Класирането за общежития

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

И аз се записах, ама не се сетих да питам за тия магнитни карти.. откъде се взимат, кога.... :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Магнитните карти от домакинката ще си ги вземете. Преполагам, че до началото на годината или мако след това ще са готови.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
Merry-go-round
В началото бе словото

Мнение от Merry-go-round »

За тази класация, за която говорите - мин. година се водеше индивидуална. Смята се коефициент и се изнасят списъци с всички, които са кандидатствали. Те са доста, мин. година май бяха някъде към 700 човека и повече, ако не се лъжа. И като се освободи място някъде влиза първия, като се освободи друго място - втория и т.н. Знам за хора, които са ги приели през Януари. Така че това също е вариант, но по-дългосрочен. Не се надявайте да свърши до началото на Октомври тази класация, защото хората са страшно много. И това, че сте били в началото на списъка с неприетите, също не е гаранция, че ще влезнете веднага, защото в индивид. класация вече се състезавате с всички в уни-то. Успех!
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Merry-go-round написа:За тази класация, за която говорите - мин. година се водеше индивидуална. Смята се коефициент и се изнасят списъци с всички, които са кандидатствали. Те са доста, мин. година май бяха някъде към 700 човека и повече, ако не се лъжа. И като се освободи място някъде влиза първия, като се освободи друго място - втория и т.н. Знам за хора, които са ги приели през Януари. Така че това също е вариант, но по-дългосрочен. Не се надявайте да свърши до началото на Октомври тази класация, защото хората са страшно много. И това, че сте били в началото на списъка с неприетите, също не е гаранция, че ще влезнете веднага, защото в индивид. класация вече се състезавате с всички в уни-то. Успех!
Точно това отличава нормалната "бяла" държава от кочината дет е тук. Просто това е подигравка с цялото образование(за пореден път доказахме че сме на светлинни години от много държави)...Колкото до класацията.Ми ако имате връзки или си цаката може и ако се освободи ямсто първо на вас да се обадят.Така стават нещата в БГ.
Аватар
DevilFighter
В началото бе словото

Мнение от DevilFighter »

Може ли някой да ми обясни какво по-точно представляват тези магнитни карти :?: :roll:

П.П. sedrik, чакам отговор :P
Софтуерно Инженерство - I курс
Bonney Nem - Life is life
jexjex
В началото бе словото

Мнение от jexjex »

картите днес ми казаха, че след 1-ви ще ги дават. иначе си взех стаята, нямаше много хора, за 20 мин си оправих нещата от край до край :)

домакинката каза, че стаята е много добра. след ремонт, но все пак майсторите са си оставили огромна дупка в стената на банята, доста неумело прикрита със стари ламарини :wink:
Правист. 13-та група. 41А.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Магнитните карти са пропуските ви, с които влизате в общежитието. Вратата на входа се отключва само с магнитна карта или ако помолите портиера/портиерката.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
Jody
Пишете, о, братя
Специалност: Туризъм
Курс: четвърти

Мнение от Jody »

ira написа:Хайде после, някой ако се е настанявал днес, да каже как е било. Дали е имало тълпа. Много ли се чака. Учтиви ли са били от СБО. Мерси предварително!
Аз отидох към 9 и нямаше много голяма опашка и за 30 минути бях готов и отидох да си видя стаята. Нямах проблеми със служителите. Дори мога да кажа, че бяха любезни. Портиерката също не беше лоша. Само каза да не тряскаме вратата :lol: Какво е вътре общежитето ми може да видите тук
Аватар
gusto_maina
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от gusto_maina »

Подигравката се състои в това, че се приемат хиляди студенти, за които предвидено място няма.860 остават извън класацията.В моя ФФ от 82 настанени 15 са момчета.Въобще поредната мила родна картинка....
СУ си е СУ
Аватар
xgirl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от xgirl »

Desodeset написа:
xgirl написа:50А 111 стая
Ти си много наблизо!Аз съм 107-ма стая :wink:

ти какво ще учиш ?
Не е важно колко силно удряш,а колко удара можеш да понесеш.Така се раждат победителите.
stasy
В началото бе словото

Мнение от stasy »

gusto_maina написа:Подигравката се състои в това, че се приемат хиляди студенти, за които предвидено място няма.860 остават извън класацията.В моя ФФ от 82 настанени 15 са момчета.Въобще поредната мила родна картинка....
Ами те подигравките тепърва предстоят. Не знам колко студента са във ФФ, но във ФМИ минималната бройка е 550, от които само 129 са приети на общежитие тази година. А от тези 129 - 27 или 28 са момичетата. Аз едно не мога да разбера - защо като кандидатстваме във въпросния университет има квоти по пол, а когато кандидатстваме за общежитие - няма. Това е нелогично, нелепо и много ощетяващо!
god grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference
Аватар
Jody
Пишете, о, братя
Специалност: Туризъм
Курс: четвърти

Мнение от Jody »

Зависи от факултета. В ГГФ по успех сме приети само 2-3 момчета
stasy
В началото бе словото

Мнение от stasy »

Охх, от тия статистики направо боли :?
god grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference
nacTa
В началото бе словото

Мнение от nacTa »

Ей за това излизаме всички не приети в общежитие на протест. Учителите - мрън, мрън, че нямат пари, ние ще мрънкаме за това, че на първи октомври ще спим на централна гара !
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

stasy написа:
gusto_maina написа:Подигравката се състои в това, че се приемат хиляди студенти, за които предвидено място няма.860 остават извън класацията.В моя ФФ от 82 настанени 15 са момчета.Въобще поредната мила родна картинка....
Ами те подигравките тепърва предстоят. Не знам колко студента са във ФФ, но във ФМИ минималната бройка е 550, от които само 129 са приети на общежитие тази година. А от тези 129 - 27 или 28 са момичетата. Аз едно не мога да разбера - защо като кандидатстваме във въпросния университет има квоти по пол, а когато кандидатстваме за общежитие - няма. Това е нелогично, нелепо и много ощетяващо!
Мацко тва не е решаване на въпроса...решаването става другояче.
В "белите" държави общежития са осигурени на 100%...но там има и един друг момент.Там на квартира ти излиза по-евтино отколкото на общежитие...а условията са що годе по-добри.И въпреки всичко знаеш че поне общежитие ти е уредено.А не кат в тая мизерна българия...не мога да си представя как хора от Варна, Пловдив, Благоевград и т.н. които много са искали да учат в СУ и са изкарали доволното 5 на изпита ся нема каде да отседнат.Квартирите в София са безумни...Евентуално в Люлин за 200лв се намира двустаен. В Дианабад са по 250Е а има тук таме стаи за по 170ЛВ при един човек и 220-230ЛВ за двама...и това е най-евтиното което намерих по интернет.Еми мааму стара да не говоря че има софиянци които са се писали за общежитие щото разбираш ли искали да са самостоятелни-АЛООО като искаш самостоятелност си фани работа и си се мести на квартира.И ся съм сиг. че ше се и появят хора дет да кажат че софиянци нямат право да кандидатстват за общежитие-ДА ама всъщност кандидатстват.Щото никои не го е*е да проверява кой от къде е.Щото държавата ни е скапана, образованието ни е скапано, а за момента сме принудени да се примиряваме с това.Та на тез софиянци(които не вярвам и че влизат вътв форума) мога да им кажа само да си го заврът там дет слъунце не ги огрява...
А и да не говорим, че не само в СУ е така...вече проверих и в УАСГ-ФУЛЛЛЛЛ....и там нема и едничко местенце.Нема ли се сетат вече че кат приемат и повече кандидати трее разширят и легловия контингент.Баси мизерниците сме.Нормално е гърци и румънци и други да ни плюват щото сме си мизерници!!!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”