Втора специалност МО
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
За МО няма значение от каква специалност идваш. Трябва да имаш успех над 5.50 и издържани кандидатстудентски изпити по история и западен език (с оценка, различна от 2, която не играе роля при класирането). Трябва да се запасиш и със голяма доза търпение, нерви и настойчивост да се разправяш със 100 вида секретарки. Никакви дарения за никого не ти трябват. Според мен обаче се замисли дали наистина искаш да запишеш тая специалност. Аз я записах за втора и доста ме разочарова.
- gusto_maina
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- gusto_maina
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз съм приет Европеистика, но и аз си мисля да запиша за втора специалност МО, ако имам естествено и 5.50.Само това ли е изискването и който учи МО като втора специалност да поуточни точно как стават нещата и не е ли много трудно с две специалности паралелно и то редовно.Благодаря ви предварително
СУ си е СУ
- orion_elira
- Да живей словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
И аз мислех за втора МО.. защо те е разочаровала? То и на мене не ми е любимата, но при положение че не може 2ра Право, друга освен МО-то не си струваIvoYoo написа: Според мен обаче се замисли дали наистина искаш да запишеш тая специалност. Аз я записах за втора и доста ме разочарова.
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
orion_elira, MO e чудесна специалност за натрупване на обща култура, но нищо повече. Има едно нещо което е заклеймено в МО и това са опитите да мислиш. В тази специалност това се смята за престъпление. Номерът е да научиш наизуст дебелата книжка, да възпроизведеш колкото можеш от нея на изпита и след това да "пуснеш водата" и всичко да замине. Т.е минимално прилагане на мисловна дейност.
Друг голям проблем е програмата. Редовно един и същи предмет се учи по два пъти. Никой никога не знае кои са избираемите предмети и изобщо има ли такива.
Повечето преподаватели толкова стабилно са се окопали на местата си, че изобщо не се опитват да преподават. Изпитите пък се оценяват на принципа на купчинките.
Колегите също са странни птици. Цялото си следване изкарват с мисълта, че като са влезли МО са хванали Бога за шлифера, и затова са готови да изтърпят всички опити да ги правят на маймуни без да кажат дума. В резултат те винаги си остават на нивото от началото на 1 курс "Ей аз влязох МО, кой като мене". Въпросът е какво от това?
Да не говорим, че на практика възможностите за професионална реализация с МО са приблизително равни на нула. Все пак като идеш да работиш някъде искат да знаеш или да можеш нещо специфично. МО не ти дава нищо - само смес от изкривени исторически дисциплини и зле преподадени правни дисциплини... Манджа с грозде.
За съжаление обаче е истина, че от всички предложения за втора специалност МО звучи най-впечатляващо.
Друг голям проблем е програмата. Редовно един и същи предмет се учи по два пъти. Никой никога не знае кои са избираемите предмети и изобщо има ли такива.
Повечето преподаватели толкова стабилно са се окопали на местата си, че изобщо не се опитват да преподават. Изпитите пък се оценяват на принципа на купчинките.
Колегите също са странни птици. Цялото си следване изкарват с мисълта, че като са влезли МО са хванали Бога за шлифера, и затова са готови да изтърпят всички опити да ги правят на маймуни без да кажат дума. В резултат те винаги си остават на нивото от началото на 1 курс "Ей аз влязох МО, кой като мене". Въпросът е какво от това?
Да не говорим, че на практика възможностите за професионална реализация с МО са приблизително равни на нула. Все пак като идеш да работиш някъде искат да знаеш или да можеш нещо специфично. МО не ти дава нищо - само смес от изкривени исторически дисциплини и зле преподадени правни дисциплини... Манджа с грозде.
За съжаление обаче е истина, че от всички предложения за втора специалност МО звучи най-впечатляващо.