Къде сте учили преди да влезете в Университета? (15.04.2005)
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ще пиша, ще пиша..........сега се опитвам да се сетя и дано се увенчая с успехdidito написа:Ами имам познати българи, които са там или са били, така 4е току виж имаме общ познат/аАко се досетиш за име пиши
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
Какво си учила там, ако не е тайна ?didito написа:Университетът "Фрийдрих - Александър" в Нюрнберг, ако въобще звучи познато на някого
Щото и аз кандидатствах в Германия тая година, ама се отказах да заминавам и си оставам в БГ-то СУ, СтФ.
А иначе съм завършила 18 СОУ София
Вървиш ли право пред себе си, няма да отидеш много далеч.
Специалността ми в Германия беше международно икономическо право. Не знам ти за какво си кандидатствала, но повярвай ми много неща щеше да разбереш в Германия и да не се изсилвам, но над 50% от българите там, ама много над, си сменят специалността и губят година. BWL и VWL ( Betriebswirtschaftslehre и Volkswirtschaftslehre ) са предпочитаните и търсени специалности там. Надявам се да не съжаляваш за избора си, че си останала, но Германия изисква надъхани непукисти и здрави нерви. Аз лично не бих ти казала: "Лелее луда си, че си останала в тази корумпирана и изоставаща държава" както на мен ми казваха за връщането ми, дори напротив. Но всичко е строго индивидуално. Все още не съжалявам за избора си да продължа в БГ, но ще видим след 3ти какво ще бъде положението. Пък и ако мислиш за обучение в чужбина, доколкото знам, Стопанският факултет предлага такива възможности. Важното е, че ни си направила моята грешка да не кандидатстваш и в България и сега имаш място и тук. Иначе и аз съм стопанско с немски, то май се подразбира. 
Хех ако трябва разбира се, но общо взето съм обиколила доста градове в Германия и не само сега, но и преди години и въпреки чистотата, напредъка, парковете и въобще архитектурата и всичко останало, Германия не можа да грабне сърцето ми и за мен ще си остане неплодородната почва, в която едва ли някога ще пусна корен. А най-гадното е че там си чужденец и още по-лощо за тях, а следователно и за теб, българин. Само този факт ти реже крилцата донякъде. Не съжалявай. Ако имаш желание, време и възможности няма да ти липсват. Е, ще се виждаме след 3-ти. 
- Анна
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ГРЕ Георги Раковски, италианска паралелка, град Бургас.
С други думи, Френската гимназия. Винаги като го кажа това почвам да си пея песничката за Френската гимназия...
не че с теб не се виждаме доста често. Приятно е да срещнеш познат на непознато място все пак. 
И аз съм родена в Ямбол но съм живяла в Бургас през по-голямата част от живота си. Леля ми преподава по руски и италиански във Васил Левски. Казва се Стамболова, позната ли ти е?goadelic написа:Гимназия "Васил Левски" Ямбол
Сега виждаш и още един, Йоли,yolina написа:Веднъж най-накрая да видя хора от Б-с в тоя форум
За мен- Немска гимназия Бургас, започвам да уча в СУ тази година психология
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка: