ПС Не искам да съм нетолерантен или нещо подобно, ама ай някой да ми обясни кво метъл има в Лимп Бизкит?????
Neo Metal vs. Old Metal?
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- Trysth
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
С две ръце съм за добрия стар олд скул метъл. А на тия, дето смятат, че "стария" метъл е умрял им казвам да идат някъде да се прегледат. Плюс това да чуят новите неща на Nile, Hypocrisy, Obituary (особено), Darkthrone, Siebenburgen и т.н. Да не говорим, че всичките нео-метъл банди са се учили от старите метъляги, дето им блика метъл даже от гъза
ПС Не искам да съм нетолерантен или нещо подобно, ама ай някой да ми обясни кво метъл има в Лимп Бизкит?????
- Cynthia
- От дъжд на вятър
- Специалност: Печатни медии
- Курс: семестриално завършил
- Обратна връзка:
Естествено, че истинския метъл!
Какво е това ню метъл? Няма нищо общо с качествената музика!!!
Вчера слушах реклама за концерта на Korn, която гласеше:
"... за феновете на истински твърдата музика... създателите на
най-добрата съвременна музика на метъл сцената ... най-добрия
метъл концирт в България тази година!..."
и подобни неща!
Щях да падна от стола!!!!!!!!
Korn -
истински твърдата музика????? - моля?!?!?!!?
създателите на най-добрата съвременна музика на метъл сцената?!!??!?! - моля??!!?!??!
най-добрия метъл концирт в България тази година!?!!?? - това вече е гавра!!!!!!! - ами Sabbath, Dio, Purple, Scorpions, Accept??? м, че то това метъл ли е въобще?! Вижте Korn - това е истината!!!
Всеобща гавра с истинската музика, ако питате мен!!!

Какво е това ню метъл? Няма нищо общо с качествената музика!!!
Вчера слушах реклама за концерта на Korn, която гласеше:
"... за феновете на истински твърдата музика... създателите на
най-добрата съвременна музика на метъл сцената ... най-добрия
метъл концирт в България тази година!..."
и подобни неща!
Щях да падна от стола!!!!!!!!
Korn -
истински твърдата музика????? - моля?!?!?!!?
създателите на най-добрата съвременна музика на метъл сцената?!!??!?! - моля??!!?!??!
най-добрия метъл концирт в България тази година!?!!?? - това вече е гавра!!!!!!! - ами Sabbath, Dio, Purple, Scorpions, Accept??? м, че то това метъл ли е въобще?! Вижте Korn - това е истината!!!
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Тук не говорим за пенсионери колежкеCynthia написа:
![]()
![]()
Направо са ми смешни ония("олд скуул" както обичате да ги наричате) като започнат да ми се разкарват по сцената с къдрава коса до кръста и целите облечени в някаква кожа
- Анна
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Гласувах за олдскуул метъл. Като цяло нямам против нео метъла като музика, но субкултурата, която върви с него леко ме дразни. Причината е че нео метъла е единствения стил метъл който се върти по МТВ и затова сред последователите му се навъдиха разни 12 годишни госпожички които заедно с Линкин Парк и Корн слушат Бритни и прочее американска чалга. Естествено те не представляват абсолютно всички фенове на нео метъла (аз даже харесвам Линкин Парк от по-стария им период
), но са достатъчно на брой.
mushroomhead, последно като погледнах музиката беше за слушане.
Изобщо не ми пука дали изпълнителите са на 60, 100 или 200 години ако звукоотделянето им все още е на ниво. Кога е била модерна музиката също не би трябвало да е от значение, освен ако разбира се целта ти не е да слушаш музика, а да покажеш колко си в крак с новите тенденции.
Вдругиден съм на коцерт на Scorpions, дано не заспя.
Всеки с вкусовете си, де, но да си имаме уважението. Това важи и за противниците на Нео метъла.
mushroomhead, последно като погледнах музиката беше за слушане.
Вдругиден съм на коцерт на Scorpions, дано не заспя.
Всеки с вкусовете си, де, но да си имаме уважението. Това важи и за противниците на Нео метъла.
- Trysth
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
пич, живееш в някъв свой си измислен свят май, а? известно ли ти е, че нечовешки добрите и оригинални Korn са открити от Sepultura и именно Roots е първият (пост) нео-метъл албум? май не ги знаеше тия неща а? като цяло не харесвам нео-метъла, но не го нареждам наляво и надясно. трябва да има толерантност в музиката, иначе за къде сме? както аз не нареждам твоите групи, така и ти не нареждай моите.mushroomhead написа: ...И извинявай ,но КоЯн е основоположник на цял подстил в музиката(т.нар нео метъл).
между другото не знам защо си останъл с впечтлението, че под метъл се има предвид сабат, пърпъл, скорпиънс и тн. ми те са (хард)рок. ако става дума за метъл дай да си говорим сериозно. Pantera, Slayer, Metallica, Kreator, Destruction, Sodom, Obituary, Morbid Angel, Napalm Death, Gorefest, Dismember, Hypocrisy, Cannibal Corpse, Iniquity, Bathory, Burzum, Gorgoroth, Darkthrone, Immortal, MayheM, Marduc, Gehenna, Meshuggah. всичкото това са иконите на съвременната твърда музика и именно голяма част от тия банди са повлияли твоите любими нео-метъл групи. да не говорим, че горните (олд скул бандите) са били повлияни именно от "скърцането" на класическите рок банди.
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Слушай какво "пич" много добре знам за Сепултура и Roots(респективно)-албума много ме радва...Но един албум пролет не прави,a и доколкото си спомням Руутс излиза 1996,а КоЯн изкарват първия си албум 1994(а съществуват от преди това).Ако ги нямаше КоЯн звученето на така наречения нео(ню) метъл щеше да е съвсем друго.Сепултура днес не виждам(по скоро не чувам) да свирят подобен стил-свирят си траш
.
Не съм тръгнал да ти обиждам "истинските" метъли(лично аз ми е меко казано дисконфортно да ме определят като метъл,затова ,че слушам нео метъл,и не се и обиждам като казват нео метъл=>не е метъл) нямам никаво намерение да осъждам един или друг стил(доста съм либерален в това отношение)просто се издразних от изкаването на Cynthia ...А кой казва ,че тези са метъли(Скорпиънс,Пърпъл и т.н.) хммм...ми прочети поста на колежката с която си толкова "съгласен"
Не съм тръгнал да ти обиждам "истинските" метъли(лично аз ми е меко казано дисконфортно да ме определят като метъл,затова ,че слушам нео метъл,и не се и обиждам като казват нео метъл=>не е метъл) нямам никаво намерение да осъждам един или друг стил(доста съм либерален в това отношение)просто се издразних от изкаването на Cynthia ...А кой казва ,че тези са метъли(Скорпиънс,Пърпъл и т.н.) хммм...ми прочети поста на колежката с която си толкова "съгласен"
- Trysth
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Мда, в това си прав, че не съм догледал мнението на колежката. Наистина е по-правилно да се каже "рок" или "хардрок" концерти. Но според мен основното в мнението и е, че Корн за изкарани на преден план пред някои от най-легендарните групи в историята на музиката изобщо. Нещо, което според мен не е редно.
Аз лично, както казах и по-горе, не харесвам стила нео-метъл и не ме интересува много от къде е произлязъл, кои групи включва и тн. Знам, че Корн са стара група, но все пак си признай, че абсолютно всяка група, която почва да свири музика не открива топлата вода. Абсолютно всяка (без никакви изключения) група е повлична от куп други банди. В този смисъл казах, че Корн са се повлияли доста от Сепултура, за да станат това, което са сега.
Аз лично, както казах и по-горе, не харесвам стила нео-метъл и не ме интересува много от къде е произлязъл, кои групи включва и тн. Знам, че Корн са стара група, но все пак си признай, че абсолютно всяка група, която почва да свири музика не открива топлата вода. Абсолютно всяка (без никакви изключения) група е повлична от куп други банди. В този смисъл казах, че Корн са се повлияли доста от Сепултура, за да станат това, което са сега.
- Cynthia
- От дъжд на вятър
- Специалност: Печатни медии
- Курс: семестриално завършил
- Обратна връзка:
Така е - изобщо не говорим за пенсионери, нито за някакви младежи - говорим за музика. Корн може и да са основоположник на това нещо - нео метъл, но определено не са "създателите на
най-добрата съвременна музика на метъл сцената ... " - това са просто различни неща.
На Scorpions трудно би могъл да заспиш, особено ако цениш качествената музика. Или пробвай да заспиш на Destruction...
И може и да са ти смешни тези с кожите и дългите коси, но те определено са истинските творци.
Но това си е мое мнение, все пак...
най-добрата съвременна музика на метъл сцената ... " - това са просто различни неща.
На Scorpions трудно би могъл да заспиш, особено ако цениш качествената музика. Или пробвай да заспиш на Destruction...
И може и да са ти смешни тези с кожите и дългите коси, но те определено са истинските творци.
Но това си е мое мнение, все пак...
- Lord de Sword
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
аз по принцип не се съгласявам с изказването "най-добрата съвременна музика", защото мнения бол
както акзват братята руснаци (извинявам се за заваления ми руски, ама тоз език никога не съм го учил;))
"на вкус и цвет, тавариш ньет"
а иначе по темата - слушам и Корн и други т. нар. неометъл групи, но си падам повече по "старите" - готик, блек и тям подобни (кой к'вот' му дойде на акъла
)
както акзват братята руснаци (извинявам се за заваления ми руски, ама тоз език никога не съм го учил;))
"на вкус и цвет, тавариш ньет"
а иначе по темата - слушам и Корн и други т. нар. неометъл групи, но си падам повече по "старите" - готик, блек и тям подобни (кой к'вот' му дойде на акъла
Българино, помни своя род и родина!
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
For and with my Honor shall I die...
---><---
Тя не знае какво знае, но го знае по-добре от мен
Женен за жена с естествен силикон - 22.09.05
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
For and with my Honor shall I die...
---><---
Тя не знае какво знае, но го знае по-добре от мен
Женен за жена с естествен силикон - 22.09.05
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
много на място казано! (макар и с малко правописни грешки но ти е простено, понеже не си го учил;))Lord de Sword написа: "на вкус и цвет, тавариш ньет"
разбирам че всички много си харесвате групите и стиловете дето слушате, но дайте да се уважаваме! и аз не харесвам особено Scorpions и Purple, просто са ми прекалено мелодични и ме депресират.. но в никакъв случай не бих плюл по тях, тва са си легенди в музиката! аз лично предпочитам абсолютно хаотичен инструментал и вулгарно крещене, отколкото болезнено леката мелодия и (както някой се изрази) "меден гласец" да ми пее за някакви едва ли не романтични неща.. на вас може да ви харесва ама мен ме сдухва
да добавя, че и според мен не е особено удачно да се противопоставя нео-метъла на всичко друго.. гласувах за нео-то щото повечето групи дето слушам към него се отнасят. но тва не значи че не признавам по-старите групи - напротив, кефя се адски много на Pantera, на Slayer (най-вече на God Hates Us All албума, май беше последния
ПРАВЕТЕ МУЗИКА, НЕ ВОЙНА!
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка: