Ми аз съм много навит...а ако се и съберем повечко хора ще дойдат и медии и ще пораздухат малко проблема.И най-малкото ще си намерим де да спим:)Ама надали ще има много желаещи...nacTa написа:Ей за това излизаме всички не приети в общежитие на протест. Учителите - мрън, мрън, че нямат пари, ние ще мрънкаме за това, че на първи октомври ще спим на централна гара !
Класирането за общежития
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Ами прав си, но и с квотите е някакво начало. А специално за строенето на нови общежития - хахаха ми то тва е немислимо просто. Нали се сещаш, че тия общежития са строени по Тошково време. Комунизма прави чудеса от нищото (и изроди от хората). Скоро нови блокове няма да видим, не че съм се надявала някогаpetio написа:Мацко тва не е решаване на въпроса...решаването става другояче.stasy написа:Ами те подигравките тепърва предстоят. Не знам колко студента са във ФФ, но във ФМИ минималната бройка е 550, от които само 129 са приети на общежитие тази година. А от тези 129 - 27 или 28 са момичетата. Аз едно не мога да разбера - защо като кандидатстваме във въпросния университет има квоти по пол, а когато кандидатстваме за общежитие - няма. Това е нелогично, нелепо и много ощетяващо!gusto_maina написа:Подигравката се състои в това, че се приемат хиляди студенти, за които предвидено място няма.860 остават извън класацията.В моя ФФ от 82 настанени 15 са момчета.Въобще поредната мила родна картинка....
В "белите" държави общежития са осигурени на 100%...но там има и един друг момент.Там на квартира ти излиза по-евтино отколкото на общежитие...а условията са що годе по-добри.И въпреки всичко знаеш че поне общежитие ти е уредено.А не кат в тая мизерна българия...не мога да си представя как хора от Варна, Пловдив, Благоевград и т.н. които много са искали да учат в СУ и са изкарали доволното 5 на изпита ся нема каде да отседнат.Квартирите в София са безумни...Евентуално в Люлин за 200лв се намира двустаен. В Дианабад са по 250Е а има тук таме стаи за по 170ЛВ при един човек и 220-230ЛВ за двама...и това е най-евтиното което намерих по интернет.Еми мааму стара да не говоря че има софиянци които са се писали за общежитие щото разбираш ли искали да са самостоятелни-АЛООО като искаш самостоятелност си фани работа и си се мести на квартира.И ся съм сиг. че ше се и появят хора дет да кажат че софиянци нямат право да кандидатстват за общежитие-ДА ама всъщност кандидатстват.Щото никои не го е*е да проверява кой от къде е.Щото държавата ни е скапана, образованието ни е скапано, а за момента сме принудени да се примиряваме с това.Та на тез софиянци(които не вярвам и че влизат вътв форума) мога да им кажа само да си го заврът там дет слъунце не ги огрява...
А и да не говорим, че не само в СУ е така...вече проверих и в УАСГ-ФУЛЛЛЛЛ....и там нема и едничко местенце.Нема ли се сетат вече че кат приемат и повече кандидати трее разширят и легловия контингент.Баси мизерниците сме.Нормално е гърци и румънци и други да ни плюват щото сме си мизерници!!!
god grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference
Абе в интерес на истината май и ние сме си виновни. То бройката хора, които се приемали в общежитие се определяла от това колко хора са подали молби. Ама как да винят тези, които са влезнали примерно с бал 21 и за които е ясно, че са с малък шанс.petio написа: Мацко тва не е решаване на въпроса...решаването става другояче.
В "белите" държави общежития са осигурени на 100%...но там има и един друг момент.Там на квартира ти излиза по-евтино отколкото на общежитие...а условията са що годе по-добри.И въпреки всичко знаеш че поне общежитие ти е уредено.А не кат в тая мизерна българия...не мога да си представя как хора от Варна, Пловдив, Благоевград и т.н. които много са искали да учат в СУ и са изкарали доволното 5 на изпита ся нема каде да отседнат.Квартирите в София са безумни...Евентуално в Люлин за 200лв се намира двустаен. В Дианабад са по 250Е а има тук таме стаи за по 170ЛВ при един човек и 220-230ЛВ за двама...и това е най-евтиното което намерих по интернет.Еми мааму стара да не говоря че има софиянци които са се писали за общежитие щото разбираш ли искали да са самостоятелни-АЛООО като искаш самостоятелност си фани работа и си се мести на квартира.И ся съм сиг. че ше се и появят хора дет да кажат че софиянци нямат право да кандидатстват за общежитие-ДА ама всъщност кандидатстват.Щото никои не го е*е да проверява кой от къде е.Щото държавата ни е скапана, образованието ни е скапано, а за момента сме принудени да се примиряваме с това.Та на тез софиянци(които не вярвам и че влизат вътв форума) мога да им кажа само да си го заврът там дет слъунце не ги огрява...
А и да не говорим, че не само в СУ е така...вече проверих и в УАСГ-ФУЛЛЛЛЛ....и там нема и едничко местенце.Нема ли се сетат вече че кат приемат и повече кандидати трее разширят и легловия контингент.Баси мизерниците сме.Нормално е гърци и румънци и други да ни плюват щото сме си мизерници!!!
И питаш ли ме мен колко се дразня за това, че не съм изкарала доволно 5, ми доволно 5.50 и пак ще ходя по някви безбожно скъпи квартири. Тва е абсолютна гавра с нас. Лошото е, че не виждам на някой да му пука. Както каза stasy (май) те даже измислят нови специалности и приемат повече хора
И аз съм навита за протестчето ! На първи отиваме в ректората и се хвърляме на бой
Еми тогава да ограничават бройката за прием, а не да я увеличават.Та когато влезнеш нещо да знаеш че поне някакви условия за развитие ще имаш.А не да влезнеш да ти е готино и зведнъж да разбереш че няма каде да спиш.То това си е гавра.И както казах-защо да няма нови общежития...в нормалните държави има.Нии нали се борим да сме европейци-или само за идеята да е черно на бяло се прави, а не за да се оправяме нанякъде.
Ся два реда за стачката
А и днес пък слушах президента как казва че исканията на учителите били непостижими-аз си зададох само един въпрос-А на шоферите как станаха постижими???Евалата на даскалите днес че са стачкували...даже и първолаците не започнаха нормално учебната година ама няма друг вариянт...съжалявам за офтопика ма трееше споделя а така и така се за образованието си говорим та...
Едит:Паста ми трябва към 29-30 да се организираме и с едни плакатчета да идем било то пред ректората или на централна гара.
Ама пред ректората ще има много хора и може да не ни забележат.А на централна ща ни видят 100% + това и чужденци.Ще напишем и протести на английски примерно:)Като е излагация то да е пълна.
Ся два реда за стачката
А и днес пък слушах президента как казва че исканията на учителите били непостижими-аз си зададох само един въпрос-А на шоферите как станаха постижими???Евалата на даскалите днес че са стачкували...даже и първолаците не започнаха нормално учебната година ама няма друг вариянт...съжалявам за офтопика ма трееше споделя а така и така се за образованието си говорим та...
Едит:Паста ми трябва към 29-30 да се организираме и с едни плакатчета да идем било то пред ректората или на централна гара.
Ама пред ректората ще има много хора и може да не ни забележат.А на централна ща ни видят 100% + това и чужденци.Ще напишем и протести на английски примерно:)Като е излагация то да е пълна.
И президента каза че исканията са неизпълними:)nacTa написа:Е той президента каза, че ще направи всичко по въпроса със заплатите. Господим министърът на образованието беше категоричен, че тва няма да стане. Според мен е време за оставка
Иначе дали ще има оставка нз ама си мисля че тоя път стачката ще доведе до резултати и тоя път въпреки опитите и заплахите стачките ще продължат докрай...Осъзнавам, че трябва да престана да мисля за тези неща щото се натоварвам излишно психически.Вече ми е пределно ясно, че няма да съм на общежитие.Почвам с пътуване и след нова година ще го мисля как да стане:)Успех на търсещите и най-вече на тези които нямат възможност да пътуват.А ся се и замислих, че ако ходя с кола до унито може и да ми излезе по-евтино от това да съм на квартира:)Само трябва да преодолея страха си от натовареното софийско движение:)
доколкото знам има на етаж по 1 стая двойка...ако си страшен връзкар, може и да имаш късмет, но 99% като идеш да си вземеш стаята, ще ти отвори някои батко от по-горен курс с "о, заек"ADeLL написа:Имам въпрос относно 42 Б.Та има ли там стаи за по двама,защото като гледам списъците на моя факултет и само още едно момиче е в моята стая???Възможно ли е да съм извадила такъв късмет???![]()
![]()
Последно промяна от jexjex на 16 Сеп 2007, 00:06, променено общо 1 път.
Правист. 13-та група. 41А.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
- DevilFighter
- В началото бе словото
Искам да попитам тези, които са ходили вчера да се настаняват - каква такса сте платили за общежитието
Нали се плаща такса и искам да знам горе-долу какви пари да си нося. Благодаря предварително

Софтуерно Инженерство - I курс
Bonney Nem - Life is life
Bonney Nem - Life is life
- gravity_zero
- В началото бе словото