А иначе аз трябва да се съглася, че унгарският е сред бая екзотичните езици...мен може би това бе едно от нещата, които ме привлякоха към тази специалност в СУ ...
УНГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ
Модератор: Don Horhe
Аз да си призная лятото преди 11ти клас бях мнооого, ама наистина много далеч от идеята за кандидат-студенстване
Поздравявам те наитина, че мислиш толкова в перспектива, защото така няма начин после да не ти е по-лесно като ти дойде времето за изпити... Обаче все пак не се престаравай
Радвай си се сега на по-безгрижното училище и не се впрягай прекалено
Това поне е моят съвет де...
А иначе аз трябва да се съглася, че унгарският е сред бая екзотичните езици...мен може би това бе едно от нещата, които ме привлякоха към тази специалност в СУ ...
Няма, няма, няма да вървя с наведена глава... (Камен Во)
))
Търся съвет :):):)
Търся съвет, колеги...
Моля ви ако някои има предства как точно се тегли така наречения СТУДЕНТСКИ КРЕДИТ, какви са условията и към коя банка е най-добре да се обърна, нека ми драсне едно лично съобщение! Ще ви бъда безкрайно благодарна...Дано има някой с опит в това отношение
Моля ви ако някои има предства как точно се тегли така наречения СТУДЕНТСКИ КРЕДИТ, какви са условията и към коя банка е най-добре да се обърна, нека ми драсне едно лично съобщение! Ще ви бъда безкрайно благодарна...Дано има някой с опит в това отношение
Няма, няма, няма да вървя с наведена глава... (Камен Во)
))
Кво стаа бе колеги аз малко на море бях и сега виждам нова колежка. Набързо прехвърлих темата и видях че замисляте няква среща на 9ти кво стаа аз съм за аз мислех да се виим на 10ти сутринта преди да отидем ма то и така стаа! Леле колко е студено в софия чак едвам пиша от студ! АБЕ ЩО НЯКОЙ НЕ СЕ ХВАНЕ ДА ПРЕМЕСТИ ТАЯ ТЕМА В ДИРЕКТОРИЯ - "СТУДЕНТИ" мисля че ще е подобаващо !!!! Айде стига съм спамил са чакам отговори.
P.S. Обявявам skype-а си на всеослушание ако някой иска да пише - ballbi21
P.S. Обявявам skype-а си на всеослушание ако някой иска да пише - ballbi21
Ya know when you just get your report card n' you have all F-s on it.....you just wanna take it back to your teacher n' say: "Throw some D-s on that bitch!"
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Ама сте сладури!Kira написа:М'чи така де, трябва да се организираме зайцитеДнес от 17 часа е срещата на стълбите на Ректората. Иначе и на 10ти ще се видим, то няма как
Айде, че имам да стягам багаж и да се изнасям
Ей, филолози, мога ли да ви питам нещо?
Запалих се по унгарския и се чудя откъде мога да си намеря някакви учебници. На широкия пазар има само два разговорника, които за сериозно изучаващия езика (кхъм) не са много добри. Все си мисля, че за тия работи трябват граматика и речник.
Гледам по курсовете някакви учебници Hungaro Lingua, но реших да се допитам до вас - изглеждате ми по-компетентни
В краен случай ще си взема унгарско-английски помагала, но се надявам да ми кажете нещо на български. На вас разчитам
Гледам по курсовете някакви учебници Hungaro Lingua, но реших да се допитам до вас - изглеждате ми по-компетентни
В краен случай ще си взема унгарско-английски помагала, но се надявам да ми кажете нещо на български. На вас разчитам
Учебници НЯМАаааа...
Видях, че питаш за учебници, но такива няма.. да не говорим за такива с български превод. Ние Работим по снимани материали! Това наистина са единствените учебници, ако могат да се нарекат така - имам предвид разговорниците
Речници също няма.. Ако си се захванала със самообучение (много смело от твоя страна, признавам си), може би вариантът през друг познат за теб език е единствен и не е толкова лош. Пожелавам ти Успех!
Тюх, да му се не види... Е, благодаря за съвета
Ще се самообучавам както дойде. Малко ли сайтове има в Интернет...
Този знаете ли го: http://dict.sztaki.hu/english-hungarian англо-унгарски и обратното, има и произношение, което го прави особено ценен за разни като мен, дето си нямат доценти да им обяснят
Успех с вашето начинание (филологията)
Този знаете ли го: http://dict.sztaki.hu/english-hungarian англо-унгарски и обратното, има и произношение, което го прави особено ценен за разни като мен, дето си нямат доценти да им обяснят
Успех с вашето начинание (филологията)
- velvetka
- В началото бе словото
- Специалност: право - задочно
- Курс: първи
Re: УНГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ
лелееее...от колко отдавна никой не е писал тук. В момента има ли някой унгарист активен изобщо ???
Без амбиция нищо не започва, без труд нищо не завършва.