ЕТНОЛОГИЯ

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Заключено
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

ЕЕ как ще забравя бре :) Аз и на тях и на вас съм обещал :) Няма да се коркате яденето и пиенето са от нас :) Само да видим в коя стая ще е ,защото те ще са 40 човека не виждам как ще стане в 40-та...
In vino verittas
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Повярвай ми ще стане, 40-та маже да побира мнооооого.
Абе верно тая година много ще са. Даже 43-44 май са приетите. Къде ще им четат лекциите. Айде за пиене и ядене може и на крак, в коридора и т.н. Ама на лекции!?!? Много етнолози, много нещо. Бе не знам, ние бяхме 20 само, така с толко много квота, при положение че кандидат студентите са по-малко, влиза и куцо и сакато (ей не важи за пишещите във форума). И то не само в етнологията е така де. По-хубаво да сме по-малко и по-качествени, пък и повече пиене и ядене ще има на глава, ако сме по-малко. Ама не ние решаваме. Така че на 1-ви ще видим кой куц, кой сакат... Оф, Митко, помогни ми натам с нещо което да се римува :lol:
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Абре то си е верно , колкото повече , толкова по-добре :) Само да видим наистина в кое стайче ще са , защото не ми се вярва те 50 човека минимум с всички прехвърлили се + нас да се съберем в 40-та ;) Иначе Иво всичко ок ... ама колкото и да е гот да си из дебрите на етноложката наука , ми се струва , че чак академичната кариера не е за мен :) бтв ... като се видим на 1ви ми припомни да те питам нещичко относно този въпрос ;)
In vino verittas
Аватар
Metalhead
В началото бе словото

Мнение от Metalhead »

Кой куц, кой сакат, някой друг тарикат, всичко е ясно май, пием си докрай! :tongue3: Айде, че работа си имам, държавния да взимам :banghead:
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Държавният е лесен , ще ти е кат песен , докато пък ние ,свят ще ни се завие с тая археология , не е като филология ;)
In vino verittas
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

:D :D :D :D :D земете напишете песен .. ще стане "химн на етнолога" :headbang: :hello1:
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

orion_elira написа::D :D :D :D :D земете напишете песен .. ще стане "химн на етнолога" :headbang: :hello1:
И на 1-ви октомври ще си я пеем докото си пием :lol:
Не от висотата, от низостта ми се гади.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

май сте си изкарали екстра,жалко че не можах да дойда,но другият път обещавам да пием дружно :P
Като птичка в небесата :)
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Рабаджиев е скапано лайно ... не може цял ден да чакаш един човек и накрая да се появи в 3 часа и да каже : " Ма аз не съм знаел , че етнолозите днеска имат изпит " , с ясното уточнение , че още като ме късаше сподели "Съжалявам колега, ще се видим на 11 септември "
In vino verittas
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Тоя на мен не ми е водил археологията, ма само лоши неща чувам за него. Язък че опропастява хубавия иначе предмет. И кво не ви ли изпита? Тва е някакво пълно безумие. Викам да въведем заверки за преподаватели :evil:
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

пфф кви са тея глупости.. :shock: а аз си мислех че археологията ще ми хареса.. ама то с несериозни преподаватели няма шанс :?
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Археологията наистина е много интересна и като наука не е по-лоша от етнологията. Даже на Запад като че ли е по-вървежна. Много пъри се въртят там с Античността - Гърция и Рим. Е вярно че е иманярски бизнес, ама... Но и иначе за археологическите обекти хората се избиват пари да плащат само да ги видят. Туризъм, цяла индустрия си е. Ама този много хора явно е разочаровал. И със сегашния трети курс същото е било положението, и те се оплакват. Ама гледай да не му обръщата много внимание, ако ти е интересно по археология, чети заради себе си, не заради глупавия изпит. Така или иначе само седмица след него няма да помниш нищо, освен ако не решиш да се занимаваш с археология (или културен туризъм) след това.
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

Е аз за сега възнамерявам по всеки предмет да чета за себе си , за да науча нещо, а не заради изпита. Но един преподавател мн лесно може да ти скапе настроението за учене и ако този наистина е толкова зле ще ми трябва доста за да си наложа да не намразя археологията :shock:
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Този всъщност е по-зле от колкото си мислите , а трагичното е , че археологията наистина е интересна като предмет :) Или поне повечето неща , защото тоя като почне да ми пълни главата с едни канелюри , периптери , капители , антамблемани , перистилове , хексастилове и тн .. и направо ми става лошо ... Но иначе сте прави , защото по-принцип е интересна и хората , които учат археология учат доста хубави и приятни неща :) Айде стига от мен , че само се изнервям още повече ... Рабаджиев ме влудява... :)
In vino verittas
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

smeshko написа: канелюри , периптери , капители , антамблемани , перистилове , хексастилове
:shock: :shock: :shock: ще се учи :shock: .. продължавам да се успокоявам с факта че не уча механика на флуидите на английски :lol:
Заключено

Обратно към “ИФ”