Request: Магистратури за 2007/2008

Публикувай отговор
Аватар
MissMarple
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MissMarple »

Europa написа:
MissMarple написа:
sientelo написа:ами има един списък в северното крило на първи етаж в Ректората до отдела за магистри,не помня кой кабинет беше. :roll:

а този списък дали вклиючва всички специалности на СУ?така мога да съм спокойна, че фигурира и моята...
Да. Има ги всички магистратури по факултети. На едни цветни листа са написани.
аз имах предвид единния регистър, тъй като за някои магистратури пише, че могат да кандидатстват бакалаври, завършили която и да е специалнот от единния регистър на специалностите, та се чудех къде и що за за чудо е това :lol:
Never give up on the good times!
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Аз пък се питам за друго - 1) Кандидатствам в две магистърски програми, които са в рамките на една специалност - и двете са с изпит - събеседване. Та се питам - на две събеседвания ли се явявам или на едно?!? Някой наясно ли е? 2) Второто, което не срещнах е таксата за явяване на изпит. Знаете ли каква е?
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

В миналогодишния справочник за някои магистратури си пише че се приема събеседването и от друга магистратура в същата специалност...
Изображение
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Явно трябва да се пита на място. Всъщност е важно за да знам такса за колко изпита да внеса. А за таксата някой нещо да знае?
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

Ginger написа:Аз пък се питам за друго - 1) Кандидатствам в две магистърски програми, които са в рамките на една специалност - и двете са с изпит - събеседване. Та се питам - на две събеседвания ли се явявам или на едно?!? Някой наясно ли е? 2) Второто, което не срещнах е таксата за явяване на изпит. Знаете ли каква е?
На двете събеседвания, за да бъдеш класиран държавна поръчка. В доста магистратури няма изпити за платено обучение :roll:
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

Ginger написа:А за таксата някой нещо да знае?
И аз това искам да попитам. Каква ще е таксата- дали колкото беше тази година за бакалаври- 20лв.? И още нещо- там където приемат по документи без да се явяваш на събеседване, пак ли се плаща такса? Най- вероянто и там ще искат за да ти разгледат документите, но все пак да питам. За такси никъде нищо не пише, дори и пред учебен отдел.
ИзображениеИзображение
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

Мнение от POLITOLOGASTER »

някой ще кандидатства ли за магистърските програми по политология?ако има пишете.
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”

Атанас Буров
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

Europa написа:
Каква ще е таксата- дали колкото беше тази година за бакалаври- 20лв.? И още нещо- там където приемат по документи без да се явяваш на събеседване, пак ли се плаща такса?
Доколкото знам от предни години, таксите се плащат там, където се подават документите по факултети. Миналата година таксата беше 15 лв за кандидатстване и по 5 за изпит в същия факултет. Не знам как е тази година. Плаща се дори без да има събеседване и за платено обучение :shock:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Reflection написа:
sientelo написа:аз ще ходя утре и ще питам, но честно казано не ми се купува цял справочник за две определени магистратури.ще бъда благодарна на някой само после да каже сроковете за кандидатстване, друго не ми трябва почти :roll:
Сроковете са 20-30 септември. Ако не е тайна - кои са двете магистратури, които те интересуват?
Ами най-много ме интересува Културният туризъм, пък другото беше Мениджмънт исоциализация на културното наследство.
Като птичка в небесата :)
Аватар
MissMarple
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MissMarple »

Reflection написа:
Europa написа:
Каква ще е таксата- дали колкото беше тази година за бакалаври- 20лв.? И още нещо- там където приемат по документи без да се явяваш на събеседване, пак ли се плаща такса?
Доколкото знам от предни години, таксите се плащат там, където се подават документите по факултети. Миналата година таксата беше 15 лв за кандидатстване и по 5 за изпит в същия факултет. Не знам как е тази година. Плаща се дори без да има събеседване и за платено обучение :shock:

не се ли шлаща в паричния салон и после по факултети?
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Таксата за подаване на документи и явяване на изпит е 20 лева. За всеки следващ изпит се плащат по 20 лева. Дори и да имате две програми в една и съща специалност с един и същи тип изпит - напр.събеседване - се явявате на две събеседвания и плащате и за двете по 20 лева. Плащането става в паричен салон, като фактурите се прикачат към документите за кандидатстване.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Я и аз да попитам,че нещо хич не ми е ясна карнтинката.Значи за да кандидатстваш си подаваш документите по факултети,тоест при секретарките в учебните им отдели, нали така според желанията за избраните магистратури.Самите документи са дипломата за висше образование или протокол с оценките ако още не е издадена такава + попълнената молба/ приложение 3/ + платените такси в паричния салон за всяка една желана магистратура :roll: И освен от справочника, някой знае ли дали могат да ми дадат инфо за магистратурите в учебния отдел за магистри или трябва да си ходя по катедрите и да си питам наляво и надясно какви са точно условията и изискванията за кандидатстване :?: Ако някой може да каже нещо, ще съм благодарна за информацията.
Като птичка в небесата :)
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

Мнение от POLITOLOGASTER »

информация за отделните магистратури и условията за кандидатстване освен в справочника има и на сайта на всеки факултет.
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”

Атанас Буров
Sisiliya
В началото бе словото

Мнение от Sisiliya »

Здравейте. Кандидатства за магистърска програма Европейска интеграция. Трябва да напиша идеен проект в рамките на 1 страница. Някой има ли идея как трябва да изглежда и какви трябва да са основните акценти?
Благодаря предварително!
Аватар
MissMarple
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MissMarple »

с риск да стана досадна, искам да попитам нещо, което не ми стана ясно.....кандидатствам примерно за 4 програми на факултет философия и плащам такса 4 по 20 или само 1 път?защото аз разбрах, че се плаща такса според броя на факултетите - не важен броят на специланостите, а този на факултетите, към които се числят, права ли съм?
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”