Ще ви пука ли, ако от утре няма СУ “Св. Климент Охридски”?
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- independiente
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: четвърти
- snow_dreams
- В началото бе словото
Moriarty написа:взе ми думите от устата/клавиатурата....>>>>>ecclesia<<<<<<Joker написа:Дори от утре да изчезне сградата, а заедно с нея преподавателите и служителите, ще трябва още поне половин век, за да умрат и всички завършили СУ и дори неуспелите да влязат в него(!), за да изчезне... После остава споменът и митът за него... А за колко други неща в държавата ни няма въобще спомен!
Според мен Университетът вече е безсмъртен!
-
I`feel`good
- От дъжд на вятър
Честно казано изобщо няма да ми пука каквото и да стане със СУ само дето ще ми трябва малко време да се пренасоча към друг университет,но и това не е кой знае каква трагедия.Важното е приятелите,родителите и мен да ни има,а останалите неща не ме вълнуват особено много,още по-малко СУ и адски противните хора,които учат там 
-
I`feel`good
- От дъжд на вятър
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Май ще ни огрее
СУ иска по-голям бюджет за 2008 г., в противен случай затваря врати
19.09.2007
Със затваряне на университета и прекратяване на академичната година заради липса на пари заплашиха от Алма матер правителството, ако до октомври не бъдат изпълнени техните искания.
Общото събрание на Софийския университет "Свети Климент Охридски" гласува декларация на ректора проф. Боян Биолчев. В нея е записано искането от догодина да се изплаща 100 процента държавната субсидия на висшите училища, а не както досега - 90 на сто. Освен това университетските преподаватели настояват със 100 процента да се увеличи издръжката на един студент. Общото събрание настоява за създаване на социални програми и фондове за развитие на студентите и млади учени във висшите училища. В словото си пред Общото събрание на университета проф. Биолчев призова преподавателите все пак да открият академичната година на 1 октомври. Ако обаче до края на следващия месец, когато според него ще е готова рамката на Бюджет 2008, не се получат ясни гаранции, че държавната субсидия ще е в по-голям размер отколкото тази година, той призова вратите на университета да се затворят, защото няма да може качествено да изпълнява функцията си. Проф. Боян Биолчев поиска бюджета на Софийския университет за 2008 година да е в размер на 51 милиона лева. /БГНЕС
БГНЕС
СУ иска по-голям бюджет за 2008 г., в противен случай затваря врати
19.09.2007
Със затваряне на университета и прекратяване на академичната година заради липса на пари заплашиха от Алма матер правителството, ако до октомври не бъдат изпълнени техните искания.
Общото събрание на Софийския университет "Свети Климент Охридски" гласува декларация на ректора проф. Боян Биолчев. В нея е записано искането от догодина да се изплаща 100 процента държавната субсидия на висшите училища, а не както досега - 90 на сто. Освен това университетските преподаватели настояват със 100 процента да се увеличи издръжката на един студент. Общото събрание настоява за създаване на социални програми и фондове за развитие на студентите и млади учени във висшите училища. В словото си пред Общото събрание на университета проф. Биолчев призова преподавателите все пак да открият академичната година на 1 октомври. Ако обаче до края на следващия месец, когато според него ще е готова рамката на Бюджет 2008, не се получат ясни гаранции, че държавната субсидия ще е в по-голям размер отколкото тази година, той призова вратите на университета да се затворят, защото няма да може качествено да изпълнява функцията си. Проф. Боян Биолчев поиска бюджета на Софийския университет за 2008 година да е в размер на 51 милиона лева. /БГНЕС
БГНЕС
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
- Amellie
- Постоянно присъствие
БАН ЗА СПАМЕРИТЕ написа:може да е тъп но в сравнени с другите си е доста интелигентен.кои е по-добър.а кои?ама да ви кажа честно и мен да не ме бяха приели в СУ и аз щях да плюя против него.нали знаете ''няма по голям фанатик от сменилия вярата си'',нека си мрънкат аз съм горд че уча тук,а на тея които не им харесва да се изнасят
Последно промяна от Amellie на 20 Сеп 2007, 20:57, променено общо 1 път.
-
Brainless Pirate
- Гутенберг