Предложения за промяна и развитие на форума

Въпроси, идеи и препоръки относно университетския уеб сървър, форума и страницата на Софийския университет. Държим на вашата обратна връзка!!!
Публикувай отговор
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

Определено подкрепям идеята за предложените промени във форум и ви желая успех в това начинание.
Лично моите предложения са да се подобри, ако е възможно, контрола на спам и множеството ботове с които се пълни форума. Може би едно решение е да има ограничен в броя мненния, които да пуска даден потребител на ден (забелязвам, че в момента има такова за времето, т.е не може скоро след един пост да направиш втори). Разбира се, повечето раздели във форума непременно ще доведат и до нужда от увеличаване на модераторския екип, който да следи за ботове и нецензурни мнения.
Колкото до форумните игри, има доста такива теми в момента и за това мисля, че е добре те да са в подфорум на "Хоби и забавления", но в никакъв случай не трябва да се дава повод те да стават поле за изява на спамери и фуудъри.
Определено ими допада идеята за промяна и увеличаване популярността на галерията на форум. В момента наистина доста малко потребители знаят за съществуването й. А тя спокойно би могла да замени доста от темите тип "Снимки на потребители". Добре ще е ако и в нея има раздели за студенти, кандидат-студенти, хоби и други.
Колкото до нововъведенията във форума (напр. RSS Feeds) не знам до каква степен ще се използват от потребителите, защото несъмнено има коментари от типа "не разбрах за какво става въпрос". Това със сигурност ще е едно доста полезно подобрение, но може би за по-тесен кръг от хора... поне за момента.
Още веднъж успех и дано скоро имаме нов и по-добър форум.
Аватар
Syrian
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Syrian »

Браво,това е много добра новина.дано всичко стане по план.Това с подфорумите е много добро въведение.По принцип IPB форумите имат подобна функция,но е прекрасно,че и в тази система ги вкарват,като функция.така много ще се улесни работата и ще е подредено!
Успех!
ВО - I курс
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология
Курс: втори

Мнение от streetdog »

Поддържам форум, а освен това и пиша редовно в много форуми и мога да кажа едно - по-простото е по-хубаво. В тази връзка съм против промяна на кода на форума, защото той е добър такъв, какъвто е и не мисля, че са необходими безсмислени промени
За всичко останало съм абсолютно съгласен
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Идеята с разделянето по факултет според мен е много добра.Предложението ми е да се систематизират в няколко теми най-често задаваните въпроси като Втора специалност, Прекъсване, Мо или Право като втора специалност и още от този сорт теми, които всеки път никнат като гъби,при положение,че е писано десетки пъти по тях, но инфото е много разхвърляно.Затова такава пък и друга информация засягаща учебния процес ще е много полезна.
Като птичка в небесата :)
Аватар
nihil
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от nihil »

sientelo написа:Идеята с разделянето по факултет според мен е много добра.Предложението ми е да се систематизират в няколко теми най-често задаваните въпроси като Втора специалност, Прекъсване, Мо или Право като втора специалност и още от този сорт теми, които всеки път никнат като гъби,при положение,че е писано десетки пъти по тях, но инфото е много разхвърляно.Затова такава пък и друга информация засягаща учебния процес ще е много полезна.
да! идеята всеки факултет да си има място в този форум е идеална :) ще спести много главоболия... вместо всеки факултет да си прави сам форум или по-лошо - всяка специалност да си прави форум (има такива случаи!).. по-добре всичко да е обединено тук :) така на който му трябва инфо относно повече от 1 факултет ще си спести ровене по сайтовете и търсене на форуми с весели адреси :)
съгласен съм и с предложението за по-важните теми относно прекъсване, втора специалност и преместване... неща за които се пита всяка година и хората с много усилия събират необходимата им информация..ако въобще успеят:)
..:: I Never Agreed to be Your Holy One::..
UmreteotKale
В началото бе словото

Мнение от UmreteotKale »

Kirilizator :D
G sport 1914
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Надявам се, че като се премине към по-новата система, ще си спестим досадните ботове, които са направили на нищо галерията (просто погледнете под по-старите снимки какви коментари стоят), защото един университетски форум надали е мястото за реклами от подобен род. За подфорумите по факултети съм с три ръце за - това най-малкото ще улесни търсенето, пък и може да намали практиката за всяко нещо да се откриват нови и нови теми.

Кой в момента се явява главен отговарящ по форума, че имам да го питам нещо.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

peterdi написа:
Кой в момента се явява главен отговарящ по форума, че имам да го питам нещо.
Аз и Алхимикът. Ако е техническо обаче - Димо.
baba_minka
В началото бе словото

Мнение от baba_minka »

С риск да досадя ще се повторя, защото мисля, че "сега му е времето".

За форумите, заради самата им структура, са характерни недостатъци като:
- дублиране на една и съща информация;
- разводняване на темите със странични коментари или отклоняване от самата тема;
- задържане на остаряла и вече ненужна информация, която "се пречка", когато търсим необходимата ни.

Вярно е, че включването на нови неща като RSS или етикети (tags) правят форумите малко по-адекватна среда за комуникация, но те не решават проблема с качеството на информацията. Единственото решение, което знам е постоянна модерация. Тя обаче ангажира хора и винаги ще има недоволни (че са им изтрили мнението какво са яли вчера, примерно..).

За това призовавам, да се потърси поне, решение отвъд форумите. Стана дума за уеб 2.0, толкова неща има измислени.
Последно промяна от baba_minka на 09 Сеп 2007, 13:33, променено общо 1 път.
Райтинг бългериън ин лаетин летърс из аез стюпид аез райтинг инглиш ин сирилик летърс.
http://www.truden.com/converter.html
http://vladimirg.hit.bg/BGPhon09.zip
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Не знам дали е реално осъществимо и допустимо от правилника, но ако във форума има раздели на отделните факултети..поне според мен, ще е хубаво да има и отделни модератори за тях,които ще имат права само в границите на техния си факултет.. Май го обясних що годе добре :D
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Това си е нормално. то и сега има модери, които имат права само в някои раздели. Добре ще е тези хора да са от съответните факултети
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

peterdi написа:Добре ще е тези хора да са от съответните факултети
Това имах предвид :wink:
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

Каквито и раздели и не знам си какво да се правят, форума ще продължава да бъде
Паган написа:кенеф
докато всеки не започне да помисли малко, преди да напише нещо.
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Приветствам промени с отворени обятия, но да са на място. Някой спомена, че качеството се крие в простотата. Съгласен съм. Хубаво е да се въведат нови подфоруми и използването на нови технологии, но не трябва и да се забравя, че нещата трябва да останат възможно най-простички - както е в момента. Против съм изтриването на стари теми, били то и от преди година. Също така мисля, че трябва да се обърне голямо внимание на рекламирането на форума. Защото нямам какво да се лъжем, в днешно време популярността се крие именно в рекламата. И може би най-големият проблем - спамът. Тук не виждам какво друго може да се направи освен стриктно следене на всички теми. С радост бих помогнал за осъществяването на новите цели, защото смятам, че в момента студентите и кандидат-студентите страдат от липса на информация, а един форум като този би бил много полезен в тази насока.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

мисля че разделянето по факултети е добра идея. а за реклама - освен банер с нищо не мога да ви помогна. що се отнася до спама, наличието на чат не е спасение (от опит)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Предложения за форума и правила”