Ако някой може пак да обясни как да разбера дали съм на общежитие преди 13-ти, ала-бала
Китаистика
Модератор: Don Horhe
- hotch_potch
- В началото бе словото
Миии, пазарувам за новата учебна година
Стрееес! Ама поне имам 4 супер яки тетрадки на крави и една с розов слон от тези с големите квадратчета
Ако някой може пак да обясни как да разбера дали съм на общежитие преди 13-ти, ала-бала
Жената,която ми прие документите ми каза, че нашите класации излизат по-рано, а тук четох, че после ще се местим след като излязат класациите. Утре може да се обадя, но не разчитам някой да вдигне... та ако има някой компетентен
Оффф засега съм в шок и ужас 
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
- martin_kolev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- hotch_potch
- В началото бе словото
Не ви трябват големи с квадратчета. И малки да са пак вършат работа. А тук има страхотни за писане на йероглифи... но мога да нося само 30 кг а да ви ги пратя ще излезе много скъпо
Изобщо, ние тук си мечтаем да можем да пренесен една книжарница, "скромничка", голяма колкото ЦУМ, но без дупки по средата, с цели площадки и всичко пълно с книги, един етаж за филми и музика... за речниците и за цената им да не говорим... мечтиии. Хайде, до скоро.
П.С. За общежитието, класацията няма да излезе по-рано и няма как да я разберете по-рано, просто заради курса трябва да ви настанят в произволни стаи и като излезе класацията вече се местите на мястото си.
Изобщо, ние тук си мечтаем да можем да пренесен една книжарница, "скромничка", голяма колкото ЦУМ, но без дупки по средата, с цели площадки и всичко пълно с книги, един етаж за филми и музика... за речниците и за цената им да не говорим... мечтиии. Хайде, до скоро.
П.С. За общежитието, класацията няма да излезе по-рано и няма как да я разберете по-рано, просто заради курса трябва да ви настанят в произволни стаи и като излезе класацията вече се местите на мястото си.
Аз да пусна един бързичък отговор 
Значи, майката на моя милост вчера беше измолена да се обади в СБО и да си задава к'вито там въпроси има, щото аз посмъртно нищо не мога да й кажа
Обади се майчето и какво се оказа: има настанителни бележки, които трябва да се вземат 04-05.09 (днес и утре), т.к. четвъртък и петък са почивни дни. В настанителната бележка пише къде сме настанени временно (като излезе Голямото Класиране на 15.09 тогава се местим в др стая, може и в нов блок...), после с настанителната бележка, лична карта,снимки и таксата (която не я знам колко е, но може да погеднете тук: http://www.uni-campus.net/protocols/nae ... 7-2007.doc) отиваме и се оставяме в ръцете на любезните служители
И накрая се оказваме горди притежатели на адресна карта 
РЕД ЗА НАСТАНЯВАНЕ
1. Бл. 42 Б - Централна каса
Заплащане наема за времето от датата на настаняване до края на месеца (депозит за І-ви семестър се внася най-късно с наема за месец октомври).
2. При управителя на съответния блок, за който е класиран учащият, се представят:
- Студентска книжка; /не се изисква за първокурсници/
- Документ за самоличност;
- Фискален бон за платения наем;
- 2 снимки.
3. Адресната регистрация на класираните студенти се извършва при управителя на блока, за който са класирани, за което получават от него срещу сумата от 2.50 лв адресни карти.
Значи, майката на моя милост вчера беше измолена да се обади в СБО и да си задава к'вито там въпроси има, щото аз посмъртно нищо не мога да й кажа
РЕД ЗА НАСТАНЯВАНЕ
1. Бл. 42 Б - Централна каса
Заплащане наема за времето от датата на настаняване до края на месеца (депозит за І-ви семестър се внася най-късно с наема за месец октомври).
2. При управителя на съответния блок, за който е класиран учащият, се представят:
- Студентска книжка; /не се изисква за първокурсници/
- Документ за самоличност;
- Фискален бон за платения наем;
- 2 снимки.
3. Адресната регистрация на класираните студенти се извършва при управителя на блока, за който са класирани, за което получават от него срещу сумата от 2.50 лв адресни карти.
- martin_kolev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- martin_kolev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Svikvay, Martine, moyat record e dva 4asa i polovina do Studentski.
Ina4e tezi karti i az gi gledah, no sa skapi, 100tina yuana, t.e. kam 20 lv i mi se vijda dosta na fona na golemi re4nici po 50 yuana (10 leva). Osven tova, ne sadarjat mnogo yeroglifi i edva li 6te var6at rabota za dostata4en period ot vreme. No moje i da sa polezni, ne sam gi razglejdala podrobno, samo im hvarlih edno oko, taka 4e ne pretendiram, 4e davam iz4erpatelna informacia. Tuk ima hubavi listi i tetradki s kvadrat4eta, no po-podhodya6to razgrafeni za yeroglifi, te sa i evtini, ako mi ostane myasto v bagaja, 6te donesa. Ima i u4ebni tetradki za yeroglifi, v smisal, napisani sa v na4aloto na reda i samo da povtarya6 otgore v na4aloto i razni drugi glezotii, no ne sam gi razglejdala podrobno, ne ostava vreme za tyah, vse pak ne e redno da stoim v knijarnicata po 4etiri 4asa (sega stoim po tri
).
Ina4e e mnogo interesen momentat s u4eneto na angliiski tuk. Kitaycite sa gotovi na vsi4ko za da go ulesnyat i za kam 200 yuana (40 leva) moje da si kupi6 koplekt DVD-ta s "priateli", "Bolki na rasteja", "Byagstvo ot zatvora", "Seksat i gradat", may sa po edin sezon ili pove4e vatre-ogromni kutii, pone 10 DVD-ta.
I da prodalja da vi izku6avam s Pavlin, tuk v golemite knijarnici ima pey4ici, za da moje6 da sedne6 i spokoyno da si 4ete6 i mnogo hora go pravyat, na etaja s muzikata ima CD playeri sas slua6alki do pey4icite, moje6 da sedne6 da poslu6a6 muzi4ka... vazdah.
P.S. Nyamam kirilica, sajalyavam
Ina4e e mnogo interesen momentat s u4eneto na angliiski tuk. Kitaycite sa gotovi na vsi4ko za da go ulesnyat i za kam 200 yuana (40 leva) moje da si kupi6 koplekt DVD-ta s "priateli", "Bolki na rasteja", "Byagstvo ot zatvora", "Seksat i gradat", may sa po edin sezon ili pove4e vatre-ogromni kutii, pone 10 DVD-ta.
I da prodalja da vi izku6avam s Pavlin, tuk v golemite knijarnici ima pey4ici, za da moje6 da sedne6 i spokoyno da si 4ete6 i mnogo hora go pravyat, na etaja s muzikata ima CD playeri sas slua6alki do pey4icite, moje6 da sedne6 da poslu6a6 muzi4ka... vazdah.
P.S. Nyamam kirilica, sajalyavam
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Zdraveite i ot men 
Precaka mi se kompa i sega pisha ot na bashta mi mashinata (nqma kirilica, sorry). Otnosno sreshtata, aide da se razberem veche
Telefona mi e 0887262072, email i ICQ gi ima v profila mi. Moga absoliutno vseki den i vseki chas osven v ponedelnik, 10 septemvri po obqd. Sledobqd sum svoboden, ta ako iskate i ako mojete neka go napravim v ponedelnik po nqkoe vreme na Popa. Kakvo shte kajete?
Hotch Potch, ot kude si vze takiva tetradki? Iskam i az, no ako moje da sa s ovce na koricata
Precaka mi se kompa i sega pisha ot na bashta mi mashinata (nqma kirilica, sorry). Otnosno sreshtata, aide da se razberem veche
Hotch Potch, ot kude si vze takiva tetradki? Iskam i az, no ako moje da sa s ovce na koricata
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- hotch_potch
- В началото бе словото
Такааамм, след като се обадих в СБО ми казаха да отид на 12-ти и ще ме настанят. Предполагам, ще дойда на 12-ти и няма да имам никакво време, така че сигурно на 13-ти ще се видим 
Еййй ще оцените вие едрия рогат добитък някой ден
Тетрадките с кравите са от новата серия на Донау и ги има навсякъде
Но с овце не видях :/
Еййй ще оцените вие едрия рогат добитък някой ден
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
- martin_kolev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Taka mai e nai-dobre, che inache q se suberem 3-4 choveka, q ne. Utre shte si kupuvam tetradki i mi e stranno radostno 

- martin_kolev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ne uspqh vchera s tetradkite. Tova, koeto shteshe da bude konsultaciq s hirurga se prevurna v spontanna operaciq. Sega sum bez 2 mudreca, nadul sum se kato dinq, boli me a i ne mi davat ot onezi obezbolqvashti s koito mojesh da se nadrusash
Utre sum na pregled i sled nego shte hodq za tetradki eventualno.
Eto edna statiq, koqto reshish, che moje da vi e interesna.
Voenna istoriq na Severen Kitai: http://pigua.dankin.net/voenna.htm
Eto edna statiq, koqto reshish, che moje da vi e interesna.
Voenna istoriq na Severen Kitai: http://pigua.dankin.net/voenna.htm