КСК'08-курс по литература

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: Баф си и баварското нашествие! :? Ако си писмовен като него... :wink:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

а, не
не съм като тая утайка
аз съм си свестен
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Щом си добро дете, направи си нова баварска регистрация, че да не те попържа форумът! :wink:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

айде стига сме спамили.

Та който е попаднал на хубаво курсове да пише ;-}
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
E*L*I
В началото бе словото

Мнение от E*L*I »

Ох и мен ме интересува кога има курсове, само че да се през зимната ваканция. Тези през април са мн касно......!!!
dimeto
От дъжд на вятър
Специалност: 1група право
Курс: първи

Мнение от dimeto »

И аз искам да разбера за тези през зимната .защото пролетта е наистина късно,а и не съм от софия и искам да е интинзивен.
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Мацки,ако са през зимата те също ще бъдат интензивни. Което от своя страна значи, че ще минете всички автори, половината от които няма да сте учили още...С моята госпожа направихме някакво планче за това как ще ми вървят авторите и се оказва, че ако курса е през пролетната ваканция няма да съм взел само Вапцаров, Талев и Димов...Така че смятам, че по-удачния вариант е пролетния курс...Трябва да следим сайта на Факултета по славянски филологии, там трябва да публикуват информация.
E*L*I
В началото бе словото

Мнение от E*L*I »

На мен точно това ми трябва интензивни курсове по литератута!! Аз съм минала вече всички автори по простата причина, че съм завършила 12 клас вече. Само че изпускам една година и ще кандидатствам сега - 2008. Така че ако имате някаква информация за курсовете през зимата казвайте! :) :) :)
E*L*I
В началото бе словото

Мнение от E*L*I »

Междодругото и аз не съм от София, така че ща не ща ще карам интензивен курс.
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Аз също ще кандидатствам с литература тази година, ходя на курсове в един учебен център вече втора година на двугодишен, но не мисля да се засписвам в СУ (специално на л-ра), тъй като от няколко души съм чувала, че преподаването не струва - твърде интензивно, твърде непълно, малко го карат по академично - на прекалено високо стилово ниво, но неразбираемо и неусвоимо за обикновенния ученик. Обикновенно, който сериозно мисли да канд. с литература, изкарва ДВУгодишен курс по простата причина, че се учат автори от ДВЕ години. Иначе ти идва малко нанагорно за 3, 4, 5 или дори 6 месеца да вземеш 13 (или бяха повече..) автора. Ако приемем, че учиш плътно от началото на октомври до края на април, за да ти останат два месеца за преговор, то средно ти се падат по два автора на месец. Нека само спомена Вазов, чието творчество обхваща, да не кажа голяма дума, ама всички жанрове... И то по много.
Така че моят съвет е по-бързо да се хващате на работа и да не разчитате на курсовете в СУ, освен може би за да влезете в т.нар. "проверителски списъци", което според мен е просто един мит.
За история+литература има отделна тема, така че няма да спамя.
Don't think you are, know you are!
E*L*I
В началото бе словото

Мнение от E*L*I »

Да де това е добре, че ходиш на курсове от две години. Но има и такива на които не и се предоставя тази възможност. Аз например съм от много малък град и такива курсове не се провеждат тук. Така че единствената ми възможност са курсовете в СУ.
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

Grunge_Down написа:Аз също ще кандидатствам с литература тази година, ходя на курсове в един учебен център вече втора година на двугодишен, но не мисля да се засписвам в СУ (специално на л-ра), тъй като от няколко души съм чувала, че преподаването не струва - твърде интензивно, твърде непълно, малко го карат по академично - на прекалено високо стилово ниво, но неразбираемо и неусвоимо за обикновенния ученик. Обикновенно, който сериозно мисли да канд. с литература, изкарва ДВУгодишен курс по простата причина, че се учат автори от ДВЕ години. Иначе ти идва малко нанагорно за 3, 4, 5 или дори 6 месеца да вземеш 13 (или бяха повече..) автора. Ако приемем, че учиш плътно от началото на октомври до края на април, за да ти останат два месеца за преговор, то средно ти се падат по два автора на месец. Нека само спомена Вазов, чието творчество обхваща, да не кажа голяма дума, ама всички жанрове... И то по много.
Така че моят съвет е по-бързо да се хващате на работа и да не разчитате на курсовете в СУ, освен може би за да влезете в т.нар. "проверителски списъци", което според мен е просто един мит.
За история+литература има отделна тема, така че няма да спамя.
Гео Милев го научих за точно седмица:)
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Гео Милев е само със "Септември", слава богу...Ако се падне той сигурно ще черпя...Просто толкова директно си е казал всичко, че предполагам се пише супер лесно на него...(е, да не си правя празни надежди отсега де, ама все пак... :D ).
Аз писах на ФСФ, дано ми отговорят...Питах за курсовете. Ако ми кажат, ще пиша тук и вие да знаете...
Аватар
Moci
В началото бе словото

Мнение от Moci »

Здравейте!:)
И аз съм 89 и аз ще кандидатствам с литература, така че дръжте и мен в течение:)Присъединявам се към вашата "грипичка":)
Изяж сутринта жива жаба и цял ден няма да ти се случи нищо лошо. :D
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Ами ти се навъртай наоколо... ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”