ЕТНОЛОГИЯ

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Заключено
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Добрем, мерси :)
Не от висотата, от низостта ми се гади.
Аватар
Metalhead
В началото бе словото

Мнение от Metalhead »

И аз може да дойда,ама съм затрупан с едни неща да пиша, така че...ще видим.
Последно промяна от Metalhead на 09 Сеп 2007, 13:11, променено общо 1 път.
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Айде Митко с теб сме :) И аз имам да пиша , но това не е от значение :)
In vino verittas
Аватар
Metalhead
В началото бе словото

Мнение от Metalhead »

Да да, само че оня брадатия ще ми отреже главата, пък и държавния идва :?
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Леле, откога не съм влизал във форума... И кво - пропуснах среща на етнолози...Тц-тц-тц... Ами нищо де, на първи ще се видим...
Ей Металхед не си съвсем прав - познаваш поне два примера за не особено пиещи етнолози, завършили вече :study: Закачка :joker: А и Смешко - егаси, практиката не е само пиене бе - има и ядене :D На печени картофи и крилца... Иначе практиката е нещото, което най си заслужава в етнологията. Щото като гледам учебния план са го осакатили - махнаха от 2-3 години половината упражнения и лекции. И не вкараха нищо ново. И са кво - имаш лекции два три-дни. Ма пак си е готина специалността де. Стига да я почувствате, не на всеки му се отдава...
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

я нов етнолог :lol: .. :) ти кой курс си?.. или си завършил вече? .. я се представи на зайците :roll: ;) :shock: 8)
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Нов, леко застаряващ вече :D Преди три години завършил като бакалавър там, ама все още поддържам активни контакти с ъс специалността. И с колегите.
Събрахте ли се етнолози днес, да се ядосвам ли че съм пропуснал :evil:
Аватар
Metalhead
В началото бе словото

Мнение от Metalhead »

Хаха, къде си бе Иво :D . Ти си едно голяяямооо изключение в специалността ( алкохола имам предвид, но има надежда, в последно време напредваш :P ).
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Кой се смее последен г-н Павлович ?!! Аахахахах а познайте кой има 6 по ислям ;)
In vino verittas
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Иво иначе си прав ;) Крилцата и картофките на огън сред природата са абсолютно задължителни ;)
In vino verittas
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

drakusa написа:Нов, леко застаряващ вече :D Преди три години завършил като бакалавър там, ама все още поддържам активни контакти с ъс специалността. И с колегите.
Събрахте ли се етнолози днес, да се ядосвам ли че съм пропуснал :evil:
ми 4ма етнолози се събрахме :D малко но от сърце :D екстра беше . няма да се ядосваш др път с нас :D
а иначе като завършил вече как е .. има ли работа :?
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Работа ли, хм... Любимият въпрос на всички... Ми какво да ти кажа - работа колкото искаш, стига да ти се работи и да търсиш. Който търси, намира. Лично аз още като завърших 4-та година си намерих хубава работа почти по специалността - в областта на туризма. И с една неправителствена организация се занимавах съвсем до скоро - проекти и т.н. Всъщност три години се занимавам с това. И едва от днес съм без работа. Ха-ха. Не за дълго предполагам. Както казах, който търси намира. Пък и ми се ще вече да се впусна в по тъмните дебри на етнологията - докторантура, БАН... Така че сега ме чака кандидат докторантски изпит декември. А после... блестяща академична кариера в съчетание с частен туристически бизнес :wav: Ей че съм мечтател... Ама в повечето случаи сбъдвам мечтите си...
Иначе Етнологията дава много богата обща култура и е чудесна специалност, ако ти се занимава с туризъм. Създава и подходящи умения и качества, които после са много полезни. Но май вече писах - трябва да успееш да я почустваш, иначе все ще се терзаеш дали е била правилното решение. А почустваш ли я - ще останеш завинаги етнолог, дори да се занимаваш с нещо друго
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

drakusa мн обнадеждаващ отговор :P специалността и според мен е страшно интересна и се научава много... но все пак трябва да се мисли и за след това ;) това за туризма страшно мн ми харесва, пак зависи от много неща, но както ти каза "който търси намира :D " :) имам мн време да го мисля,но засега съм страшно доволна.. а и най-хубавото е че не съм чула лоши отзиви за специалността,което доста ме успокоява :) успех със докторантурата и туризма ;)
Аватар
Metalhead
В началото бе словото

Мнение от Metalhead »

Ха ха, браво на тебе Веско.Винаги см знаел, че ти си един голям талант в науката :D
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Ей Веско, след практиката много ясно, че ще станеш специалист по ислямр нали си видял всичко напрактика :D И да не забравите за посрещането на малките :D
Заключено

Обратно към “ИФ”