КСК 2008 - литература и история
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ами какво да ти кажа, жокер, учим теми и после ни изпитват на тях.Поне са ни готови темите, че си спестяваме писането...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Orenda
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
не знам дали т.нар "готови теми" са удачен вариант. аз лично запомних доста голям процент от нужната информация точно при самостоятелното писане на темите и по история, и по литература. Затова просто всеки в процеса на учене трябва да види как приема пове4е информация - с четене,писане и т.н - различни видове памет при различните хора...
"Винаги правя това, което не мога, за да се науча да го правя."
- Nukta
- От дъжд на вятър
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
аз ходих на така нар. "специални" курсове по история в СУ, струва 1500лв. и на частни уроци по литература за ПРАВО.
1. не ме приеха право, а Българска филология.... ЗАЩО? защото ме спукаха от учене особено по история и накрая на изпита блокирах, тотално и се разревах, понеже я бях учила тая тема и то предния ден ... МОя съвет е, че няма значение къде ходиш на уроци или дали ходиш, просто учи балансирано и си почивай...
1. не ме приеха право, а Българска филология.... ЗАЩО? защото ме спукаха от учене особено по история и накрая на изпита блокирах, тотално и се разревах, понеже я бях учила тая тема и то предния ден ... МОя съвет е, че няма значение къде ходиш на уроци или дали ходиш, просто учи балансирано и си почивай...
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
- Sun Shine
- Драскач
Правилно...Много гадно се е получило при тебе, но специалността ти не е чак толкова лоша. И кои са тия специални-целогодишните или през ваканциитеNukta написа:аз ходих на така нар. "специални" курсове по история в СУ, струва 1500лв. и на частни уроци по литература за ПРАВО.
- Rasputina
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
И аз като повечето тук възнамерявам да се запиша на курсове в СУ по литература и история и отчаяно дебна появата на някаква ясна информация за това как,кога,къде,на каква цена и с какви преподаватели ще се проведат. Но тъй като всичко,надявам се само за сега, е обвито в мъгла,ми се ще поне да споделя как би изглеждал перфектния курс за мен,и нека всеки,било припокриващ се или напълно несъгласен с мнението ми да сподели на какво се е натъкнал или поне иска да се натъкне. Още от началото държа да подчертая,ще не съм наветре в материала (кандидатствам за първа и надявам се последна година) и приемам всеки съвет и опит да се разшири кръгозора ми в областта.
Като за начало нямам никакво намерение да заучавам готови теми,ако ще и да ми гарантират с тях 6.00. Не го правих в 7 кл ,няма да го направя и сега.Разбира се не отричам необходимостта да се четат готови разработки,но това трябва да се прави единствено с цел надграждане на знанията,а не с идеята да се открадне цялата основа на готово. Записвам се на курсовете в СУ с ясното съзнание,че повечето хора (поне с които съм разговаряла по темата) имат мнението,че там ще ни дадат голяма купчина ксерокопия с теми,които ние чинно трябва да назубрим за дадените ни няколко месеца. Моят прочит на въпроса обаче е малко по-различен-там ще ни обяснят какво точно изискват от нас да знаем,без да ни принуждават да го учим по шаблонен начин,но отсейвайки поне част от ненужната информация,с която ще се сблъскаме по време на подготовката си. А аз именно и на това се надявам-да получа ясна представа за изисванията за прием в СУ,без обаче да бъда превърната в копирна машина на чужди идеи. До колко това ще се сбъдне не зависи от мен,но перфектно знам какво зависи-при каквито и учители да попадна,никой няма да учи вместо мен. Аз съм си тази,която ще си изкара оценките!
Като за начало нямам никакво намерение да заучавам готови теми,ако ще и да ми гарантират с тях 6.00. Не го правих в 7 кл ,няма да го направя и сега.Разбира се не отричам необходимостта да се четат готови разработки,но това трябва да се прави единствено с цел надграждане на знанията,а не с идеята да се открадне цялата основа на готово. Записвам се на курсовете в СУ с ясното съзнание,че повечето хора (поне с които съм разговаряла по темата) имат мнението,че там ще ни дадат голяма купчина ксерокопия с теми,които ние чинно трябва да назубрим за дадените ни няколко месеца. Моят прочит на въпроса обаче е малко по-различен-там ще ни обяснят какво точно изискват от нас да знаем,без да ни принуждават да го учим по шаблонен начин,но отсейвайки поне част от ненужната информация,с която ще се сблъскаме по време на подготовката си. А аз именно и на това се надявам-да получа ясна представа за изисванията за прием в СУ,без обаче да бъда превърната в копирна машина на чужди идеи. До колко това ще се сбъдне не зависи от мен,но перфектно знам какво зависи-при каквито и учители да попадна,никой няма да учи вместо мен. Аз съм си тази,която ще си изкара оценките!
I don't want the world, I only want what I deserve...