ЕТНОЛОГИЯ
Модератор: sientelo
- drakusa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Леле, откога не съм влизал във форума... И кво - пропуснах среща на етнолози...Тц-тц-тц... Ами нищо де, на първи ще се видим...
Ей Металхед не си съвсем прав - познаваш поне два примера за не особено пиещи етнолози, завършили вече
Закачка
А и Смешко - егаси, практиката не е само пиене бе - има и ядене
На печени картофи и крилца... Иначе практиката е нещото, което най си заслужава в етнологията. Щото като гледам учебния план са го осакатили - махнаха от 2-3 години половината упражнения и лекции. И не вкараха нищо ново. И са кво - имаш лекции два три-дни. Ма пак си е готина специалността де. Стига да я почувствате, не на всеки му се отдава...
Ей Металхед не си съвсем прав - познаваш поне два примера за не особено пиещи етнолози, завършили вече
- orion_elira
- Да живей словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
- orion_elira
- Да живей словото
ми 4ма етнолози се събрахмеdrakusa написа:Нов, леко застаряващ вечеПреди три години завършил като бакалавър там, ама все още поддържам активни контакти с ъс специалността. И с колегите.
Събрахте ли се етнолози днес, да се ядосвам ли че съм пропуснал
а иначе като завършил вече как е .. има ли работа
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- drakusa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Работа ли, хм... Любимият въпрос на всички... Ми какво да ти кажа - работа колкото искаш, стига да ти се работи и да търсиш. Който търси, намира. Лично аз още като завърших 4-та година си намерих хубава работа почти по специалността - в областта на туризма. И с една неправителствена организация се занимавах съвсем до скоро - проекти и т.н. Всъщност три години се занимавам с това. И едва от днес съм без работа. Ха-ха. Не за дълго предполагам. Както казах, който търси намира. Пък и ми се ще вече да се впусна в по тъмните дебри на етнологията - докторантура, БАН... Така че сега ме чака кандидат докторантски изпит декември. А после... блестяща академична кариера в съчетание с частен туристически бизнес
Ей че съм мечтател... Ама в повечето случаи сбъдвам мечтите си...
Иначе Етнологията дава много богата обща култура и е чудесна специалност, ако ти се занимава с туризъм. Създава и подходящи умения и качества, които после са много полезни. Но май вече писах - трябва да успееш да я почустваш, иначе все ще се терзаеш дали е била правилното решение. А почустваш ли я - ще останеш завинаги етнолог, дори да се занимаваш с нещо друго
Иначе Етнологията дава много богата обща култура и е чудесна специалност, ако ти се занимава с туризъм. Създава и подходящи умения и качества, които после са много полезни. Но май вече писах - трябва да успееш да я почустваш, иначе все ще се терзаеш дали е била правилното решение. А почустваш ли я - ще останеш завинаги етнолог, дори да се занимаваш с нещо друго
- orion_elira
- Да живей словото
drakusa мн обнадеждаващ отговор
специалността и според мен е страшно интересна и се научава много... но все пак трябва да се мисли и за след това
това за туризма страшно мн ми харесва, пак зависи от много неща, но както ти каза "който търси намира
"
имам мн време да го мисля,но засега съм страшно доволна.. а и най-хубавото е че не съм чула лоши отзиви за специалността,което доста ме успокоява
успех със докторантурата и туризма 
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."