Комунизмът-чумата на човечеството

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Vintersorg написа:Хахаха, момче, не можеш току така да зачеркваш изцяло една идеология, била тя и една от най-кървавите в световната история. Защото, колкото и да не ни се вярва, и в комунизма, и в националсоциализма, е имало и положителни неща, имало е успехи и е имало усмивки. Образование, здравна система, социални грижи - това са сфери, в които и двете идеологии имат значителни успехи (и мога да ти кажа, далеч по-добри от днешните). Това не ги оневинява като тоталитарни и антихуманни системи, но е глупаво или най-малкото некомпетентно да зачеркваш всичко и да му лепваш печат "Щом е през соца, значи е шит".

Ми и аз съм роден през соца, пък найш ли къф съм...качествен :) :) :)
Е, тва е мнение, другото е плявааа
Silence tells me secretly Everything!
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

Vintersorg написа:Хахаха, момче, не можеш току така да зачеркваш изцяло една идеология, била тя и една от най-кървавите в световната история. Защото, колкото и да не ни се вярва, и в комунизма, и в националсоциализма, е имало и положителни неща, имало е успехи и е имало усмивки. Образование, здравна система, социални грижи - това са сфери, в които и двете идеологии имат значителни успехи (и мога да ти кажа, далеч по-добри от днешните). Това не ги оневинява като тоталитарни и антихуманни системи, но е глупаво или най-малкото некомпетентно да зачеркваш всичко и да му лепваш печат "Щом е през соца, значи е шит".

Ми и аз съм роден през соца, пък найш ли къф съм...качествен :) :) :)
Специално за комунизма тези предимства са довели до икономически срив и фалит на държавата.Просто икономическата система е била такава,една никаква :lol: Споко и аз съм роден през социализма и съм доста качествен :P
Чаша,ний пак сме сами!
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Е то всички тука сме родени през социализма :lol:
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Vintersorg написа:...Защото, колкото и да не ни се вярва, и в комунизма, и в националсоциализма, е имало и положителни неща, имало е успехи и е имало усмивки. Образование, здравна система, социални грижи - това са сфери, в които и двете идеологии имат значителни успехи (и мога да ти кажа, далеч по-добри от днешните).
Аааааа, тука не съм съгласен - история на Коминтерна ми не требе на мене. Нито пък теория на Марксизма.
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Комунизма не е донесъл нищо добро,квото щете ми говорете :) Русия давала ресурси на България,хората имали пари и живеели добре...дрън дрън.Хората са живеели в страх и постоянна конспирация.По руски образец се изгражда доста стройна разузнавателна система и само някой да гъкне и хоп бива уволнен,изключен от учебно заведение (това е най-малкото) или пък пратен в Белене,Бобовдол или Скравена...или някъде другаде.Хората ги е било страх майтап да кажат за властта,да не би съседа да е внедрен в ДС-то и да ги докладва на другарите...ако това е щастие здраве му кажи :)
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Jamesmagno написа:
Vintersorg написа:...Защото, колкото и да не ни се вярва, и в комунизма, и в националсоциализма, е имало и положителни неща, имало е успехи и е имало усмивки. Образование, здравна система, социални грижи - това са сфери, в които и двете идеологии имат значителни успехи (и мога да ти кажа, далеч по-добри от днешните).
Аааааа, тука не съм съгласен - история на Коминтерна ми не требе на мене. Нито пък теория на Марксизма.
Да, това е така. Но е имало много по-голяма дисциплина в училищата и уважение към институцията - респективно научавало се е повече! И макар много неща от ученото да са били съзнателно нагаждани към идеите на системата, поне не се е говорело за "турско присъствие" в учебниците... (Макар че това едва ли компенсира "Всенародното въстание на Девети, в резултат на което дойде Народната власт" :roll: :roll: :roll: ).

Прочетете книгата на Георги Марков - "Задочни репортажи за България", заради която той е убит от тайните служби. Така ще си изясните доста неща от онова време:

http://bmanolov.free.fr/mylib/text/2898
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Имам въпросната книга....доста обемиста е, но е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО четиво за всеки, който претендира за познания от въпросния период...

Жал ми е, че Г. Марков не получава достойната си роля в историята ни...в крайна сметка 7 Септември винаги се бележи като рожденния ден на Тодор Живков...пишат се по цели страници във весниците на Тошо Тошев...много рядко, да се прокрадне малка колонка за убийството на Георги Марков...именно на въпросния рожден ден...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Еми задайте си пък вие въпроса,защо децата не учат за 9ти септември в учебниците по история ;) защо не учат за комунизма,това са близо 50 години ;)
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Аз съм учил...в 11 клас...
Но основно простотиии....планова икономика, държавното коопериране, през Априлския пленум ...и падането на Берлинската стена...
Но не се описват нещата адекватно....все пак историците си оставят 50 годишен толеранс за да започнат да работят по дадено събитие...така се очаква то да е оставило видим белег в историята, който да може да бъде обяснен, възможно най- безпристрасно...
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Като Комунизмът ви е крив, айде Демокрацията ви отвори вратите на запад, ходом марш!
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Като пък на теб не ти е....МАРШ В ЧУКОТКА!!!
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Steal from the rich, give to the poor :lol:
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Дичоу написа:Като пък на теб не ти е....МАРШ В ЧУКОТКА!!!
Смешен, аз не съм ЗА Комунизма, но не съм толкова тесногръд да го отричам и да му приписвам всички неудачи в България!
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Josif написа:
Дичоу написа:Като пък на теб не ти е....МАРШ В ЧУКОТКА!!!
Смешен, аз не съм ЗА Комунизма, но не съм толкова тесногръд да го отричам и да му приписвам всички неудачи в България!
Аз не му предписвам всички неудачи на България...предписвам му собствените му...
И....ДА....не мисля, че този строй притежава нещо добро, което да е изпълнимо само при него...
Говорите за образование, ред..и незнам си кво още...в крайна сметка тоова са изпълними неща и в капитализма...не са уникати и патенти на ком.интерна....
ЗА ТОВА....КОМУНИСТИ...СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ НА ИЗБОРИТЕ!!!
Последно промяна от Дичоу на 15 Сеп 2007, 20:34, променено общо 1 път.
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Виж в момента на какво дередже е образованието и пак ще си говорим!
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”