КСК 2008 - литература и история

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Ами какво да ти кажа, жокер, учим теми и после ни изпитват на тях.Поне са ни готови темите, че си спестяваме писането...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Orenda
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Orenda »

не знам дали т.нар "готови теми" са удачен вариант. аз лично запомних доста голям процент от нужната информация точно при самостоятелното писане на темите и по история, и по литература. Затова просто всеки в процеса на учене трябва да види как приема пове4е информация - с четене,писане и т.н - различни видове памет при различните хора...
"Винаги правя това, което не мога, за да се науча да го правя."
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Ами относно литературата единственото което се учи са термини и самите произведения-да се познават добре
ИзображениеИзображение
Аватар
Viara
От дъжд на вятър
Специалност: Етнология
Курс: втори

Мнение от Viara »

От края на септември ли започва записването за курса по литература в СУ?

И още един въпрос - на самият курс - теми ли се диктуват или се дускутират произведенията и всеки сам си прави записки??
:roll:
dimeto
От дъжд на вятър
Специалност: 1група право
Курс: първи

Мнение от dimeto »

Аз се чудя дали тази година ще има курсове по литература и история зимната ваканция в СУ. Разбрах ,че миналата е нямало. Ако някой има инфо ,моля да пише!
Аватар
Viara
От дъжд на вятър
Специалност: Етнология
Курс: втори

Мнение от Viara »

lisichora написа:
Dimeto, първия ми урок е в петък. Започвам с Ботев ...
Чакайте малко.
Това целогодишният курс по български ли е?? :shock:
Аз говорих по телефона и ми казаха,че курсовете започват октомври,а записванията за тях - краят на септември???
Аватар
Nukta
От дъжд на вятър
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Nukta »

аз ходих на така нар. "специални" курсове по история в СУ, струва 1500лв. и на частни уроци по литература за ПРАВО.
1. не ме приеха право, а Българска филология.... ЗАЩО? защото ме спукаха от учене особено по история и накрая на изпита блокирах, тотално и се разревах, понеже я бях учила тая тема и то предния ден ... МОя съвет е, че няма значение къде ходиш на уроци или дали ходиш, просто учи балансирано и си почивай...
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Nukta написа:аз ходих на така нар. "специални" курсове по история в СУ, струва 1500лв. и на частни уроци по литература за ПРАВО.
1. не ме приеха право, а Българска филология.... ЗАЩО? защото ме спукаха от учене особено по история и накрая на изпита блокирах, тотално и се разревах, понеже я бях учила тая тема и то предния ден ... МОя съвет е, че няма значение къде ходиш на уроци или дали ходиш, просто учи балансирано и си почивай...
Правилно...Много гадно се е получило при тебе, но специалността ти не е чак толкова лоша. И кои са тия специални-целогодишните или през ваканциите
ИзображениеИзображение
Аватар
Rasputina
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Rasputina »

И аз като повечето тук възнамерявам да се запиша на курсове в СУ по литература и история и отчаяно дебна появата на някаква ясна информация за това как,кога,къде,на каква цена и с какви преподаватели ще се проведат. Но тъй като всичко,надявам се само за сега, е обвито в мъгла,ми се ще поне да споделя как би изглеждал перфектния курс за мен,и нека всеки,било припокриващ се или напълно несъгласен с мнението ми да сподели на какво се е натъкнал или поне иска да се натъкне. Още от началото държа да подчертая,ще не съм наветре в материала (кандидатствам за първа и надявам се последна година) и приемам всеки съвет и опит да се разшири кръгозора ми в областта.
Като за начало нямам никакво намерение да заучавам готови теми,ако ще и да ми гарантират с тях 6.00. Не го правих в 7 кл ,няма да го направя и сега.Разбира се не отричам необходимостта да се четат готови разработки,но това трябва да се прави единствено с цел надграждане на знанията,а не с идеята да се открадне цялата основа на готово. Записвам се на курсовете в СУ с ясното съзнание,че повечето хора (поне с които съм разговаряла по темата) имат мнението,че там ще ни дадат голяма купчина ксерокопия с теми,които ние чинно трябва да назубрим за дадените ни няколко месеца. Моят прочит на въпроса обаче е малко по-различен-там ще ни обяснят какво точно изискват от нас да знаем,без да ни принуждават да го учим по шаблонен начин,но отсейвайки поне част от ненужната информация,с която ще се сблъскаме по време на подготовката си. А аз именно и на това се надявам-да получа ясна представа за изисванията за прием в СУ,без обаче да бъда превърната в копирна машина на чужди идеи. До колко това ще се сбъдне не зависи от мен,но перфектно знам какво зависи-при каквито и учители да попадна,никой няма да учи вместо мен. Аз съм си тази,която ще си изкара оценките!
I don't want the world, I only want what I deserve...
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

като си хойкам из СУ
видях, че има вече обяви за курсове
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
E*L*I
В началото бе словото

Мнение от E*L*I »

Аз искам да попитам знаете ли дали ще има курсове по литература през декември? :)
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

да, знаем
Изображение
Of Mice and Men
E*L*I
В началото бе словото

Мнение от E*L*I »

И......................?!?!?!? Ще има ли курсове? :roll:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

да
Изображение
Of Mice and Men
dimeto
От дъжд на вятър
Специалност: 1група право
Курс: първи

Мнение от dimeto »

Тези курсове само през зимната ваканция ли ще са(интензивни) или всяка събота и неделя от зимната ваканция до края на годината?
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”