А най-добрата реплика да "отрежеш" някого?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор

Давате ли си телефона на непознати?

Да, обикновено
15
9%
Само ако е много готин/а
30
19%
Само ако е бил/а много оригинален/а и ми е интересен/а
64
40%
Само ако съм бил/а много пиян/а
11
7%
Не, абсурд
41
25%

Общо гласове: 161

smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Е какви толкова реплики бре хора ... доброто старо "Не искам вече да сме заедно , довиждане не върши ли работа "
In vino verittas
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

С думичката "Не" и един твърд незаинтересован поглед.
Изображение
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

la_cazadora написа:С думичката "Не" и един твърд незаинтересован поглед.
е мн интересно на какво ще кажеш "Не" .. никой не пита директно :D:D а ако има някой с толкова бедна фантазия, че да ти излага фактите без да увърта .. къвто ще да е се ще му кажеш "НЕ" :D:D .. имам един познат .. той така като пийне и си хареса някоя отива и я пита "Може ли да те целуна?" (малко като в 5ти клас) .. мн ясно че ще отг отрицателно на такъв въпрос :D:D
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

smeshko написа:Е какви толкова реплики бре хора ... доброто старо "Не искам вече да сме заедно , довиждане не върши ли работа "
ми не не върши.. защото след това от отсрещната страна идва въпроса "Защо?" :) :D
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

"Защото така искам !? " И някви глупаво набързо скалъпени причини ... айде сега , ако си решил да скъсаш с някого значи не те интересува чак толкова много какво ще му е после ..
In vino verittas
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Между другото, ми се струва доста унизително да отрежеш някого с "Ти си много готин, но ..." или "Ти си страхотен човек, с добро сърце, но ...". Щом отрязваш някого, значи не мислиш, че е готин. С такива реплики все едно му подхвърляш кокалче от съжаление - да не се разплаче. Истинските мъже могат да понесат един отказ и това, че жените тооооолкова ги щадим, та даже и лъжем си е голяма грешка според мен. :wink: Много повече ги обиждаме с "благородни лъжи", отколкото чрез самия отказ.
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

la_cazadora написа:Между другото, ми се струва доста унизително да отрежеш някого с "Ти си много готин, но ..." или "Ти си страхотен човек, с добро сърце, но ...". Щом отрязваш някого, значи не мислиш, че е готин. С такива реплики все едно му подхвърляш кокалче от съжаление - да не се разплаче. Истинските мъже могат да понесат един отказ и това, че жените тооооолкова ги щадим, та даже и лъжем си е голяма грешка според мен. :wink: Много повече ги обиждаме с "благородни лъжи", отколкото чрез самия отказ.
Спокойно, не ни обиждате. :wink: "Ти си много готин" и "Ти си страхотен човек, с добро сърце" не звучат чак толкова зле. По-скоро звучат като "Аз съм тъпа, че не проумявам колко щастлива можеш да ме направиш" и съответно провокира мисълта "Да. Тъпа си." 8)
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

smeshko написа:"Защото така искам !? " И някви глупаво набързо скалъпени причини ... айде сега , ако си решил да скъсаш с някого значи не те интересува чак толкова много какво ще му е после ..
зависи мн от причините поради които късаш :) а и тука не става дума само за късане а попринцип за "рязане" .. например мн е неприятно когато някой близък приятел започне да ти се обяснява, не може просто да кажеш: "оо забрави мой човек no chance" :D:D:D
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Който не знае как да откаже на един мъж, да гледа внимателно :lol: :
http://vbox7.com/play:b62dcbdb
Изображение
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

orion_elira написа:
smeshko написа:"Защото така искам !? " И някви глупаво набързо скалъпени причини ... айде сега , ако си решил да скъсаш с някого значи не те интересува чак толкова много какво ще му е после ..
зависи мн от причините поради които късаш :) а и тука не става дума само за късане а попринцип за "рязане" .. например мн е неприятно когато някой близък приятел започне да ти се обяснява, не може просто да кажеш: "оо забрави мой човек no chance" :D:D:D
Ей това е нещо супер гадно.Да стане нещо между приятели,защото в крайна сметка единия няма такива чувства,като другият.И резултатът е разбиването на едно иначе добро приятелство преди това.Абе да си кажа честно,по лесно е да отрежеш някой с отвратително държание,така хем не го нараняваш толкова,хем дори караш отсрещния да се чувства отвратен от теб.Това действа,казвам го от личен опит.
Чаша,ний пак сме сами!
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

la_cazadora написа:Който не знае как да откаже на един мъж, да гледа внимателно :lol: :
http://vbox7.com/play:b62dcbdb
:lol: :laughing3: :hello1::laughing3: :hello1::laughing3: :hello1:
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

Desodeset написа:Абе да си кажа честно,по лесно е да отрежеш някой с отвратително държание,така хем не го нараняваш толкова,хем дори караш отсрещния да се чувства отвратен от теб.Това действа,казвам го от личен опит.
Мм тука не съм съгласна.. така е най-лесно(да се държиш гадно и да се надяваш другия да те намрази), но определено не е най-безболезнено.. Ако става дума чисто и просто за свалка - ДА определено .. но ако става дума за някой които наистина държи на теб (да не говоря за любов) това вобще не помага.. и аз го казвам от опит
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

режа различно. принципно гледам да не обръщам внимание на тези, които не са ми симпатични(=

на два пъти ми се е случвало да ме преследва момиче(еее, и аз да се похваля с нещо най-накрая^^). първият път даже ми беше приятно, защото галеше самочувствието ми. вторият път ми излезе през носа. общо взето в такива ситуации лесен изход няма и каквото и да направиш- обръща се срещу теб.

и аз съм преследвал момиче, но беше малко по-нормално. т.е. познавахме се, аз бях много луднал, тя искаше да сме само приятели. накрая тръгнахме и на мен ми се разбиха очакванията, сиреч- бързо ми омръзна.

а за телефона ми- той отдавна е в публичния регистър и от време на време си патя от това, но засега нищо фатално(=
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

orion_elira написа:
Desodeset написа:Абе да си кажа честно,по лесно е да отрежеш някой с отвратително държание,така хем не го нараняваш толкова,хем дори караш отсрещния да се чувства отвратен от теб.Това действа,казвам го от личен опит.
Мм тука не съм съгласна.. така е най-лесно(да се държиш гадно и да се надяваш другия да те намрази), но определено не е най-безболезнено.. Ако става дума чисто и просто за свалка - ДА определено .. но ако става дума за някой които наистина държи на теб (да не говоря за любов) това вобще не помага.. и аз го казвам от опит
E аз говорих за обикновена свалка,въпреки,че моят случай бе точно от вторите.Но чак пък омраза,по-скоро всичко в нея ме дразни и изглежда много глупава.Че и го казах на всичкото отгоре - "Тъпо си" :lol:
Чаша,ний пак сме сами!
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

Въпросът не е само да отрежеш някого ефективно, а и по такъв начин, че да не сринеш самочувстието му.
la consolation des arts...
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”