Арабистика 3

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Lanfaer написа:incontrastofsin коалиция ? :) много ти е сложен ника :) докато го копирам въх :)
Заформя се епична битка :)
И с коалиция не можа ни надви !!!!!!!!! :lol:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

كهَلَس нашественици :)
(оставете ни). Не намерих подходящото 'к', ма на 3 ракии не ми се и търси особенно :)
medicate, medicate
Аватар
sibirskaya...
От дъжд на вятър

Мнение от sibirskaya... »

абе,първокурсници!!!верно ли е,че тази година изпитите са били много по-лесни от предните години???
и като вдигна телефона,ще ти кажа "Обичам те!!",дори и да не си ти,па к ще го кажа...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

В смисъл? Кои изпити? КС?
По руски определено мога да кажа, че ме изпоти и ми създаде нервна криза :oops: :cry:
Английският предполагам беше труден, аз го карах на ишлеме и затва имам и 3ка :]
medicate, medicate
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Ако става въпрос за кск, английският беше супер лесен според мене. Ако се напънеш малко от януари натам си изкарваш над 5.50 без проблем.
Изображение Изображение
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Инвазията наближава. И ние, Индолозите, се присъединяваме съвсем, съвсем скоро. Забелязах, че пропуснахте да споменете, че и Иранистите ще се включат. Общо взето ще направим едно мини общество още преди началото на учебната година :)
Изображение
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

sibirskaya... написа:абе,първокурсници!!!верно ли е,че тази година изпитите са били много по-лесни от предните години???
Тъй като обръщението е към първокурсниците :) , ще си позволя да отговоря и аз!

Тази година изпитите наистина бяха лесни. Има и причини за това, разбира се, от които ние, студентите, черпим най-вече. Като например фактът, че тази година като цяло кандидатстващите в СУ са били с 3000 по-малко, като фактът, че в УНСС въведоха тестова система и на който му се чете, но не и зубри, отива в УНСС да се пробва на теста, а не да развива теми в СУ. Казвам го на базата на лични впечатления и без преднамерени упреци към учащите в УНСС. Факт е все пак, че този университет стана силна конкуренция на СУ в привличането на студенти най-вече. Това, което ме дразни по принцип е, че кандидат-студентите не се стремят към специалността, която ги влече, а към това да се "закачат", дори и за нещо, което съвсем, ама съвсем не им харесва. Не осъждам никого, а и знам, че за повечето, които не влязат никъде, нещата се преобръщат и започват да работят, а ученето остава на заден план. Така са застрашени изобщо да си останат без образование.

Та заради всичко това СУ не можеше да си позволи да даде нещо твърде трудно и съвсем да оредеят редиците на университета. Все пак заплатите на учителите трябва да ги плаща някой. :)

И въпреки старанието ми да отговоря на въпроса, струва ми се, че не е хубаво да генерализирам. Всеки има своите впечатления, това са моите за момента.

Специално за изпита по немски мога да кажа, че миналата година беше катастрофален - 90% двойки мисля, че сочеше статистиката? И тази година нямаше как да не го направят по-лесен, при положение, че миналата година е нямало нито един приет в скандинавистика с немски език? Освен това в останалите специалности, където е можело да се влезе с немски, бройката е била запълнена от други езици.
И така, тази година само 25% двойки. :)

А за историята... всички очакваха да е Средновековие, аз очаквах да е Нова история и се надявах всъщност да е Нова... но уви...

Само ще ти кажа какви бяха реакциите в Ректората на самия изпит.
Седя си аз и си говоря с две девойки, точно в 9:00 на един от етажите се чува бурно вълнение. И ние естествено се сконфузихме, явно темата беше изтеглена (Леле, звучи като трилър!). Вече си мислех, че е Стамболов, Стамболов, Стамболов.. Балканските войни... не, не, Съединението... ами ако е ВРУ?!?!? Не, искам БЗНС!!! Ако се падне БЗНС май ще остана самичка в залата...

Идва темата... чакам аз Нова история... квесторката започна да пише на дъската темата, всички станахме и се събрахме зад гърба й да прогнозираме какво ще бъде по първите букви.. Първата... трябва да е половина! Ха, сега де, може да е Стамболов без Стоилов?! Може да е Крум... Ха, Крум е!!!! Подяволите, защо го прочетох вчера за 3 минути!!! Нищо... събери си акъла... дишай...

И все пак само тричките, които седяхме заедно (абе аз май не трябваше по регламент да седя с още две момичета?! Но никой не ми и направи забележка :? ), изкрещяхме от кеф, а вълната от удоволствие се превърна в мексиканска вълна по стаите в останалата част от коридора.. Хехе... И така завърши този изпит. Прави си сметка какво е било, щом в 24 часа пишеха, че тази година само отличниците с история влизат в СУ, а аз с моето 5.25 нямах шанс... Ноооо.... Журналистически глупости! Стигна ми за всички специалности, които бях писала, дори и за ПА на трето класиране 8) .

Ха, отплеснах се с впечатления от изпита... извинявам се :oops: .

Та поуката е... че няма поука и това КСК поне за мен беше лесно, въпреки, че постоянно бях под напрежение! Ама това си е в рамките на нормалното... при положение, че си седнал в последния месец да научиш темите.. :?

П.С.: Надали ви интересува, но аз осъзнах, че в СУ на изпит никога няма да дадат БЗНС или Балканските войни... :? Масата от народа е твърде неподготвена, а конкуренцията между университетите е страшен фактор за определянето на нивото на трудност на самите изпити. Жалко, красиви теми... :(
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Ей колеги я кажете как ги учите тия думички ... Нещо много бавно ги запомням -> далеч не е като в английския :( Или може би е така защото още не сме свикнали с езика а ? :)
Аватар
sibirskaya...
От дъжд на вятър

ми,бавничко става...

:? :? :? :?

и благодаря ти FeelingSad,аз съм съгласна с доста от нещата,които каза,защото и аз кандидатствах с история...
и като вдигна телефона,ще ти кажа "Обичам те!!",дори и да не си ти,па к ще го кажа...
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Аз вече се чудя дали има арабист, който да не е кандидатствал и с история :lol:

А за ученето на думи - да, първоначално малко бавно става, после - всичко идва на мястото си. :wink:
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

sibirskaya... написа:ми,бавничко става...

:? :? :? :?

и благодаря ти FeelingSad,аз съм съгласна с доста от нещата,които каза,защото и аз кандидатствах с история...
Тази година ли? :D

Ха-ха! Засега имам две колежки, които също са кандидатствали с история. Едната дори е теглила темата на предварителния. Тогава исках да удуша някого, сега ще имам и възможността :D от името на всички скъсани на първия изпит.. хаха!
Аватар
sibirskaya...
От дъжд на вятър

аз кандидатствах миналата година,но впечатленията и усещанията ми от този ужасен предмет са сходни...мразя исория от тогава и за това не можах да си взема изпита по странознание...
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

sibirskaya... написа:аз кандидатствах миналата година,но впечатленията и усещанията ми от този ужасен предмет са сходни...мразя исория от тогава и за това не можах да си взема изпита по странознание...
Е, това ми се струва малко крайно отношение към историята, но ти си знаеш. :) Аз все така продължавам да съм влюбена в нея и мисля, че е за цял живот! :lol:
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Уф, и при мен изпитът по история имаше такъв ефект:някак не ми харесва вече тази наука. :? Особено в частта, когато трябва да се помнят походи, дати и всякакви такива неща, които не изискват разбиране :evil:
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
sibirskaya...
От дъжд на вятър

не е ли да се занимаваш с език,цял ден ми минава без да се усетя...
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”