КСК'08-курс по литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Мацки,ако са през зимата те също ще бъдат интензивни. Което от своя страна значи, че ще минете всички автори, половината от които няма да сте учили още...С моята госпожа направихме някакво планче за това как ще ми вървят авторите и се оказва, че ако курса е през пролетната ваканция няма да съм взел само Вапцаров, Талев и Димов...Така че смятам, че по-удачния вариант е пролетния курс...Трябва да следим сайта на Факултета по славянски филологии, там трябва да публикуват информация.
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Аз също ще кандидатствам с литература тази година, ходя на курсове в един учебен център вече втора година на двугодишен, но не мисля да се засписвам в СУ (специално на л-ра), тъй като от няколко души съм чувала, че преподаването не струва - твърде интензивно, твърде непълно, малко го карат по академично - на прекалено високо стилово ниво, но неразбираемо и неусвоимо за обикновенния ученик. Обикновенно, който сериозно мисли да канд. с литература, изкарва ДВУгодишен курс по простата причина, че се учат автори от ДВЕ години. Иначе ти идва малко нанагорно за 3, 4, 5 или дори 6 месеца да вземеш 13 (или бяха повече..) автора. Ако приемем, че учиш плътно от началото на октомври до края на април, за да ти останат два месеца за преговор, то средно ти се падат по два автора на месец. Нека само спомена Вазов, чието творчество обхваща, да не кажа голяма дума, ама всички жанрове... И то по много.
Така че моят съвет е по-бързо да се хващате на работа и да не разчитате на курсовете в СУ, освен може би за да влезете в т.нар. "проверителски списъци", което според мен е просто един мит.
За история+литература има отделна тема, така че няма да спамя.
Така че моят съвет е по-бързо да се хващате на работа и да не разчитате на курсовете в СУ, освен може би за да влезете в т.нар. "проверителски списъци", което според мен е просто един мит.
Don't think you are, know you are!
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
Гео Милев го научих за точно седмица:)Grunge_Down написа:Аз също ще кандидатствам с литература тази година, ходя на курсове в един учебен център вече втора година на двугодишен, но не мисля да се засписвам в СУ (специално на л-ра), тъй като от няколко души съм чувала, че преподаването не струва - твърде интензивно, твърде непълно, малко го карат по академично - на прекалено високо стилово ниво, но неразбираемо и неусвоимо за обикновенния ученик. Обикновенно, който сериозно мисли да канд. с литература, изкарва ДВУгодишен курс по простата причина, че се учат автори от ДВЕ години. Иначе ти идва малко нанагорно за 3, 4, 5 или дори 6 месеца да вземеш 13 (или бяха повече..) автора. Ако приемем, че учиш плътно от началото на октомври до края на април, за да ти останат два месеца за преговор, то средно ти се падат по два автора на месец. Нека само спомена Вазов, чието творчество обхваща, да не кажа голяма дума, ама всички жанрове... И то по много.
Гео Милев е само със "Септември", слава богу...Ако се падне той сигурно ще черпя...Просто толкова директно си е казал всичко, че предполагам се пише супер лесно на него...(е, да не си правя празни надежди отсега де, ама все пак...
).
Аз писах на ФСФ, дано ми отговорят...Питах за курсовете. Ако ми кажат, ще пиша тук и вие да знаете...
Аз писах на ФСФ, дано ми отговорят...Питах за курсовете. Ако ми кажат, ще пиша тук и вие да знаете...