Проблемите в езика ни
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Променям заглавието на темата на "Проблемите в езика ни", защото натам я закарахте.
"Й" не е единствената ни грижа, така че коментирайте на воля.
Колкото то пробуема "У" - Винти, това не е проблем на регионални особеност, а на правене на "по-други". В България не растат хора, които да не могат да казват "Л", просто така ги учат от малки, че да си личи "кой е от наше сеуо". А за пълният и краткият член - отдавна има дискусия да се премахне като правило, тйъ като смисловият извършител на действието не се открива чрез него, по-скоро се маркира само, което означава, че и без него ще се справим някакси, а се оказва че учениците и студентите вече почти не го зачитат.
"Й" не е единствената ни грижа, така че коментирайте на воля.
Колкото то пробуема "У" - Винти, това не е проблем на регионални особеност, а на правене на "по-други". В България не растат хора, които да не могат да казват "Л", просто така ги учат от малки, че да си личи "кой е от наше сеуо". А за пълният и краткият член - отдавна има дискусия да се премахне като правило, тйъ като смисловият извършител на действието не се открива чрез него, по-скоро се маркира само, което означава, че и без него ще се справим някакси, а се оказва че учениците и студентите вече почти не го зачитат.
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Crematory написа:Мен много ме вбесява да ми пишат на диалект..."ГоворимЕ", "ПишемЕ"...Отврат.
И въобще правописни грешки ме изкарват извън нерви. Не виждам какво толкова трудно има в това да се научиш да пишеш правилно на родния си език.
Явно е сложно... аз предлагам да премахнем повечето съгласни в езика ни и да минем на нечленоразделни подвиквания като маймуните
Уууук!
- la_cazadora
- Драскач
- Tanparmaiel
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Както се каза по-преди, едно е да правиш грешки, друго е да ги правиш и въобще да не ти пука за това.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Абеле споко и ние в Шопско ще сеAbele* написа:Освен правописните грешки, много ме дразни и използването на разни диалектни форми.
Пример:
- мЕсто, вместо мЯсто
- излишното добавяне на окончанието "е" при глаголи, завършващи в 1 лице мн. ч., на "м" ---> ходимЕ
*"Е" се добавя само ако глаголът в 1л. ед. ч. завършва на "м"
рисувам - рисуваме
Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Навсякъде се говори неправилно. Докато едните говорят на диалект, другите са си неграмотни по условие и използват страшно много думи, които въобще не съществуват в езика ни. Например ,,килъри" (това дори и по вестниците го има вече!!) и ,,хепънинг" 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

- la_cazadora
- Драскач
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка: