Кореистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

доста трудна специалност,
желая ви успех

п.п. ще ми е доста приятно да си поговоря някой път с колега ( хе-хе-хе, вече свикнах на колеги ) от тази специалност.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

Бавария написа:доста трудна специалност,
желая ви успех

п.п. ще ми е доста приятно да си поговоря някой път с колега ( хе-хе-хе, вече свикнах на колеги ) от тази специалност.
може да се опиташ да зарибиш някой по ткд,че при мен е неуспешно... :wink:
A Mind is a terrible thing to waste!
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

В Циек, поправи ме ако греша, ми се струва че хората като цяло не са особено спортни натури... :roll:
Изображение
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

А, това си беше голяма обида! :lol: Говориш с момиче, което е минало през 4 години класически балет, няколко месеца катерене, две години фехтовка, ирландски танци ( да не чувам смях! :lol:), а сега съм се запътила към пантомима. Просто смятам да запиша спорт извън СУ. :?
желая ви успех
Това беше мило. Благодаря! :)
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Пантомимата спорт ли е? 8)
Ех, ако сценичното изкуство беше спорт, то щях да се чувствам атлет вече. :lol: :P
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Александър написа:Пантомимата спорт ли е? 8)
Ех, ако сценичното изкуство беше спорт, то щях да се чувствам атлет вече. :lol: :P
Ми води се за спорт, защото преподавателят ни съчетава пантомима с кендо движения. Получава се нещо доста странно, но и изключително интересно..

Сетих се да питам за още нещо? Някой смята ли да влиза в трупата на СУ? :P Сериозно питам, какво представлява?
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Wow, това трябва да го видя. :o
Не знам какво е "трупа на СУ". При нас в ЦИЕК такива неща няма. Чух, че един от клубовете правели някакви твърде авангардни неща, а аз предпочитам по-класически. Иначе като се знам как работя с хора в тая област, усещам как от догодина ще правя моноспектакли. :lol: :lol: :lol:
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

FeelingSad написа:А, това си беше голяма обида! :lol: Говориш с момиче, което е минало през 4 години класически балет, няколко месеца катерене, две години фехтовка, ирландски танци ( да не чувам смях! :lol:), а сега съм се запътила към пантомима. Просто смятам да запиша спорт извън СУ. :?
Всъщност не говоря, а пиша. Ако говорехме, съм убеден че щеше да имаш по-друго впечатление. ;)
За времето в което съм бил в Циек, съм се сдобил с това мнение. Там повечето хора нямат достатъчно ентусиазъм да стигнат до спорт от ученето. Но все пак е много по-важно да се обърне достатъчно внимание на него, а не да се разсейва човек със спорт или други работи (както например - аз... :lol: ).
Иначе от мен към теб за спортния ентусиазъм - само респект! :D И много :thumbleft:!
Спортът в СУ си има много хубави страни, а освен това - не плащаш! Не си струва да го отписваш като вариант. :)
FeelingSad написа:Ми води се за спорт, защото преподавателят ни съчетава пантомима с кендо движения. Получава се нещо доста странно, но и изключително интересно..
:lol: Хахахаха, май го знам!! Иначе преподава и карате, нали! :lol:
И пак там - ирландските танци? Гледах ги на коледния концерт на културния дом веднъж, бяха много готини, обаче нашите народни танци ми допадат къде-къде повече. Но то това е нормално... 8)
FeelingSad написа:Някой смята ли да влиза в трупата на СУ? :P Сериозно питам, какво представлява?
Хъм, не ми е хрумвало... И аз съм чувал, както Сашо спомена, че са по-авангардни май. Така или иначе, след последната ми роля, май някак не съм се засилил към театралното поприще... Може би в неопределено бъдеще ще се замисля... Или пък евентуално друга медиа... :lol:
Изображение
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Една душа от арабистите, бивша моя колежка беше в @лма @лтер(предполагам това имаш предвид под трупата ^.^) няколко месеца. Когато започнем октомври тя може да ти даде вътрешни впечатления и да ти каже защо е напуснала. Иначе см ходила на няколко техни представления. Не са точно по мой вкус...
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

fan4battle написа:
FeelingSad написа:А, това си беше голяма обида! :lol: Говориш с момиче, което е минало през 4 години класически балет, няколко месеца катерене, две години фехтовка, ирландски танци ( да не чувам смях! :lol:), а сега съм се запътила към пантомима. Просто смятам да запиша спорт извън СУ. :?
Всъщност не говоря, а пиша. Ако говорехме, съм убеден че щеше да имаш по-друго впечатление. ;)
За времето в което съм бил в Циек, съм се сдобил с това мнение. Там повечето хора нямат достатъчно ентусиазъм да стигнат до спорт от ученето. Но все пак е много по-важно да се обърне достатъчно внимание на него, а не да се разсейва човек със спорт или други работи (както например - аз... :lol: ).
Иначе от мен към теб за спортния ентусиазъм - само респект! :D И много :thumbleft:!
Спортът в СУ си има много хубави страни, а освен това - не плащаш! Не си струва да го отписваш като вариант. :)
FeelingSad написа:Ми води се за спорт, защото преподавателят ни съчетава пантомима с кендо движения. Получава се нещо доста странно, но и изключително интересно..
:lol: Хахахаха, май го знам!! Иначе преподава и карате, нали! :lol:
И пак там - ирландските танци? Гледах ги на коледния концерт на културния дом веднъж, бяха много готини, обаче нашите народни танци ми допадат къде-къде повече. Но то това е нормално... 8)
FeelingSad написа:Някой смята ли да влиза в трупата на СУ? :P Сериозно питам, какво представлява?
Хъм, не ми е хрумвало... И аз съм чувал, както Сашо спомена, че са по-авангардни май. Така или иначе, след последната ми роля, май някак не съм се засилил към театралното поприще... Може би в неопределено бъдеще ще се замисля... Или пък евентуално друга медиа... :lol:
На теб човек да ти каже една дума и става като отворена книга. :lol: Поне за ирландските танци не позна. Тренирах ги на частно, в една зала до НДК, после минах във хореографското.

Относно "трупата", която явно тъне в мистерия.. имам позната, която не знам дали се е задържала там, но беше доста ентусиазирана и с удоволствие разказваше за изявите си. :lol: Но явно и там няма да е попрището..

Хей! Ама вие сте били изключително артистично поколение! :shock: Не че съм ви подценявала, но не съм предполагала, че с такава готовност се заемате с подобни неща. Което пък ме изненадва приятно! :)

Кой знае, на мен ми се раждат всевъзможни идеи. :P Може пък да просъщестува и трупа на ЦИЕК? :P На бас, че ще бъде колоритно!
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Позволявам си да пусна още нещо, което много ми харесва като картинка. Май започвам да правя тази тема на галерия с експозиция, озаглавена "Вижте какво намерих!". Така де, ако искате, ще спра?

Изображение

Самият сайт е немски, страхотен е! Можете да го разгледате и без да имате кой знае какви познания по езика, просто цъкате наред картинки. По мое мнение, там има страхотни попадения. Вие как смятате?

Ето го и сайтът. Enjoy!
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

fan4battle написа:В Циек, поправи ме ако греша, ми се струва че хората като цяло не са особено спортни натури... :roll:
напълно си прав,за съжаление...но пък и свободното време явно не им го позволява много,въпреки че с желание всичко става ;)
A Mind is a terrible thing to waste!
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

FeelingSad написа:Хей! Ама вие сте били изключително артистично поколение! :shock: Не че съм ви подценявала, но не съм предполагала, че с такава готовност се заемате с подобни неща. Което пък ме изненадва приятно! :)
Да, бе, да. Затова правихме такива шумни и бурни патардии. :? На повечето колеги толкова не им се занимаваше, че ако не беше намеса от сенсейско тяло, не знам дали щеше да стане нещо. Още помня отвращението и погледите, с които излизаха на сцена. :?
А иначе имаше опит в ЦИЕК да се създаде трупа преди няколко години, но се оказа провал поради липса на желаещи.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

FeelingSad написа:По мое мнение, там има страхотни попадения. Вие как смятате?
Определено повечето са идейни. Но на мен най-много ми хареса островът с морето. Спомени от Окинава, ех. 8)
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

eli_girl написа:
желая ви успех

може да се опиташ да зарибиш някой по ткд,че при мен е неуспешно... :wink:
може корейчетата, които се моткат из СУ
;-}
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Заключено

Обратно към “ФКНФ”