А най-добрата реплика да "отрежеш" някого?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- la_cazadora
- Драскач
- orion_elira
- Да живей словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
е мн интересно на какво ще кажеш "Не" .. никой не пита директноla_cazadora написа:С думичката "Не" и един твърд незаинтересован поглед.
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- orion_elira
- Да живей словото
ми не не върши.. защото след това от отсрещната страна идва въпроса "Защо?"smeshko написа:Е какви толкова реплики бре хора ... доброто старо "Не искам вече да сме заедно , довиждане не върши ли работа "
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- la_cazadora
- Драскач
Между другото, ми се струва доста унизително да отрежеш някого с "Ти си много готин, но ..." или "Ти си страхотен човек, с добро сърце, но ...". Щом отрязваш някого, значи не мислиш, че е готин. С такива реплики все едно му подхвърляш кокалче от съжаление - да не се разплаче. Истинските мъже могат да понесат един отказ и това, че жените тооооолкова ги щадим, та даже и лъжем си е голяма грешка според мен.
Много повече ги обиждаме с "благородни лъжи", отколкото чрез самия отказ.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Спокойно, не ни обиждате.la_cazadora написа:Между другото, ми се струва доста унизително да отрежеш някого с "Ти си много готин, но ..." или "Ти си страхотен човек, с добро сърце, но ...". Щом отрязваш някого, значи не мислиш, че е готин. С такива реплики все едно му подхвърляш кокалче от съжаление - да не се разплаче. Истинските мъже могат да понесат един отказ и това, че жените тооооолкова ги щадим, та даже и лъжем си е голяма грешка според мен.Много повече ги обиждаме с "благородни лъжи", отколкото чрез самия отказ.
- orion_elira
- Да живей словото
зависи мн от причините поради които късашsmeshko написа:"Защото така искам !? " И някви глупаво набързо скалъпени причини ... айде сега , ако си решил да скъсаш с някого значи не те интересува чак толкова много какво ще му е после ..
- la_cazadora
- Драскач
-
Desodeset
- Постоянно присъствие
Ей това е нещо супер гадно.Да стане нещо между приятели,защото в крайна сметка единия няма такива чувства,като другият.И резултатът е разбиването на едно иначе добро приятелство преди това.Абе да си кажа честно,по лесно е да отрежеш някой с отвратително държание,така хем не го нараняваш толкова,хем дори караш отсрещния да се чувства отвратен от теб.Това действа,казвам го от личен опит.orion_elira написа:зависи мн от причините поради които късашsmeshko написа:"Защото така искам !? " И някви глупаво набързо скалъпени причини ... айде сега , ако си решил да скъсаш с някого значи не те интересува чак толкова много какво ще му е после ..а и тука не става дума само за късане а попринцип за "рязане" .. например мн е неприятно когато някой близък приятел започне да ти се обяснява, не може просто да кажеш: "оо забрави мой човек no chance"
:D:D
Чаша,ний пак сме сами!
- orion_elira
- Да живей словото
la_cazadora написа:Който не знае как да откаже на един мъж, да гледа внимателно:
http://vbox7.com/play:b62dcbdb
- orion_elira
- Да живей словото
Мм тука не съм съгласна.. така е най-лесно(да се държиш гадно и да се надяваш другия да те намрази), но определено не е най-безболезнено.. Ако става дума чисто и просто за свалка - ДА определено .. но ако става дума за някой които наистина държи на теб (да не говоря за любов) това вобще не помага.. и аз го казвам от опитDesodeset написа:Абе да си кажа честно,по лесно е да отрежеш някой с отвратително държание,така хем не го нараняваш толкова,хем дори караш отсрещния да се чувства отвратен от теб.Това действа,казвам го от личен опит.
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
режа различно. принципно гледам да не обръщам внимание на тези, които не са ми симпатични(=
на два пъти ми се е случвало да ме преследва момиче(еее, и аз да се похваля с нещо най-накрая^^). първият път даже ми беше приятно, защото галеше самочувствието ми. вторият път ми излезе през носа. общо взето в такива ситуации лесен изход няма и каквото и да направиш- обръща се срещу теб.
и аз съм преследвал момиче, но беше малко по-нормално. т.е. познавахме се, аз бях много луднал, тя искаше да сме само приятели. накрая тръгнахме и на мен ми се разбиха очакванията, сиреч- бързо ми омръзна.
а за телефона ми- той отдавна е в публичния регистър и от време на време си патя от това, но засега нищо фатално(=
на два пъти ми се е случвало да ме преследва момиче(еее, и аз да се похваля с нещо най-накрая^^). първият път даже ми беше приятно, защото галеше самочувствието ми. вторият път ми излезе през носа. общо взето в такива ситуации лесен изход няма и каквото и да направиш- обръща се срещу теб.
и аз съм преследвал момиче, но беше малко по-нормално. т.е. познавахме се, аз бях много луднал, тя искаше да сме само приятели. накрая тръгнахме и на мен ми се разбиха очакванията, сиреч- бързо ми омръзна.
а за телефона ми- той отдавна е в публичния регистър и от време на време си патя от това, но засега нищо фатално(=
-
Desodeset
- Постоянно присъствие
E аз говорих за обикновена свалка,въпреки,че моят случай бе точно от вторите.Но чак пък омраза,по-скоро всичко в нея ме дразни и изглежда много глупава.Че и го казах на всичкото отгоре - "Тъпо си"orion_elira написа:Мм тука не съм съгласна.. така е най-лесно(да се държиш гадно и да се надяваш другия да те намрази), но определено не е най-безболезнено.. Ако става дума чисто и просто за свалка - ДА определено .. но ако става дума за някой които наистина държи на теб (да не говоря за любов) това вобще не помага.. и аз го казвам от опитDesodeset написа:Абе да си кажа честно,по лесно е да отрежеш някой с отвратително държание,така хем не го нараняваш толкова,хем дори караш отсрещния да се чувства отвратен от теб.Това действа,казвам го от личен опит.
Чаша,ний пак сме сами!