ЕТНОЛОГИЯ
Модератор: sientelo
- drakusa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Повярвай ми ще стане, 40-та маже да побира мнооооого.
Абе верно тая година много ще са. Даже 43-44 май са приетите. Къде ще им четат лекциите. Айде за пиене и ядене може и на крак, в коридора и т.н. Ама на лекции!?!? Много етнолози, много нещо. Бе не знам, ние бяхме 20 само, така с толко много квота, при положение че кандидат студентите са по-малко, влиза и куцо и сакато (ей не важи за пишещите във форума). И то не само в етнологията е така де. По-хубаво да сме по-малко и по-качествени, пък и повече пиене и ядене ще има на глава, ако сме по-малко. Ама не ние решаваме. Така че на 1-ви ще видим кой куц, кой сакат... Оф, Митко, помогни ми натам с нещо което да се римува
Абе верно тая година много ще са. Даже 43-44 май са приетите. Къде ще им четат лекциите. Айде за пиене и ядене може и на крак, в коридора и т.н. Ама на лекции!?!? Много етнолози, много нещо. Бе не знам, ние бяхме 20 само, така с толко много квота, при положение че кандидат студентите са по-малко, влиза и куцо и сакато (ей не важи за пишещите във форума). И то не само в етнологията е така де. По-хубаво да сме по-малко и по-качествени, пък и повече пиене и ядене ще има на глава, ако сме по-малко. Ама не ние решаваме. Така че на 1-ви ще видим кой куц, кой сакат... Оф, Митко, помогни ми натам с нещо което да се римува
-
smeshko
- Паисий
Абре то си е верно , колкото повече , толкова по-добре
Само да видим наистина в кое стайче ще са , защото не ми се вярва те 50 човека минимум с всички прехвърлили се + нас да се съберем в 40-та
Иначе Иво всичко ок ... ама колкото и да е гот да си из дебрите на етноложката наука , ми се струва , че чак академичната кариера не е за мен
бтв ... като се видим на 1ви ми припомни да те питам нещичко относно този въпрос 
In vino verittas
- orion_elira
- Да живей словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
- orion_elira
- Да живей словото
пфф кви са тея глупости..
а аз си мислех че археологията ще ми хареса.. ама то с несериозни преподаватели няма шанс 
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- drakusa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Археологията наистина е много интересна и като наука не е по-лоша от етнологията. Даже на Запад като че ли е по-вървежна. Много пъри се въртят там с Античността - Гърция и Рим. Е вярно че е иманярски бизнес, ама... Но и иначе за археологическите обекти хората се избиват пари да плащат само да ги видят. Туризъм, цяла индустрия си е. Ама този много хора явно е разочаровал. И със сегашния трети курс същото е било положението, и те се оплакват. Ама гледай да не му обръщата много внимание, ако ти е интересно по археология, чети заради себе си, не заради глупавия изпит. Така или иначе само седмица след него няма да помниш нищо, освен ако не решиш да се занимаваш с археология (или културен туризъм) след това.
- orion_elira
- Да живей словото
Е аз за сега възнамерявам по всеки предмет да чета за себе си , за да науча нещо, а не заради изпита. Но един преподавател мн лесно може да ти скапе настроението за учене и ако този наистина е толкова зле ще ми трябва доста за да си наложа да не намразя археологията 
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
-
smeshko
- Паисий
Този всъщност е по-зле от колкото си мислите , а трагичното е , че археологията наистина е интересна като предмет
Или поне повечето неща , защото тоя като почне да ми пълни главата с едни канелюри , периптери , капители , антамблемани , перистилове , хексастилове и тн .. и направо ми става лошо ... Но иначе сте прави , защото по-принцип е интересна и хората , които учат археология учат доста хубави и приятни неща
Айде стига от мен , че само се изнервям още повече ... Рабаджиев ме влудява... 
In vino verittas
- orion_elira
- Да живей словото
smeshko написа: канелюри , периптери , капители , антамблемани , перистилове , хексастилове