Световен тенис
Модератори: ники, Methuselah
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
О, последният сет беше върха. Все пак обаче мисля, че Давиденко показа пълния си потенциал едва в отделни моменти от двубоя, а това срещу Федерер не стига.
Тая сутрин гледах втория сет от финала при жените и разбира се изобщо не останах изненадан. Заслужена титла на Енен (хм, дали в тениса въобще има нещо незаслужено, май не), Кузнецова, опитваща се да победи съперницата си от основната линия, ама белгийката бяга, така че не стана номера.
Да видим довечера какво ще се случи. Аз предвиждам трудна победа на швейцареца.
Тая сутрин гледах втория сет от финала при жените и разбира се изобщо не останах изненадан. Заслужена титла на Енен (хм, дали в тениса въобще има нещо незаслужено, май не), Кузнецова, опитваща се да победи съперницата си от основната линия, ама белгийката бяга, така че не стана номера.
Да видим довечера какво ще се случи. Аз предвиждам трудна победа на швейцареца.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
- Fed
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: четвърти
ГРИГОР ДИМИТРОВ ЗАГУБИ НА ФИНАЛА НА US OPEN
Българският талант Григор Димитров загуби заедно със своя партньор Вашек Поспишил от Канада финала на двойки при юношите на Откритото първенство на САЩ.
16-годишният тенисист и неговият съотборник записаха поражение с 0:2 сета на последната фаза от поставените под номер 6 в схемата на надпреварата Жонатан Ейсрек и Жером Ензрийо.
Въпреки загубата, още при дебюта си на US Open българинът записа повече от добро представяне, след като достигна до финала на четвъртия за годината турнир от Големия шлем.
Французите започнаха много силно и след два ранни пробива поведоха с 4:0, което се оказа достатъчно за спечелването на първия сет с 6:2. Димитров и Поспишил стартираха добре във втората част и дръпнаха с 2:0, но след това загубиха четири гейма поред до 2:4. До края Ейсрик и Ензрийо запазиха аванса си и достигнаха до титлата.
Димитров и Поспишил се класираха за последната фаза, след като в предишния кръг съперниците им - поставените под номер 2 Стивън Донълд и Грег Джоунс, се отказаха, а Жонатан Ейсрек и Жером Ензрийо надиграха категорично водачите в схемата Владимир Игнатик (Беларус) и Роман Жебави (Чехия) със 7:6 (7:2), 6:4.
Българският талант Григор Димитров загуби заедно със своя партньор Вашек Поспишил от Канада финала на двойки при юношите на Откритото първенство на САЩ.
16-годишният тенисист и неговият съотборник записаха поражение с 0:2 сета на последната фаза от поставените под номер 6 в схемата на надпреварата Жонатан Ейсрек и Жером Ензрийо.
Въпреки загубата, още при дебюта си на US Open българинът записа повече от добро представяне, след като достигна до финала на четвъртия за годината турнир от Големия шлем.
Французите започнаха много силно и след два ранни пробива поведоха с 4:0, което се оказа достатъчно за спечелването на първия сет с 6:2. Димитров и Поспишил стартираха добре във втората част и дръпнаха с 2:0, но след това загубиха четири гейма поред до 2:4. До края Ейсрик и Ензрийо запазиха аванса си и достигнаха до титлата.
Димитров и Поспишил се класираха за последната фаза, след като в предишния кръг съперниците им - поставените под номер 2 Стивън Донълд и Грег Джоунс, се отказаха, а Жонатан Ейсрек и Жером Ензрийо надиграха категорично водачите в схемата Владимир Игнатик (Беларус) и Роман Жебави (Чехия) със 7:6 (7:2), 6:4.
Победа за Федерер №1 
Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
Заслужена победа за Федерер, достойно представяне за Новак.
Мисля обаче, че нито швейцареца, нито Джокович показаха най-добрия си тенис. Роджър спечели важните точки и бих казал, че показа нещо по-забележително едва в третия сет. Много грешки, като цяло ниско качество на играта и на двамата. Като развитие на мача не съм изненадан, но определено очаквах повече от играта и на двамата. По-скоро не съм доволен от финалния мач.
Мисля обаче, че нито швейцареца, нито Джокович показаха най-добрия си тенис. Роджър спечели важните точки и бих казал, че показа нещо по-забележително едва в третия сет. Много грешки, като цяло ниско качество на играта и на двамата. Като развитие на мача не съм изненадан, но определено очаквах повече от играта и на двамата. По-скоро не съм доволен от финалния мач.
And now, let us step into the night
- zvezda
- В началото бе словото
- Специалност: KN
- Курс: втори
Федерер - Джокович
Тенисът наистина е много психологическа игра. На моменти Федерер вземаше на Джокович геймове без никаква съпротива - 40:0 или 40:15. Освен това Новак имаше сякаш проблем на break point-овете. А като не може да му направи пробив на противника, е, как да вземе мача?!? Много е талантлив обаче, пък и е все още на 20г. Заслужена победа на откритото първенство на САЩ за Федерер и рекорден брой победи в състезанието. Макар че аз подкрепях сърбина, понеже е млада звезда, не спичаше при грешки, усмихваше се непрекъснато, а и в крайна сметка сме съседи.. 
.:KH ~ II-pи курс:.
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Поредната титла за Федерер, но ми се струваче с всеки изминал финал играе все по-лош тенис. Щом Надал едва не го победи на най-удобната за швейцареца настилка ма Уимбълдън значи нещо му куца. Според мен през този сезон федерер не играе извънземния тенис от 2004, 2005 и 2006 и не непобедим. Ако продължава в същия дух спокойно може да бъде детрониран още в Австралия.