ами и аз като четох правилника ,пише че кандидатстването по факултети важи за всички магистърски прогрмаи, включени в него, но май най-добре ще е да си отидем до факултета и да питаме на място, преди да плащаме. БТВ, ти какво искаш да кандидатстваш във Философския ? И аз искам една магистратура оттам.MissMarple написа:с риск да стана досадна, искам да попитам нещо, което не ми стана ясно.....кандидатствам примерно за 4 програми на факултет философия и плащам такса 4 по 20 или само 1 път?защото аз разбрах, че се плаща такса според броя на факултетите - не важен броят на специланостите, а този на факултетите, към които се числят, права ли съм?
Request: Магистратури за 2007/2008
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Като птичка в небесата 
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
"За прием на документи кандидатите заплащат 20.00 лв. В тази такса е включено заплащането за явяване и на един изпит. При повече от един изпит се заплаща по 20.00 лв. за всеки следващ. Таксите са определени съгласно постановление на МС. "
Зависи дали за съответната маг.програма е предвиден изпит или събеседване.Всеки изпит или събеседване се заплаща отделно.Доколкото разбрах ако кандидатстваш за напр. две маг.програми по една и съща специалност,за които е предвиден един изпит ,се плаща такса само от 20 лв.Ако кандидатстваш обаче за друга специалност пак от същия факултет се плаща допълнително още 20 лв.
Зависи дали за съответната маг.програма е предвиден изпит или събеседване.Всеки изпит или събеседване се заплаща отделно.Доколкото разбрах ако кандидатстваш за напр. две маг.програми по една и съща специалност,за които е предвиден един изпит ,се плаща такса само от 20 лв.Ако кандидатстваш обаче за друга специалност пак от същия факултет се плаща допълнително още 20 лв.
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”
Атанас Буров
Атанас Буров
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
тук ги има шифрите на отделните специалности : http://uni-sofia.bg/students+bg/plan-magistri-07.doc
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”
Атанас Буров
Атанас Буров
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Мерси много, то като гледам е един шифър за всички магистратури към определена специалност. А вие имате ли готови дипломи за висше образование или ще си вадите академична справка или каквото е там,за което май доколкото знам се плаща същоPOLITOLOGASTER написа:тук ги има шифрите на отделните специалности : http://uni-sofia.bg/students+bg/plan-magistri-07.doc
Като птичка в небесата 
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
Преди два дни ходих в нашия отдел "Студенти" ( ако не се лъжа и ти си от ИФ) за да си взема такава справка, но ми казаха, че струва 50лв.Мерси много, то като гледам е един шифър за всички магистратури към определена специалност. А вие имате ли готови дипломи за висше образование или ще си вадите академична справка или каквото е там,за което май доколкото знам се плаща също![]()
ВНИМАНИЕ ВСИЧКИ: Аз вчера подадох документи, така че, ще се опитам да внеса яснота. Аз кандидатствах само във философския, така че инфото е от там. Отивате с диплома + копие на дипломата, в т.ч. и копие на приложението. Аз лично носех и изтеглена от сайта и попълнена молба, но ако на място също дават такава и можете да я попълните с консултанта, който ви приема документите. Плащат се всички изпити - независимо дали си в една специалност с два изпита. Т.е. за абсолютно всяка програма, в която има изпит - събеседване, писмен, тест или нещо под. - по 20 лв. Шифърът на специалността ви го записват в момента на подаване на документите, така че не се тревожете да го търсите предварително. Т.е. носете пари и копие от диплома + оригинал. Всичко останало ще ви дават, попълнят, консултират и т.н. на място. Пожелавам ви да попаднете на любезен и отзивчив консултант, което е рядкост в СУ, но на мен ми се случи. Ако нещо конкретно ви интересувава - питайте. УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!
- MissMarple
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
sientelo написа:ами и аз като четох правилника ,пише че кандидатстването по факултети важи за всички магистърски прогрмаи, включени в него, но май най-добре ще е да си отидем до факултета и да питаме на място, преди да плащаме. БТВ, ти какво искаш да кандидатстваш във Философския ? И аз искам една магистратура оттам.MissMarple написа:с риск да стана досадна, искам да попитам нещо, което не ми стана ясно.....кандидатствам примерно за 4 програми на факултет философия и плащам такса 4 по 20 или само 1 път?защото аз разбрах, че се плаща такса според броя на факултетите - не важен броят на специланостите, а този на факултетите, към които се числят, права ли съм?
аз си харесах виртуалната култура там, но има и други специалности, които ми привлякоха интереса, само че сега с тези такси доста трябва да се изръся
Never give up on the good times!
- MissMarple
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Отговарям подред: 1) Добре е да си платите таксата предварително, за да не се връщате отново, а да отидете да подадате документи с готовата квитанция, тъй като тя се прилага.
2) Наистина се плаща всеки изпит х 20 лева. Моите кандидатствания са все във философския - специалности Психология - 2 и Социология - 1 и съм платила общо 60 лева, макар че в Психологията имам две събеседвания, които са според мен абсолютно едвакви, тъй като програмите са с много близък учебен план.
За да съм по-полезна - ето линк с график за явяване на изпити:
http://forum.uni-sofia.bg/filo/download ... zpuiti.doc
2) Наистина се плаща всеки изпит х 20 лева. Моите кандидатствания са все във философския - специалности Психология - 2 и Социология - 1 и съм платила общо 60 лева, макар че в Психологията имам две събеседвания, които са според мен абсолютно едвакви, тъй като програмите са с много близък учебен план.
За да съм по-полезна - ето линк с график за явяване на изпити:
http://forum.uni-sofia.bg/filo/download ... zpuiti.doc
- MissMarple
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Miss Marple, нека те успокоя. В СУ никога не съм се справяла толкова лесно и бързо - не ми отне повече от 15 минути - в т.ч и плащането на таксата. Нека пак напомня, че като никога този път така са се подготвили, че и молбите на място можете да си попълните. Да уточня, че това е само за ФФ. Дано и при другите да е така.