Josif написа:Да, ти, кажа баба ми и дядо ми са се чувствали достатъчно добре и в царска, и после в социалистическа България. Интересно защо, но сега не са чак толкова доволни.
Казах ти да ги питаш за точен отрязак от време 45та -65та например...
Защото едвали са се чуствали добре, непосредствено след икономическия удар, наречен ВСВ...
Относно 2рия ти пост...АЗ ПЪК СЕ ОПЛАКВАМ от политическия режим, наречен комунизъм...той е виновника за състоянието на сегашното ни общество...на тази глупава робска психика и панически страх от инакомилието (което засегна и Ira_dei)...Ненавиждам комунистите, ненавиждам носталгиците към това време...и ако мога частично да простя например на носталгика който е на 70-80 години, заради времевата си обремененост..то НЕ МОГА да го направя на моя връстник...защото това мислене ни лишава от градацията, от прогреса...а ни приобщава към едно ретроградно и прокажено общество...
Не мога да си представя живота си обвързан с бригади, в които не ми се заплаща, в безсмислени униформени марширувания и задължително присъствие на манифестации в чест на някое комуни-псевдо величие...не мога и НЯМА да се примиря с общество, в което да ми е забранено да мисля инак..и да чуствам психическата и юридическа вина от светогледа си...и да ЩЕ КРИТИКУВАМ комунистите до като мога, до като дишам!!!
ПП: Винаги настъхвам от кадрите на публичното събаряне на Берлинската стена...хората които плачат от радост за това че този режим си отива...или поне могат веднъж за винаги да се махнат от него... Josif пусни си ги някой ден...