Е, тва е мнение, другото е пляваааVintersorg написа:Хахаха, момче, не можеш току така да зачеркваш изцяло една идеология, била тя и една от най-кървавите в световната история. Защото, колкото и да не ни се вярва, и в комунизма, и в националсоциализма, е имало и положителни неща, имало е успехи и е имало усмивки. Образование, здравна система, социални грижи - това са сфери, в които и двете идеологии имат значителни успехи (и мога да ти кажа, далеч по-добри от днешните). Това не ги оневинява като тоталитарни и антихуманни системи, но е глупаво или най-малкото некомпетентно да зачеркваш всичко и да му лепваш печат "Щом е през соца, значи е шит".
Ми и аз съм роден през соца, пък найш ли къф съм...качествен![]()
![]()
Комунизмът-чумата на човечеството
Silence tells me secretly Everything!
-
Desodeset
- Постоянно присъствие
Специално за комунизма тези предимства са довели до икономически срив и фалит на държавата.Просто икономическата система е била такава,една никакваVintersorg написа:Хахаха, момче, не можеш току така да зачеркваш изцяло една идеология, била тя и една от най-кървавите в световната история. Защото, колкото и да не ни се вярва, и в комунизма, и в националсоциализма, е имало и положителни неща, имало е успехи и е имало усмивки. Образование, здравна система, социални грижи - това са сфери, в които и двете идеологии имат значителни успехи (и мога да ти кажа, далеч по-добри от днешните). Това не ги оневинява като тоталитарни и антихуманни системи, но е глупаво или най-малкото некомпетентно да зачеркваш всичко и да му лепваш печат "Щом е през соца, значи е шит".
Ми и аз съм роден през соца, пък найш ли къф съм...качествен![]()
![]()
Чаша,ний пак сме сами!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Аааааа, тука не съм съгласен - история на Коминтерна ми не требе на мене. Нито пък теория на Марксизма.Vintersorg написа:...Защото, колкото и да не ни се вярва, и в комунизма, и в националсоциализма, е имало и положителни неща, имало е успехи и е имало усмивки. Образование, здравна система, социални грижи - това са сфери, в които и двете идеологии имат значителни успехи (и мога да ти кажа, далеч по-добри от днешните).
- Ira_dei
- Драскач
Комунизма не е донесъл нищо добро,квото щете ми говорете
Русия давала ресурси на България,хората имали пари и живеели добре...дрън дрън.Хората са живеели в страх и постоянна конспирация.По руски образец се изгражда доста стройна разузнавателна система и само някой да гъкне и хоп бива уволнен,изключен от учебно заведение (това е най-малкото) или пък пратен в Белене,Бобовдол или Скравена...или някъде другаде.Хората ги е било страх майтап да кажат за властта,да не би съседа да е внедрен в ДС-то и да ги докладва на другарите...ако това е щастие здраве му кажи 
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Да, това е така. Но е имало много по-голяма дисциплина в училищата и уважение към институцията - респективно научавало се е повече! И макар много неща от ученото да са били съзнателно нагаждани към идеите на системата, поне не се е говорело за "турско присъствие" в учебниците... (Макар че това едва ли компенсира "Всенародното въстание на Девети, в резултат на което дойде Народната власт"Jamesmagno написа:Аааааа, тука не съм съгласен - история на Коминтерна ми не требе на мене. Нито пък теория на Марксизма.Vintersorg написа:...Защото, колкото и да не ни се вярва, и в комунизма, и в националсоциализма, е имало и положителни неща, имало е успехи и е имало усмивки. Образование, здравна система, социални грижи - това са сфери, в които и двете идеологии имат значителни успехи (и мога да ти кажа, далеч по-добри от днешните).
Прочетете книгата на Георги Марков - "Задочни репортажи за България", заради която той е убит от тайните служби. Така ще си изясните доста неща от онова време:
http://bmanolov.free.fr/mylib/text/2898
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Имам въпросната книга....доста обемиста е, но е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО четиво за всеки, който претендира за познания от въпросния период...
Жал ми е, че Г. Марков не получава достойната си роля в историята ни...в крайна сметка 7 Септември винаги се бележи като рожденния ден на Тодор Живков...пишат се по цели страници във весниците на Тошо Тошев...много рядко, да се прокрадне малка колонка за убийството на Георги Марков...именно на въпросния рожден ден...
Жал ми е, че Г. Марков не получава достойната си роля в историята ни...в крайна сметка 7 Септември винаги се бележи като рожденния ден на Тодор Живков...пишат се по цели страници във весниците на Тошо Тошев...много рядко, да се прокрадне малка колонка за убийството на Георги Марков...именно на въпросния рожден ден...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- Ira_dei
- Драскач
Еми задайте си пък вие въпроса,защо децата не учат за 9ти септември в учебниците по история
защо не учат за комунизма,това са близо 50 години 
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
- Дичоу
- Легендарен флуудър
Аз съм учил...в 11 клас...
Но основно простотиии....планова икономика, държавното коопериране, през Априлския пленум ...и падането на Берлинската стена...
Но не се описват нещата адекватно....все пак историците си оставят 50 годишен толеранс за да започнат да работят по дадено събитие...така се очаква то да е оставило видим белег в историята, който да може да бъде обяснен, възможно най- безпристрасно...
Но основно простотиии....планова икономика, държавното коопериране, през Априлския пленум ...и падането на Берлинската стена...
Но не се описват нещата адекватно....все пак историците си оставят 50 годишен толеранс за да започнат да работят по дадено събитие...така се очаква то да е оставило видим белег в историята, който да може да бъде обяснен, възможно най- безпристрасно...
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
- Дичоу
- Легендарен флуудър
Аз не му предписвам всички неудачи на България...предписвам му собствените му...Josif написа:Смешен, аз не съм ЗА Комунизма, но не съм толкова тесногръд да го отричам и да му приписвам всички неудачи в България!Дичоу написа:Като пък на теб не ти е....МАРШ В ЧУКОТКА!!!
И....ДА....не мисля, че този строй притежава нещо добро, което да е изпълнимо само при него...
Говорите за образование, ред..и незнам си кво още...в крайна сметка тоова са изпълними неща и в капитализма...не са уникати и патенти на ком.интерна....
ЗА ТОВА....КОМУНИСТИ...СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ НА ИЗБОРИТЕ!!!
Последно промяна от Дичоу на 15 Сеп 2007, 20:34, променено общо 1 път.