментар: Той НЕ беше арогантен. Изказването му беше много издържано, спокойно и без никаква театралност и намазани фразички и все пак уважително. Невероятна рядкост (и смелост) е един политик да отговаря това, което го питат, и то да отговаря кратко и директно.
Ако този маниер на изказване ни се струва груб, значи прекалено много сме свикнали да ни говорят мило и в крайна сметка нищо да не ни казват. :roll:
Изображение
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

la_cazadora написа:Гледахте ли участието на министър Вълчев вчера в Панорама? Мисля, че той изказа много яснои уважително отношението си към повишаването на учителските заплати, стачките на учителите и изобщо всичко по въпроса.
Един коментар: Той НЕ беше арогантен. Изказването му беше много издържано, спокойно и без никаква театралност и намазани фразички и все пак уважително. Невероятна рядкост (и смелост) е един политик да отговаря това, което го питат, и то да отговаря кратко и директно.
Ако този маниер на изказване ни се струва груб, значи прекалено много сме свикнали да ни говорят мило и в крайна сметка нищо да не ни казват. :roll:

След като ножа опря до кокала вече е миличък! :wink:
Silence tells me secretly Everything!
Аватар
la_cazadora
Драскач

Re: Колко арогантен е министър Вълчев?

Мнение от la_cazadora »

Josif написа:Задавам си въпроса възможно ли е министърът на образованието и науката да стане по циничен и нагъл. В момента се опитва по един жалък и долен начин да убеди обществото, че за да получат учителите достойно възнаграждение за труда си трябва да бъдат ощетени другите членове на нашето общество.
Това не е арогантно, а реално изказване.
Когато дадат 100% увеличение на учителите, след 2 месеца лекарите ще поискат ли същото?
Да, ще поискат.
Лекарите по-малко право ли имат на увеличение от колкото учителите?
Не, и лекарите имат същото морално право на увеличение.
Ще бъде ли готов държавният бюджет да даде 100% увеличение и на тях?
Хм, ... :roll:
Министър Вълчев много правилно и реалистично поставя въпроса: Ок, ние сме готови да ви дадем толкова % увеличение на учителите без да пипаме увеличението на другите професии. Ако настоявате за повече, то синдикатите трябва да обещаят, че няма да вдигат други стачки, докато хазната не бъде отново готова да дава увеличения.
Кратко точно, ясно и реалистично. Какво е грубото и какво е арогантното на това? Или синдикатите могат само да изискват, но не и да поемат обещания?! :?
Това, което казва Министърът, е всъщност проява на отговорност - когато решиш да залагаш големи разходи, да си сигурен, че и след твоя мандат държавата ще ги понесе. :!:
Последно промяна от la_cazadora на 22 Сеп 2007, 17:57, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Дичоу написа:Има известна симптоматичност в тези протести...
...в крайна сметка протестирайки с/у държавата, протестират и с/у мен...именно за това мисля че моя глас, както и на всеки един, трябва да се чуе по тази тема....
В горните си мнения казах, лично за мен кое е адекватно и правилно наливане на пари в образованието...няма да се повтарям...

..но искам да се върнем за въпроса за увеличението на доходите...
...don_angelitto правилно отбеляза, че тези хора работят до обяд...
..ми като искат високи доходи...да правят нещо друго през свободното си време...също така работят най- малко от всички през годината...Като се почне...ваканции, дървени и еди кви си...
Човекът с демократично, дясно, либерално...или както си искайте мислене... не циври "що държавата не му давала достатъчно пари", НАПРОТИВ - взима нещата в своите ръце и управлява сам живота си, а не се оставя на институциите...
Има такива учители...точно те използват въпросното време...и то на не лошата тарифа от 10-15 лв на час (говоря за часните уроци)
Да се върнем на самия процес на "протестиране" което в случая си е чисто изнудване. Ще е срам и позор за държавата ни, ако хората които мълчат в класните стаи , не влизат...и правят всичко друго освен да си вършат работата...получат заплата,пенсионни и здравни осигуровки...
Че дай да се вдигнем всички на стачка...да боядисат небето червено (щото сме от ЦСКА ;) ) и докато не го направят...нека ни плащат пък ние да сърбаме кафенца...

Street Spirit, моята майка работи в РИОКОЗ (бившото ХЕЙ)...и тя получава 300лв. , тя за сметка на всеки даскал...изкарва пълен работен ден от 8:30 до 5...няма възможност за странични доходи...хайде сега кажи, коя от 2те професии заслужава увеличението???
А нейната стачка би ли се чула??? Ако ХЕЙ стачкува...дали ще има загрижени майки, че плащат данъци за да може децата им да бъдат обгрижвани и образовани, докато те им изкарват прехраната...... ще се разхождат ли некви мумифицирани пациенти да богославят лекарите дето са ги спасили (визирам протеста в Пирогов) ....или пък напердашени минни работници....???
Е, аз ще ти отговоря... НЕ!!! Нейния протест ще остане нечут, по простата причина че е сбъркала професията....трябвало е да стане даскал, че след годинка - две стаж да придобие тази странна нагласа към света - като някой богоизбран, спасител-интелектуалец... към който цялото човечество е длъжно...да му давало повече пари, че да си бил купил книги...ето това аз наричам
изроденост на обществената нагласа

Стига с тия възрожденски представи за учителя...той е просто наемник...плаща му се за свършена работа...както на всички останали...

А за министъра, дълбок поклон ако устои и не вдигне заплатите...защото тогава и само тогава ще се покаже, че работят институциите , дори и преди избори...
Имаш странни, ама наистина странни разбирания за капитализма в чистия му вид. Тъй като си доста противен антисоциален тип :lol: ще ти отговоря кратко: в свободното си време учителите си почиват от всекидневния стрес причинен от 100, повтарям 100 зверчета!!!
-работата на майка ти в какво се състой? подозирам, че в седене в офисче по 8 часа на ден! :evil: А и ако става въпрос за свършена работа, то с тези плъхове из цяла София не знам дали заплатата не им е височка!
-а ако начина учителите да живеят достойно са частните уроци, ОК ще го правят, и училището като институция все повече ще запада!
-и много ми е интересно всичките вие изстрадали свободата си капиталистчета какво толкова сте работили, че знаете кво било тва и кво било онова?
Аватар
Josif
Драскач

Re: Колко арогантен е министър Вълчев?

Мнение от Josif »

la_cazadora написа:
Josif написа:Задавам си въпроса възможно ли е министърът на образованието и науката да стане по циничен и нагъл. В момента се опитва по един жалък и долен начин да убеди обществото, че за да получат учителите достойно възнаграждение за труда си трябва да бъдат ощетени другите членове на нашето общество.
Това не е арогантно, а реално изказване.
Когато дадат 100% увеличение на учителите, след 2 месеца лекарите ще поискат ли същото?
Да, ще поискат.
Лекарите по-малко право ли имат на увеличение от колкото учителите?
Не, и лекарите имат същото морално право на увеличение.
Ще бъде ли готов държавният бюджет да даде 100% увеличение и на тях?
Хм, ... :roll:
Министър Вълчев много правилно и реалистично поставя въпроса: Ок, ние сме готови да ви дадем толкова % увеличение на учителите без да пипаме увеличението на другите професии. Ако настоявате за повече, то синдикатите трябва да обещаят, че няма да вдигат други стачки, докато хазната не бъде отново готова да дава увеличения.
Кратко точно, ясно и реалистично. Какво е грубото и какво е арогантното на това? Това е всъщност проява на отговорност - когато решиш да залагаш големи разходи, да си сигурен, че и след твоя мандат държавата ще ги понесе. :!:
Абе, брато, всеки ден Вълчев се гаври с учителите ти ми разправяш за реално изказване. Спомни си момента когато искаше да почерпи всички журналисти с едно парченце кекс!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “България”