аз имах предвид единния регистър, тъй като за някои магистратури пише, че могат да кандидатстват бакалаври, завършили която и да е специалнот от единния регистър на специалностите, та се чудех къде и що за за чудо е товаEuropa написа:Да. Има ги всички магистратури по факултети. На едни цветни листа са написани.MissMarple написа:sientelo написа:ами има един списък в северното крило на първи етаж в Ректората до отдела за магистри,не помня кой кабинет беше.![]()
а този списък дали вклиючва всички специалности на СУ?така мога да съм спокойна, че фигурира и моята...
Request: Магистратури за 2007/2008
- MissMarple
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Never give up on the good times!
Аз пък се питам за друго - 1) Кандидатствам в две магистърски програми, които са в рамките на една специалност - и двете са с изпит - събеседване. Та се питам - на две събеседвания ли се явявам или на едно?!? Някой наясно ли е? 2) Второто, което не срещнах е таксата за явяване на изпит. Знаете ли каква е?
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
-
Reflection
- В началото бе словото
На двете събеседвания, за да бъдеш класиран държавна поръчка. В доста магистратури няма изпити за платено обучениеGinger написа:Аз пък се питам за друго - 1) Кандидатствам в две магистърски програми, които са в рамките на една специалност - и двете са с изпит - събеседване. Та се питам - на две събеседвания ли се явявам или на едно?!? Някой наясно ли е? 2) Второто, което не срещнах е таксата за явяване на изпит. Знаете ли каква е?
И аз това искам да попитам. Каква ще е таксата- дали колкото беше тази година за бакалаври- 20лв.? И още нещо- там където приемат по документи без да се явяваш на събеседване, пак ли се плаща такса? Най- вероянто и там ще искат за да ти разгледат документите, но все пак да питам. За такси никъде нищо не пише, дори и пред учебен отдел.Ginger написа:А за таксата някой нещо да знае?

-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
-
Reflection
- В началото бе словото
Доколкото знам от предни години, таксите се плащат там, където се подават документите по факултети. Миналата година таксата беше 15 лв за кандидатстване и по 5 за изпит в същия факултет. Не знам как е тази година. Плаща се дори без да има събеседване и за платено обучениеEuropa написа:Каква ще е таксата- дали колкото беше тази година за бакалаври- 20лв.? И още нещо- там където приемат по документи без да се явяваш на събеседване, пак ли се плаща такса?Ginger написа:А за таксата някой нещо да знае?
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ами най-много ме интересува Културният туризъм, пък другото беше Мениджмънт исоциализация на културното наследство.Reflection написа:Сроковете са 20-30 септември. Ако не е тайна - кои са двете магистратури, които те интересуват?sientelo написа:аз ще ходя утре и ще питам, но честно казано не ми се купува цял справочник за две определени магистратури.ще бъда благодарна на някой само после да каже сроковете за кандидатстване, друго не ми трябва почти![]()
Като птичка в небесата 
- MissMarple
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Reflection написа:Доколкото знам от предни години, таксите се плащат там, където се подават документите по факултети. Миналата година таксата беше 15 лв за кандидатстване и по 5 за изпит в същия факултет. Не знам как е тази година. Плаща се дори без да има събеседване и за платено обучениеEuropa написа:Каква ще е таксата- дали колкото беше тази година за бакалаври- 20лв.? И още нещо- там където приемат по документи без да се явяваш на събеседване, пак ли се плаща такса?Ginger написа:А за таксата някой нещо да знае?
не се ли шлаща в паричния салон и после по факултети?
Таксата за подаване на документи и явяване на изпит е 20 лева. За всеки следващ изпит се плащат по 20 лева. Дори и да имате две програми в една и съща специалност с един и същи тип изпит - напр.събеседване - се явявате на две събеседвания и плащате и за двете по 20 лева. Плащането става в паричен салон, като фактурите се прикачат към документите за кандидатстване.
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Я и аз да попитам,че нещо хич не ми е ясна карнтинката.Значи за да кандидатстваш си подаваш документите по факултети,тоест при секретарките в учебните им отдели, нали така според желанията за избраните магистратури.Самите документи са дипломата за висше образование или протокол с оценките ако още не е издадена такава + попълнената молба/ приложение 3/ + платените такси в паричния салон за всяка една желана магистратура
И освен от справочника, някой знае ли дали могат да ми дадат инфо за магистратурите в учебния отдел за магистри или трябва да си ходя по катедрите и да си питам наляво и надясно какви са точно условията и изискванията за кандидатстване
Ако някой може да каже нещо, ще съм благодарна за информацията.
Като птичка в небесата 
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
- MissMarple
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
с риск да стана досадна, искам да попитам нещо, което не ми стана ясно.....кандидатствам примерно за 4 програми на факултет философия и плащам такса 4 по 20 или само 1 път?защото аз разбрах, че се плаща такса според броя на факултетите - не важен броят на специланостите, а този на факултетите, към които се числят, права ли съм?