Предложения за промяна и развитие на форума

Въпроси, идеи и препоръки относно университетския уеб сървър, форума и страницата на Софийския университет. Държим на вашата обратна връзка!!!
Публикувай отговор
НеаМ РаВеН
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от НеаМ РаВеН »

Аз също, както повечето съфорумници, подкрепям идеята за новости и обновяване на форума. Напълно съм съгласен с идеите на ra4e^f и peterdi. Разделянето на подфоруми за съответните факултети значително би улеснило работата и достъпът до информация във форума, а съответният модератор (един вид локален) на тези подфоруми би било хубаво да е от съответния факултет.
Лично аз имам още една допълнителна идея: нека във всеки от тези нови подфоруми има една "чат/спам" тема, в която всеки да може да си излива душата и която, да речем, всеки 3-5 дни бива изчистена напълно от съответния модератор. Според мен това би спомогнало за по-бързото приобщаване на новите попълнения (новоприетите студенти) към форума, естетиката и колегите от по-горни курсове. С това можем да си бъдем полезни, както един на друг, така и поколение на поколение :)
Nicht alles, was wirklich ist, ist wahr. Zum Beispiel die Lüge.
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

Браво! звучи чудесно! :P
НеаМ РаВеН
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от НеаМ РаВеН »

Апропо, пропуснах една подробност относно разделението по факултети. Бих препоръчал да има и под-подфоруми за всяка специалност с цел прегледност.
Пример:

СТУДЕНТИ >>> Факултет по класически и нови филологии >>> Немска филология
СТУДЕНТИ >>> Факултет по класически и нови филологии >>> Английска филология

и пр.
AzoN
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от AzoN »

НеаМ РаВеН написа:Апропо, пропуснах една подробност относно разделението по факултети. Бих препоръчал да има и под-подфоруми за всяка специалност с цел прегледност.
Пример:

СТУДЕНТИ >>> Факултет по класически и нови филологии >>> Немска филология
СТУДЕНТИ >>> Факултет по класически и нови филологии >>> Английска филология

и пр.
Това е прекалено, специалностите в СУ са твърде много. И сега в "Студенти" няма кой знае каква активност, какво ли ще стане ако всяка спец. си има форум. Практиката показва, че за една специалност са достатъчни 2-3 теми за някакъв период от време... Раздробяването трябва да бъде умерено и предложението за подфоруми на факултетите е най-удачно.
ЮФ - Право(Р) - 1 курс, 4гр.
НеаМ РаВеН
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от НеаМ РаВеН »

ОК, съгласен съм...
Още нещо - не знам дали в новата версия на phpBB ще се избегне факта, че когато редактирам мнение не пускам ново такова. Прекалено изнервящо е, особено ако съм допуснал правописна грешка или искам да добавя нещо, за което съм се сетил веднага след пускането на мнението си, да се налага да чакам, за да го редактирам :evil:
Emmanuel Goldstein
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Emmanuel Goldstein »

Не съм чел постовете, под първия.

RSS и phpBB3 са добри стъпки напред. Но ми е интересно, какво точно Уеб 2.0 ще измислите? Премислете добре тая стъпка, понеже Уеб 2.0 балона е почти пълен и аха-аха да се спука :wink:
i know the human being and fish can coexist peacefully
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Crematory написа:
AzoN написа: *Edit: и да се направи нещо за ограничаване размерите на аватара
Готово, намалих ги. :wink:
Нещо не е наред. Как да се ограничава?На мен и преди не ми даваше по-голям от този и тъкмо щях да питам другите как го правят...

К'ъф ми е проблема?

По темата: Идеите са добри. Дано стане. Колкото до чата, излишно е - споменат е ИРЦ канала, да ходи там всеки, щом го сърбят ръцете да ръси глупости... :wink:
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Vintersorg написа: Нещо не е наред. Как да се ограничава?На мен и преди не ми даваше по-голям от този и тъкмо щях да питам другите как го правят...

К'ъф ми е проблема?
На тебе голямата сигнатура ти компенсира аватара, затова не ти дава по-голям :P :P :P
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Я трай! :P

Сърце дава ли ти да обиждаш прелестната Инге? Та тя загива на барикадите бе! :roll:
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

ъхъм, по темата...

предложенията за по-голяма достъпност до информация (по-добро логично разпределение по форуми и теми; подфоруми и подтеми)... определено има няколко добри начина на подреждане, които се виждат в други/чужди форумни сайтове...

като дизайн да има поне няколко тапета или както там се броят, за да има възможност за някакъв избор (жълтото (което дори не е нормално жълто) ме дразни от много време)...

да има точно определени параметри за аватари и сигнатура (с цялата ми симпатия към Инге:) )... между другото съм засичал чужди форуми с доста голями параметри и редовният номер е да се разглеждат страници с едни и същи картинки / по-често динамични/... двама-трима, които обсъждат някаква тема... зареждането на подобни страници е по-дълго, а разглеждането им е лееееко дразнещо...

идеята за проверяване наличието на орфографски грешки... възможност за транскрибиране от латиница на кирилица... мисля че са идейни, въпреки че някъде бях засичал и неизбежните им недостатъци...

въобще има какво да се желае и при толкова специалисти, които учат в СУ, е направо срамота липсата на ентусиасти, които биха се заели да направят форума ни по-готино място! :P
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Да има за задочниците и за редовните отделни подфоруми, да не се препъваме. За журналистиката малко натискам, да кажете по-скоро дали става. Ок? ;) И да има създадени потребителски групи и всеки да си казва от кой факултет е и да го местят в съответната група, да има право да пише в дадения подфорум, който е неговата специалност, иначе да има право само да чете. Как ви звучи?
Примерно:
Студенти->ФЖМК–>Журналистика->Задочно
:)
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Joker
Легендарен флуудър

Сигурно

Мнение от Joker »

Сигурно ще напиша куп глупости, но съм пийнал много повече от обикновено, а и чак сега ми дойде музата. На всичко отгоре моите идоли във форума на СУ Берса и Пора (да ме прости ЦП, когото също харесвам) ги няма от години, и трябва да измисля нещо сам...
Трябва да има подфоруми по факултети и по специалности. Аз съм подреден човек и обичам като влезна във форума да съм наясно какво съм чел и какво не. Много време отива за отваряне и триене на маркерите на теми, които не ме интересуват. Чак тогава започвам да флудя и спамя в темите, които са и за мен.
Вероятно сутринта, когато изтрезнея, ще ме е срам какво съм написал сега, но така или иначе съм решил скоро да песионирам Жокерчето, ако се класирам за магистратурите...
За Бога, не искам да вземете пред вид това, което ви казвам, но модовете да прецените. Сега отивам да повърна... Салют! :pukeright:
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология

Мнение от streetdog »

Между другото ако ви се струва, че стара информация се пречка прекалено много - просто направете няколко раздела "архиви" и нека там отиват теми, в които не е писано повече от 2 месеца например. А единствения начин да не се допуска помия е да има постоянен модераторски контрол
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Предложения бол. А да чуем какво казват модовете и админите. Те са любопитно мълчаливи и свенливи същества. Тихичко си кютат нейде...
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

На работа си кютат :lol:
Аз лично съм против твърде голямото разделение - че и по специалност, че и по задочно-редовно? То ще има по две теми в раздел. Няма смисъл.
За модераторския контрол вече е ясно - ще се увеличи броят на модераторите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Предложения за форума и правила”