Японистика?!

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

fan4battle написа:Липсват ти източноазиатските шрифтове, нужни за визуализацията на йероглифите. Ако ги имаш, можеш да кажеш на прогамата да ги ползва от Tools -> Settings - Fonts.
Добра идея е и да инсталираш системната поддръжка на източноазиатските езици. Това ще ти осигурни нужните шрифтове. От Control Panel - Regional and Language Options - Languages - Install files for East Asian languages. Ще ти е нужен инсталационен диск на Windows.

ми нямам диск с уондоус :cry:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Мда, колегата е по-наясно с шрифтовете.
Не съм чувал за този преподавател. Иначе програмата ти изглежда странна, но какво пък - сигурно има реализация и с това. :)
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Изключвай html като пишеш мнение, за да ти излизат цитатите.

Виж дали имаш папка I386 в системния дял на хард-диска, и ако имаш пробвай да зададеш нея като локален път, когато ти поиска CD-то.

Или си намери отнякъде диск, или потърси шрифтовете и ги инсталирай - най-често ползваните са MS Mincho и MS Gothic. Познават се че са азиатските, защото големината им е в пъти повече от обикновените шрифтове - все пак трябва да съдържат хиляди знаци...

А преподавателят ви един такъв висок и рус ли е? :)
Друго - в комплект с преподаването мисля че много добре ще дойде учебникът на Братислав Иванов - Да научим сами японски език.
Изображение
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

ето от тука http://www.kanjistep.com/en/misc/howto.html истеглх MS Gothic
ама нз каде да го сложа може ли да кажеш
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

В папка Fonts в Windows.
Намери си и другия, няма да ти е излишно да имаш по-фино изчертаване на йероглифите.
Изображение
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

fan4battle написа:В папка Fonts в Windows.
Намери си и другия, няма да ти е излишно да имаш по-фино изчертаване на йероглифите.

стана благодаря
:lol:
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Ее, че Хенри Форд беше на първо място в страната за нещо си :) така де...вярно ли е, че ви пращат на специализация в заводите на Форд?
Аватар
Manji-sama
В началото бе словото

Мнение от Manji-sama »

Здравейте, искам да кандидатствам японистика догодина тук, затова много бих се радвал ако ми дадете информация отнасяща се до механизмите за кандидатстване.

Интересуват ме оценките, които се вземат в балообразуването.
Изпита по английски /чужд език/, какви компоненти има, какво ниво на владеене изисква и всичко по-важно за него.
Къде мога да открия помощни материали за кандидатстване?

Както и всичко, което би било полезно на един новобранец като мен .
Благодаря предварително.
Gackt fan ...
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Всичко това е написано подробно в сайта на СУ. Първо провери, после питай, каквото не е ясно. Ще излезе и книжка с упътване по-нататък.
Ама просто се изприщвам като видя Гакт с тоя поглед. :? :twisted:
Аватар
Manji-sama
В началото бе словото

Мнение от Manji-sama »

Знам за сайта.
Само че сега доста съм притеснен заради началото на годината и стремежа ми да вляза с японистика.

Като оставим инфото от сайта /което ще прегледам в събота/ , моля за някакви съвети, или друга полезна информация.
Например за изпита по чужд език.
На какво ниво трябва дам и е английския ...

Незнам дали имам нужда от инфо толкова , колкото от успокоение ...

П.П. Много обичам Гакт ...
Мечтата ми е да го видя на живо .
Gackt fan ...
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

На Proficiency е желателно да ти е английския. С немски, френски, испански, руски може и да се окаже по-лесно, конкуренцията е по-малка.
Не ти трябва да му мислиш сега, ще се притесняваш като дойде лятото. Сега си учи езика, ако трябва, ходи и на уроци. Прави упражненията от книжките, които са препоръчани за изпитите.
Не го знам Гакт прави ли концерти, че да го видиш. Тази година взе че участва в нов хитов самурайски сериал по NHK. Да ме прощават много, ама такива метросексуални самураи не е имало. Гъбаркат се с историята. Всичко е комерс вече. :lol:
Аватар
Manji-sama
В началото бе словото

Мнение от Manji-sama »

Александър написа:На Proficiency е желателно да ти е английския. С немски, френски, испански, руски може и да се окаже по-лесно, конкуренцията е по-малка.
Не ти трябва да му мислиш сега, ще се притесняваш като дойде лятото. Сега си учи езика, ако трябва, ходи и на уроци. Прави упражненията от книжките, които са препоръчани за изпитите.
Не го знам Гакт прави ли концерти, че да го видиш. Тази година взе че участва в нов хитов самурайски сериал по NHK. Да ме прощават много, ама такива метросексуални самураи не е имало. Гъбаркат се с историята. Всичко е комерс вече. :lol:
Какави книжки ?
Я поразкажи за кандидатстването с различен от друг език ...
Възможно ли е с френски .
Компонентите на изпита може ли ?

Гакт е много красив като самоурай, даже е най-красивия от сериала ...
Много красив човек ...
Gackt fan ...
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

С какъвто и език да кандидатстваш...трябва да си добра, защото НЯМА КВОТИ ЗА ЕЗИЦИТЕ!!!! демек няма разлика с какъв език кандидатстваш :)
Иначе аз с испански влезнах и зависи доста както от теб, така и от това какво ще ти се падне :) никой не е безгрешен. Но мисля, че от година на година изпитите стават все по-лесни за езиците...поне от моите наблюдения от испанския и от коментари на приятели кандидатствали с други...
Съвет от мен :) сядай си на д-то и яката диктовки миктовки и лексика :) а граматиката се предполага я знаеш :)

УСПЕХ!!! :D
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

За френския знам, че е като испанския и предполагам като другите....
Диктовка
Разбиране при четене
Лексикални и граматически упражнения
Текст с опции за избор а) б) и т.н. тук си е най-коварно според мен
Още малко граматически упражнения без опции за избор, а с писане :)
От рода да направиш някаква трансформация в упражнението....и при вас има субхунтив :) задължително го слагат! И най - накрая, но не и на последно място по важност е съчинението...от 180-200 думи при нас (мисля, че е стереотипно това и се отнася за всички други езици) та съчинението ти дава най-много точки :)

П.С. Съвет от мен...отиди на един от тези курсове, които организират пролет и зима. Там дават примерни изпити точно както е формата... :)
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

И хех съвсем не в темата- Това на снимката, Manji- sama не е ли жена? :shock:
Заключено

Обратно към “ФКНФ”